Friday, September 26, 2008

Jadual Cuti Raya aku :


esok balik umah Ampang.

Ahad balik Damansara.
isnin balik Ampang balik.
selasa balik Damansara.
Rabu balik Kg. Baru.
Rabu ptg balik Damansara.
Khamis Pagi Balik Kuala Selangor(step dad's village)
jumaat balik kg baru balik.
Ayyoooo!~~~


Switch2!~

Pening aku..
ni sume planning Bonda akulah..
Aduhai....

Thursday, September 25, 2008

Selamat Hari Raya Dunia!~

kurang dari 5 ari lagi. umat islam akan meraikan. hari paling dinanti. bulan syawal tiba, tiba jua lah Hari Raya Aidilfitri.. di kesempatan ini..aku nak ucapkan:

kalu aku ada terkasar bahasa, masih berhutang, ade terlebih, ade terkurang, maafkanlah aku ye.. kire halal lah.. ;)

"happy sangat hari ni..
dapat beli baju Hackett yang nombor 4!
him n my fav num!
hehehe..best ah ase...."

pic tak tangkap, sbb dah bg dia dah baju nih..
so ni yg dapat search lam tenet, so, edit ah.
PIC EDITED BY: me

Wednesday, September 24, 2008

Tuhan bagi lagi!

Terima kasih yaRabbi!~
kau membahagiakan lagi hari aku.
aku dapat 80% dalam midterm td.
aku bersyukur.
aku yakin,
aku masih berdiri disini
keranaMu!
InsyaAllah..
akan ku guna pinjaman mu ini sebaiknya.
TeriMA Kasih Ya Allah!

**dalam keseronokan..masih terasa hiba..mengapa??

Tuesday, September 23, 2008

Syukur.

Alhamdulillah..
aku sangat bersyukur YA ALLAH..
Yang aku doa selama ini,
Kau telah perkenankan.
Aku amat Bersyukur!
Thank you ALLAH!
Aku akan gunakan ni`mat yang kau beri sebaiknya.
INSYA`ALLAH..

THANK YOU ALLAH!!

Aku mahu tenang!!!

serious shit!
malam tadi aku angin giler.
bukan saje..
tapikan rase angin giler.

aku angin dengan:

1. pak arab yg sewa kereta aku

- blh tak 2 jam die cari jalan nak return kereta, alih2 die kate "husna, i will leave ur car infront of MPH n i will give the car key to the security guard."aku balas: " Shit! i want the car now!!" giler angin satu badan. mungkin die pk aku pompuan leh die wat suke ati..dah return kete, aku anta die balik UNITEN, die blh gtau yg ATM Machine rosak, so die takleh nak bayar duit sewa, die kate nak bayar nanti. ARGGGHH!! Giler lagi skali aku angin! apelah punya manusia!!!

2. *****n aku

- aku dah banyak gila kali da sabar ngan die nih. banyak kali giler da janji ngan aku nak wat kuih raya. alih2 tak jadi. tak jadi tanpa tinggal alasan. yang pasti, dan yang aku tahu, die berdating. aku tak kisah pon. standard. **couple**. belaian itu perlu. tapi jangan lah sampai janji tinggal janji. aku punyelah semangat tunggu dan tunggu.pastu diam skrg tanye2 aku ape salah die. malas aku nak cakap. pklah sendirik.banyak lagi perkara yang aku pendam. laman ini aku meluahkan.aduhai..aku sayang ko lah! napelah ko buat camni...!

3. rumah BLACKOUT!

- ni lagi lah aku angin. boleh pulak balik dari puri pujangga semalam, umah blackout! aduh.. aku banyak giler kije nak buat. nak study.nak install program. nak kemas buku2. nak kemas baju2. dugaan btulla. yang pelik nye taman aku duduk je blackout tau. sengal ke ape. ade la yang buat dajjal tuh! heyy!~ sabor jelah aku!!! imagine** umah gelap, panas, banyak nyamuk, giler ah aku! terus aku SMS my soul! die pon call.. baru aku ase cool sikit jelah... lpas aku balik dari anta pak arab yg giler tuh, barulah ade letrik..dugaan oh dugaan!

4. member aku

- aku ase aku salah gak lah.. sbb time susah baru aku nak carik die..baru aku nak sms die. padahal beriya die nak dekat ngan aku. alih2 aku yg marah giler ngan die. aku tak suke die sms aku. die slalu sms ,morning n nite ajja. sbb die tau aku takkan reply sms die. tp malam td dalam keadaan marah aku mengharap pulak sms die. giler ke ape aku nih? tetibe aku msg kate sume org cam siall! tah ah.. aku nak someone yang leh cool kan aku. tu jeh. tah ah. OH AKU!

updated.

Monday, September 22, 2008

Pagi Yang Tak Best!

Pagi ni aku bangun.
rase sume tak best.
ase moody je.
Jiwa kosong.
Ase badmood.
Tak ade siapa yang sudi gembirakan hari aku.
aku dah bosan.
layan perasaan.
aku perlukan teman.
aku sunyi.
Doaku hari ini: "Ya Rabbi..kau bukakanlah pintu hatiku untuk menerima insan-insan yang hadir dalam hidup aku...Amin..."

Sunday, September 21, 2008

Ayahanda dan Bonda

enya minta maaf.
enya harap kalian fahami kedudukan nya disini.
enya tgh susah.

nya tak mau kalian tahu.
nya takmau kalian susah hati.
yang pasti.

nya memang teringin.
nya sangat2 ingin berbuka puasa dengan kalian.

nya sedih.
kedudukan nya skarang.
nya tak mau begini.
tp semuanya sebab
apa yang nya ada skarang.
utk nya pergi belajar.
utk nya tanggung diri sendiri.

nya tak mau kalian tau.
nya takmau susahkan kalian.
nya harap kalian faham.


hidup nya,
bukan mcm dulu lagi.

nya skrg atur hidup sendiri.
tanpa siapa.
sendiri dan terus sendiri.
nya harap kalian mengerti...


**andai aku ada kemampuan, akan ku pergi bertemu mu ayahanda dan bondaku........**

rintihan hatiku dipagi hari.. :""""((((

Saturday, September 20, 2008

B.hate.LOVE

What is that stand for?
Mungkin hanya aku yang tahu.
dalam nama itu.
pelbagai makna yang boleh diungkai.
memberi berjuta makna.
dalam hidup aku.


sampai bila kan begini?

Aku yang menggantung diriku.
sampai kapan?

aku belum pasti.
yang nyata.
aku masih lagi mahu begini.
Mungkin sampai lucutnya tali gantung itu.........


"sampai bila pun..kita yang buat dia, bukan dia buat kita"

Cerita Pada DIRI Tentang Alam MIMPI

Pagi tadi aku mangun tido.. mcm blur2.aku mimpikan sesuatu yang indah. sesuatu yang menjadi Impian, Cita-cita, dan Paling2 aku inginkan dalam hidup! Oh! Aku cintakan dunia luar! Luar dari Malaysia! Dari aku umur 7 tahun lagi, aku selalu berangan2 yang satu ari nti aku akan fly utk sambung blajar.. tiap hari aku berdoa dan terus berdoa. aku inginkan dan terlalu ingin....

"Dimana bumi dipijak, disitu langit dijunjung.."

Malam td aku mimpi aku di United Kingdom..aku pun pelik cemana aku leh cam exactly tmpat yg aku mimpi.namun,yg pasti, ramai kawan2 aku kat situ.. ramai rakyat Malaysia kat sane.. aku rasa sgt teruja dan rase mcm tanak bangun dari tidur aku. tibe2 aku teringat kan assignment aku yang menjeler2 blom siap, so aku bgn lah dr dunia mimpi aku.

Aku rase cam aku semakin dekat dgn impian aku..paling awal pon kalau aku btol2 nak sambung blajar, bulan JUNE 2008. Aku nak sangat222222!!! tp mulai skaranglah aku kene repair result aku..kalo tak cemana nak blajar lagi. Best kalo dapat belajar kat luar negara, blh jalan2!** OH! I LOVE TRAVELLING!!** tp matlamat aku sebenarnye nak blajar tinggi2, nak dapat kije best2..

tp semuanya bukan mudah.. aku mengerti... tp aku sangat berharap.. inilah impian aku sampai bile2.. aku dah tak pk ape pon buat masa ni.. aku dah tak mahu ape2 dah dalam dunia ni..aku rase kalau dapatlah impian aku nih, Aku rela kalu ajal aku sampai... mesti aku kan pergi dengan TENANG..


******yAALLAH.. kau perkenanlah doa hambamu ini...******

Thursday, September 18, 2008

Keliru. Confuse. **WINK**

Heyyaa.. Aku keliru dalam meniti perjalanan hidup ini. Sampai bila aku kan begini? sampai bile aku kan matang? sampai bile perjalanan hidupku begini? Aku sudah cuba puas buka mata luas2. pekak kan telinga dengan segala riuh diluar. fokus **FOKUS** dan fokus atas landasan hidup aku. namun yang pasti aku trus tersasar dan terus tersasar. YaRabbi, sampai bila ujianmu ini? sampai aku jumpa jalan MATI? atau sampai semua orang puas HATI? aku berhadapan pelbagai rintangan duri skarang.. semuanya aku simpan. pendam. jalani sendiri... )):

**Imran** - "Kenapalah kau perangai macam S**L.ape yang family aku buat kat ko? aku dan siblings tak pernah kacau hidup kau. kau tibe2 muncil dalam family aku buat kacau. Aku *REDHA* dan aku pasti kau kan terima balasannya. Tak guna kau belajar tinggi, jauh mane pon, tapi akhlak kau tak ada. Pada mak aku kau berkasar. Hidup ni ibarat roda. BERPUTAR. Kau marahkan bapak kau, 20 tahun nanti, kita tengok kehidupan kau pula. Kita anak. Benci macammana pun, HORMAT itu perlu! Kau ingat aku boleh terima ke semua ni? Aku pon taknaklah wehhh!! Tapi aku selalu ingat! ni hal orang tua. Aku anak. Kau pun kena ingat kau ANAK! umur kau setahun jagung! Beradablah sikit pada orang tua. Kalau kau tak puas hati, kau jumpa depan2. Tak perlu SMS2 atau membuat **penderaan emosi**. Sehina2 org tua aku, aku tetap bela mereka. Dan ini adalah ikrar 98% anak2 di DUNIA ini. Aku pasti, kau pun begitu!! "
**** luahan aku pada IMRAN.


**WE LOVE UMMI AND BUYA!~
**abg,abg,kak umai, kak urya,enya, syira, adik.

pic: Captured on 2005

Saturday, September 13, 2008

Girls Day Out!~



Yesterday, me, ana and nabila went out. They accompanied me to Maybank Islamic which located in Bangi. After that, we went to Alamanda, Putrajaya. Ana and Nabila never been there, so they're excited when i'm offer to bring them to Alamanda. Funny :)!~

When we reached there, nabila and ana like "jakun". Hahahah. **kidding** They're captured pics every each store in Alamanda!~ **IMAGINE!** Alamak. Malu jer!~

Bile pikir2 balik.. If I'm in they position, maybe i will do same thing kot like what they was did.

Here is some pics that we captured in Nichhi store!~


** me infront of mirror**

** Nabila, besides me!~**

owh me!~

** Nabila, me, Ana ** :)



** me jer tak nampak Gigi.heheh **


Ive tried the new "sunglass" style. Here is some very funny pics! Hahahaha.. Lawaks giler!~:






**Peace!~**


Amacam??hehehehe

Thursday, September 11, 2008

11 September 2008

**Alhamdulillah**
Hari ni..genablah 4 tahun
perkenalan antara aku dan dia.
Mungkin?
Aku mengharapkan sesuatu..
Mungkin?
Aku mendoakan sesuatu..
Mungkin?
Aku kan buktikan sesuatu..
Mungkin YA, Mungkin TIDAK!
"Husniyyah, selamat ulang tahun
perkenalan kita yang ke 4. Semoga kita lebih
MATANG dan berjaya dalam
HIDUP.."
**RECEIVED ON 11 SEPT 2008 12.39 A.M**

Sunday, September 7, 2008

Penat! Capek!

smalam aktiviti aku.
TIDO.
Tah.penat giler rase.
padahal tak buat ape pon.

Friday, September 5, 2008

5 Ramadhan

**Ramadhan Karem.
Alhamdulillah.
ari ke5 dah puase.
2 hari dah dapat berbuka dgn org yg palinggg aku SAYANG..**

lepas ni kene fokus.
Belajar. Belajar. dan Belajar!
ingat matlamat!
nak jadi yg terbaikkan.
so, usaha pun kene terbaik!
jangan leka!
jangan khayal!
jangan tawar!
semangat! semangat! semangat!
Fikirkan KAU BOLEH!!!!

Tuesday, September 2, 2008

Ethics & IT for Professional -Test

Baru je abis exam nih.
Alhamdulillah.
Aku sgt bersyukur YAALLAH.
Berkat bulan Ramadhan.
Kau telah permudahkan.
untuk aku menjawab semua soalan2 exam td.
**Aku bersyukur YARABBI.**
Esok ade paper lg.
pukul 1-2.
dan pkul 5-6.
Doaku: **Ya Rabbi.Kau permudahkan lah aku untuk menjawab exam esok hari seperti kau telah permudahkan aku pada hari ini...Amin Yarabbalalamin..... **

Photo shoot On 30th August


Here some pic dat i wanna share with u guys out there =)):


me; besides sweety shazlin ;) and behind izwat poyo! :p



muke berminyak giler!~ hahahaha..taking by faiz kot ;)


say cheese!~ ;))



Haa.. pics above ni cilok dr blog syazlin. So..kalo nak tgk pics lain2 leh tgk dr web syazlin :)
Waktu nih aku temankan member aku siti halimah a.k.a emma shoot. Tu jer la kot yg aku nak kongsikan..
Daa... (=