Wednesday, October 22, 2008

Bahagia.

Aku ingin seperti mereka.
bahagia.
Aku ingin itu!
gelak tawa bersama.
suka duka bersama.
segalanya bersama.


"Ya Rabbi,
kau kurniakan lah insan yang dapat membahagiakan hidup insan yang bernama Husniyyah Alhusna dan menjadi pelengkap hidup nya..
Amin YaRobbalAlamin!~"

**tetibe rase nak ade family sendirik..tp banyak lagi lom standby nih..cemana tuh..hurmmm....
**Jodoh itu sudah ada. Tapi belum tiba! sabar ya!!

NOTA UNTUK: KAMU

tolong nyatakan padaku.
andai kau telah berpunya atau tidak menyayangiku lagi.
kerna dengan itu,
aku kan cuba berhenti berharap.
aku tak mahu apa aku usahakan.
sia2 jadinya.
oh Mahakarya Cinta!

Oh..pandainye aku berkarya.
wakakakaka.
cube tak salahkan?

Monday, October 20, 2008

study week.

smalam best.alhamdulillah.
kami sekeluarga dapat berkumpul kat YUSUF JALAL Restaurant, walaupun lewat malam.
ini semua ketentuanNYA.
walaupun dalam aku tak berapa ade mood.
tp TUHAN hadiah kan aku sesuatu.
ini dikatakan rahmat.
I LOVE MY FAMILY.

minggu ni minggu study.tp aku baru mula sket jer.
aduhai.bilerla nak abis study nih..


paper aku start 30/10nih.
31/10 ade 2 paper.
then,6/11 ade paper last.
pastu merdeka da !~ yahoo...!~

**study dulu beb!**
Ppssstt..: ) Smalam syira dapat hphone baru..siap ade 3G lagi..bile lak aku dapat kan?kekeke..
takpe...sabar tuh separuh drpd IMAN..Pentingkan yg terPenting kerna yang terPenting tuh lebih penting daripada yang Penting..

Saturday, October 18, 2008

Again & Again..

Arini lagi sekali ari sabtu.
tuk sabtu kali ni blom plan pape lagi.
tp dah ade agenda.
nak taknak je.
arini ayang ade buat open house.
mcm malas nakg dan macam mau pergi.
niat malam tadi mau pergi ke SSP Cyberjaya.
tp tak jadi plan.
takpe.aku kan takpernah berhenti mencoba.
hehehe..
ITU AKU ;)


Sekali lagi aku PP (period pain).sakit btol ase.tu yg mcm takde mood.skang ni aku ade buat perancangan sesuatu.tapi tatau camana nak mula.aduh.kapan mau jadi berani enya oii...??
apartment dah check-in.bile nak move pon aku tatau.aduhai..suara hati: "enya2.ko dah besau.buatlah ape ko rase nak buat.DIE takkan pernah kisah tentang kau lagi.Buat saja apa kau mahu!" balas jasad: "aku blom yakin DIE takkan kisah pasal aku lagi".

enya! husna! peringatan tuk ko:

"Bukan mudah untuk menawan PUNCAK jika TEBING nya pon belom lepas."

"Jika benar hati kata begitu, teruskan, dan jangan pernah berhenti berharap..KEJAYAAN sesuatu takkan terjadi tanpa usaha.USAHALAH!"

Thursday, October 16, 2008

Kemalasan.

malas nyer.
dekat2 nak exam ni lah ase malas.
hehehe.
awal2 sem rajin jer.
guys out there!~
ape nak buat kalo malas?
answer me pls:
"hey enya!
sudah lupa kah apa yang dah ko janjikan???"

Wednesday, October 15, 2008

Tired but, Happy!


huh! tajuk pon dah cam ape je..
kekekeke..
sebenarnye aku ase happy even pnat sket ah
aku ase mcm nak bcuti je..


cuti yg panjang..
terbau2 pasir pantai kat langkawi..
hehhehe..
bestnye kalo dap at rehat, rileks,enjoy..
pas exam ni n ak balas de ndam..
hehhehehhehe ;)))



Monday, October 13, 2008

Hati ingin berbicara..








[Love is like a river. It is soothing, flowing and has no ending. I cherish love.]





**hati nak pakai lama..
tapi selalu je sakit hati ni..
lame2 boleh mati hati ni.

Sunday, October 12, 2008

TAK NAK!

Daripada persekitaran rata2 yang aku tgk, hampir 90% org lelaki maupun perempuan merokok. Aku cukup2 tak suka org merokok. Aku pon tatau nape. Even ade member yg smoke, aku tetibe jd badmood.Nak smoke, g belakang aku. Aku ckp sendirik ngan adik aku, "kalo dah takmau dengar nasihat aku,umi,buya n lain2,tlg jgn bagi akak bau atau nampak" sebab bende ni lah blh ilangkan mood aku.Tahlah. Memang dr aku kcik kot aku tak suke bau rokok, apatah lagi tgk org isap rokok. Pandangan aku, orang merokok ni, tak berdidiplin. Sebab, pas isap rokok, ade ke buang putung kat tong sampah?tak kan? pastu, wangi ke bau asap? pastu tangan dah kotor pegang rokok, makan pulak.. Lagi satu, cube kite perhatikan btol2 org yang smoke ni, mcmana gaya mereka.. mungkin mereka fikir yang mereka akan nampak MACHO bile smoke, tapi, hakikatnya, silalah survey dan tanya pada gadis2 dan wanita2 diluar sane, berapa ramai yang suke laki smoke? mungkin 15% kot.Dan mungkin yang setuju/suke ni sbb dorang pon smoke / dorang tak kisah ape pon dlam idop. Ade setengah gadis di luar sane yang tak suke, tapi takkan putus nasihat org yg dorang sayang to stop smoking! Aku percaya dan aku yakin yang lain pon akan setuju. Cube kite listkan kebaikan dan keburukan merokok.Jom!

Kebaikan (aku tak tau, tapi ni yg aku tnye org,tmasuk adik aku)

1) Rasa tenang lepas tensen
2) Isi masa sunyi

Keburukan ( yang kite semua sedia tahu dan yang aku kaji2)

1) Membazir duit!
2) Boleh menyebabkan pelbagai penyakit..kalo nak senarai memang panjang ah.
3) Boleh mempercepatkan MATI PUCUK!
4) Lemah dalam pernafasan.
5) Badan tak kuat.
6) Busuk
7) Gigi kuning
8) Bibir Hitam
9) Muke nampak kusam
10) Jadi ketagih.

Dalam senarai yang aku buat, mane lebih banyak? Jadi fikir2kanlah, tepuk dada, Tanya HATI! Nak seribu daya, Takmau, BERJUTA dalih..
Ini hanya pandangan aku lah. Kalo ade sesiapa yg bace tak suke, terpulanglah. Sekali lagi diingatkan, ini pandangan aku jerk.. anyone can give any oppinion.tol tak? PEACE!~ ;)

Friday, October 10, 2008

Sementara = For a while

Alhamdulillah..
aku syukur sangat.
sekarang aku Happy.
Rasa bahagia.
Tapi, aku takmau hanyut, kerna
aku tahu..
semua yang aku terima kini,
hanya bersifat Sementara.
mungkin untuk seketika.
untuk beberapa hari saja.
ini kerna....
"aku mengerti kan perubahan itu..
mungkin aku hanya menghadapinya
pabila ia sunyi,
pabila ia sepi,
pabila ia kosong,
pabila tanpa sesiapa disisinya.."
aku hanya berdiri disini,
hanya bersedia,
bila2 masa
dimana2 jua
entah sampai bila
akan ku terus begini
bermain dengan api
menggantung diri.
sampai bila??
** sampai aku GIVE up! **
buat sesiapa yg berkenaan: Fahamilah JIWA aku.
aku MERAYU!
Itu yang ku mahu!

Monday, October 6, 2008

Study MODE!

hAA...puas sudah aku beraya..
so..skang study MODE Lah lak..
ayik raye je..
Alhamdulillah..
puas aku beraya.
sampai LEBAM..
hahahahha..
STUDY lah NYA!!
INGAT ape KO NAK!!
UMUM>>**nti free, aku upload gambo2 raye lepas..sume gambo kat kakak aku..aku mesken.manade kamere..kekeke**
khas tuk atiqi tgk!~:P