Saturday, November 29, 2008

pindah umah

sumpah.malas giler nak move umah :(((. napela aku tak apply umah same je aritu. hoho. sabo2. dugaan. banyak mende aku kene selesaikan..

antaranya:

(pelajaran)
1. susunan pengajian aku.kene update.
2.wat jadual blajo.
3.kene rangka dh projek
4.bli buku2 kosong (as usual,hahaha)
5.study2....

best ah member2 aku yg len yg baru memulakan alam pekerjaan atau sudah memulakan alam pekerjaan. good luck guys, utk alam pekerjaan yg sememangnya byk dugaan. kah kah kah.;)
tpkan,my syu tanak kije lagi..die kate:" nti kene bayo kete sendirik.."so, pe lagi syu, jum ah blajo terus sampai lebam..! hahahaha..

(business)
1.update ledger
2.compile rekod2 penyewa kete
3.kire balik pitih2 yg berjuta2.(hahahah)
4.wat servis kete.
5.setel SAMAN!!!!!
6.wat bisnes kad yg dah abis.hohoh.(da design baik punye..;) )
7.tukar balik sistem form car rental aku yg tak cantek.

(kehidupanku)
biarlah rahsia.. ;)))
tapi aku telah mengatur sesuatu yg mungkin menjanjikan kesenangan buat aku lepas ni..yippiie!!! :)))

Friday, November 28, 2008

as sobru minal iman

kate2 ni yg aku trima tgh hari td dr si dia. terngiang2 kat tinge aku lagi. walaupun ayat itu mudah
: the meaning:sabar itu separuh dr iman" :
tapi itu seolah2 memberi aku satu kekuatan. thanks dear. insyaAllah, aku kan terus bersabar.

****************************************************************

arini aktiviti aku menghantar adik jr umah aku, pipah..die g mid valley, so aku anta die kat tren serdang,den anto kete pada member aku nak sewa (shah), tp last minute die cancel kan suh aku anta kat opis die, aku pas kat iwan, iwan anto aku balik,my bf's bf,ejot pon ade skalik, den tghari td aku g bengkel anta baterry kereta kancil utk di cas.

Alhamdulillah! masih lagi boleh cas.. jimat $$$$ aku. ahhahahaha. pastu dia call.. 10 minit dapat bercakap dh buat aku senang ;)) thanks dear!~dia banyak tanggungjawab. aku faham. dan aku tak kisah pun. pas g bengkel, aku g Maybank utk masukkan duit kepada taiko2 sewa kereta.hehehe. bilelah aku dapat gaji nih.nak bli handbag baghuu..;)

pastuh, aku g anta adik2 jr aku kt library, dowang ade program utk ke Uniten Muadzam, Pahang.Program Induction SIFE, aku pon tak berape faham.anto je.patu baru lah g menapau n makan.Yummy! telur masin.hehehe.

selepas itu aku menjalani sauna yg dah seminggu aku tinggalkan..huahua..10 minit je dah tak tahan. pening pale. masuk jerk bilik, baju wangeyku bertimbun2..sooo... tpakselah melabur rm3 utk basuh kat washing machine.sib bek bawah umah aku jerk..kalo tak, mesti aku basuh tangan..

lepasni manyak lagi kije nak buat.ni break jap jerk. malasnye rase..tp tpaksa..
chaiyok2 enya!~
hahahhahahaha..... :))))))


I am your angel

ellow!~ dalam sidebare blog ni ade mp3 playlist aku.kalo korang click kt next2, ade jumpe lagu i am your angel(by:celine dion). best lagu nyer. so bile dengar tuh, nyanyi ah skalik.mari berhibur! hehehehe.
Jom Nyanyi!~

No mountains too high, for you to climb

All you have to do is have some climbing faith, oh yeah
No rivers too wide, for you to make it across
All you have to do is believe it when you pray

And then you will see, the morning will come
And everyday will be bright as the sun
All of your fears cast them on me
I just want you to see...

Ill be your cloud up in the sky
Ill be your shoulder when you cry
Ill hear your voices when you call me
I am your angel
And when all hope is gone, Im here
No matter how far you are, Im near
It makes no difference who you are
I am your angel
Im your angel

I saw the teardrops, and I heard you cry
All you need is time, seek me and you shall find
You have everything and youre still lonely
It doesnt have to be this way, let me show you a better day

And then you will see, the morning will come
And all of your days will be bright as the sun
So all of your fears, just cast them on me
How can I make you see...

Ill be your cloud up in the sky
Ill be your shoulder when you cry
Ill hear your voices when you call me
I am your angel
And when all hope is gone, Im here
No matter how far you are, Im near
It makes no difference who you are
I am your angel
Im your angel

And when its time to face the storm
Ill be right by your side
Grace will keep up safe and warm
And I know we will survive

And when it seems as if your end is drawing near
Dont you dare give up the fight
Just put your trust beyond the sky...

Ill be your cloud up in the sky
Ill be your shoulder when you cry
Ill hear your voices when you call me
I am your angel
And when all hope is gone, Im here
No matter how far you are, Im near
It makes no difference who you are
I am your angel
Im your angel

Ill be your cloud up in the sky
Ill be your shoulder when you cry
Ill hear your voices when you call me
I am your angel
And when all hope is gone, Im here
No matter how far you are, Im near
It makes no difference who you are
I am your angel
Im your angel

Thursday, November 27, 2008

alhamdulillah

itu saja mampu aku ungkapkan sebaik saja dia kuar dari lab after present project. melompat yarabbi. aku tumpang gembira. rasa lapang hati bila dia pass project.aku tak rasa membantu, tapi aku selalu doakan yg terbaik buat dia...:)))

hurmmmm... kesian plak kat ragu. dia hebat. tapi mungkin nasib tak menyebelahi dia.die failed. sabar ye ragu. pasni wat betul2 k.

**********************
**sigh** aku ase agak penat arini.pagi2 bangun g amik kak fath kat umah, den bawak g White studio yang terletak di Taman Rasa Sayang, Cheras.. tak berape jauh dr sini. ade photoshoot majalah InTrend. td e x-gf farid kamil pon ade iaitu irma hasmie(betul ke aku eja?). cantik gak ah die.tp out la sbb die smoking.kekekekeke..kol 12.55 aku tinggalkan kak fath sebab nakg makan dengan bonie. bg semangat sket kat dia. alhamdulillah sumenye bereh arini.. skrang kt bilik..keletihan n tak berape sihat.so..nakg berehat.sambung lagi....:))

aku plak yg berdebar

skang aku dlm lab.tgh dgr dia present project..
aku lak yg takut..huuhuhu..
good luck dear!~
everything will be okay after this ;)))

Wednesday, November 26, 2008

silent is better

diam lebih baik? yaka? ya lah kot.. sbb die suh aku diam. mungkin itu lebih baik. mungkin ya, mungkin tidak. apelah aku merapu nih. baru bangun tdo. best tadi kuar ngan dia,teman dia potong rambut den kuar ngan syu. pnat nye lahai... but really enjoy. arini result dah kuar.



**muke baru pas tgk result kt tmpat boling alamanda.hahahaha**


**kami suke bergambar lam toilet walaupun lam toilet manyak setan.hahahhaha**

Alhamdulillah. mimpi ngeri aku tak terjadi. hehehee. cgpa aku cukup dah kalo nak sambung master. but i must work hard lah lepas nih. syu pun result gempak gak.. congrats syu!~ :)) dia lak lom check result lg..tp aku tahu, insyaallah result okay dr usaha nya sebelum exam..:)) congrats gak, dear!~(cececce..lom dpt tgk result, dh ucap congrats! hahahha) bile flashback balik.. kalo lah aku nih bodoh,takkanlah dpt PTS, pnah jadi best student, tpilih masuk MENSA, dll.. hati kate: "cukup2 la tu nya oi.. jgn meletakkan pedang kat leher sendiri.." hehehe.baiklah2! pengalaman yang lepas banyak mengajar aku erti IDOP dan perlunya usaha yg gigih utk mencapai kejayaan!!
good luck enya! :)))))

gOOd LucK B!~

Good luck for ur project presentation tomorrow!~
insyaAllah.. usna sentiasa mendoakan :)))))

Tuesday, November 25, 2008

Doa aku pula

"ya Allah, engkau bukakanlah hati insan yang merasa aku ingin merampas kebahagiaan darinya. sesungguhnya engkau lebih mengetahui dan engkau jugalah yang telah mengatur segala perjalanan kami di muka bumimu ini..aku mahu yang terbaik untuk kami, bukan kemusnahan keluarga mahupun hubungan silaturrahim antara aku dan mereka.. hanya engkaulah sahaja tempat aku memohon dan meminta.. Amin Yarabbala alamin........!~"

Sunday, November 23, 2008

URGENT!

sekarang tgh tunggu budak pulangkan kete waja.hampeh.!kate nak pulang pukul 8 pagi.dah pukul 11 tak sampai2 lagi.aku baru dapat sms dr kak urya:

kak urya: nya dtg lawat nenek skng.nenek skt blk ni

tersentap.skarang baru lpas siap.n pasni trus g umh nenek.aku doakan semuanya baik2 saja.YaAllah.takutnye....

Long-Term


Akan ku realisasikan cita2ku.InsyaAllah...Ameen!!




Nenek beransur pulih

alhamdulillah.malam td g umah nenek,terkejut tgk nenek baru lepas berjemaah dgn sanak saudara.macam tak sakit.bonie pon ade datang melawat.before dat, kami g cari buah utk nenek.bli kat chowkit.buah lai, limau n oren.nenek suke. nenek kate" mesti bonie tekejut tgk aku kan mcm tak sakit, padahal semalam dah nak mati"..ishh..ape nenek ckp camtu..alhamdulillah Allah bagi kesihatan yang baik pada nenek lagi.Thank you Allah.aku tinggalkan bonie berborak ngan cik eri n tetamu yg datang melawat nenek iaitu ummu ain punye kakak ipar.tak berapa kenal.atok cakap, atok bace yassin 40 kali, jadi roh nenek masuk balik.mungkin bercanda saje n mungkin ada benarnya.wallhua'lam..malam td spent masa ngan nenek sampai nenek melabuhkan badan ke katil.seronok tengok nenek ketawa n masih boleh berborak ngan aku lagi.ummu ain tetibe dtg kat aku lepas bonie kuar smalam,die kate:"enya..jgn lame2 sangat..tak elok..ummu ain suke tgk die..dh okay dh tu".aku mule2 blur..lame2 baru dpt tangkap..dia tak tahu apa yg jadi dengan kami, dan biarlah mereka yang lain pun tak tahu..aku balas:"ummu ain, kalau dah jodoh, pusing2, jumpe org lain pon, mesti jumpe balik..xkemana pon"cousin2 n pakcik2 aku sume gelak..kata mereka.."pandailah ko nya.."bagi aku..jauh lagi perjalanan aku utk aku ke arah itu..masih banyak perkara yg belum aku dapat buktikn pd dia utk meyakin kan dia yang aku benar2 bukan seperti yg lain... paling lambat pon..4 tahun..wakakakakaka...dan2 jerk!~ buat bonie:thanks melawat nenek n masih sudi lagi bertandang dan berjumpa keluarga besarku..cume tak sempat jumpe buya..bonie balik je buya sampai tapi lewat gak ah.mungkin tiada. jodoh.next time ya!~

Saturday, November 22, 2008

Nenenda

Tersentap.semalam aku dapat panggilan dr kak urya,"nenek sakit tenat,ko katmane?".waktu tu baru aku rase kurangnye perhatian aku utk pulang ke rumah nenek.bukan sengaja.masalah pun tak ada.tapi jaga kereta.aku pon dh busan dengan alasan aku lagi, jadi, ari ini aku mesti menebus semula. sejurus aku dapat panggilan dr k.urya, aku terus bergegas ke rumah nenek.alhamdulillah, nenek dikurniakan anak yg menjadi seorang doktor,iaitu, makteh aku.jadi tak perlulah ke hospital.bilik nenek dah jd mcm wad. ade tali2 air.sayup2 aku dengar bacaan quran dr hp cik yaya yg diletakkan didalam selimut nenek. sedih.aku berdoa, nenek akan kembali sihat dan dipanjangkan umur.lepas smua dh tdo, jam 2.30 pagi aku bertolak pulang utk menghantar kak fath.tapat jam 3.30 pg baru aku dapat lena di teratak ilmu aku. pagi td pukul 8 bangun terus hantar kereta org nak sewa.aku dapat msg lagi dr kak urya: Ko datang tak arini? aku balas: dtg. Bila masanya, aku tak notice lagi. aku call kak urya.die kate kak umai tgh mengaji kat nenek.dan nenek sempat btanyakan mane aku. jap lagi, aku nakg umah nenek. Insyaallah bonie hantar.Thanks dear.sambung lagi ya.really not in mood.

Friday, November 21, 2008

Travel with Mr Tiqie!~

Semalam pukul 5 ptg aku gerak dr Uniten, n went to Ayer Keroh, Melaka. Why Melaka? Because ade sesuatu yg buatkan aku tenang disana.Aku nak cuba. And its worked ! Samapi di melaka tepat jam 6.05p.m, bawak kete 160-180km/j.waktu lalu kat angin lintang, rase mcm nak terbang kete, so aku kurangkan pada 110km/j. mesti ada saman nti.Huhuh. sendiri buat, sendiri tanggung!. Asalkan aku puas. Nota buat kamu: "Dont worry about me. Coz its mean, nothing!" sesampai disana, tempat yg aku carik, pantai! aku g pantai klembang.tgk sunset. cantik. nti aku postkan gambo. pas g pantai, aku g cari makan kt depan pantai.makan tomyam.tak berape sedap.den, cari hotel utk singgah tandas jer.sbb ade sesuatu aku perlu lakukan. setelah selesai, aku g cari eye on malaysia.cantik sgt.tp takleh tangkap gambo while driving. pastu g cari eye on malacca.kat situ namenye lanun town. Sayangnye, tutup, jadi takade ape yg leh aku naik kat situ.tepi situ ade tasik, cantik. so, lepak sambil baling2 batu. sunyi beb hidup.tapi aku tenang. angin tepi tasik tu pon best. tak berape tasik ah sebenarnye..hahaha.pastu dah layan blues sampai kul 110 malam, g pusing2 lagi lepak kt MBMB pulak.ape itu MBMB? Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah. tgk tv kat situ.ramai pasangan kekasih beromen kat situ. aku tumpang gembira melihat org lain bhagia ;). pastu aku teruskan lagi perjalanan..banyak kedai dah tutup.yg tinggal, pub2 n disco yg bukan lagi happening.tp itu bukan tempat aku.Full stop. den, tiada arah tuju lagi , aku mengontek member aku kut2 ade rezeki utk tumpang bteduh. alhamdulillah, malamnye aku bermalam di rumah sewa nurazilah di Jalan TU 2, Taman Utama, Melaka. Satu rumah ade 10 org. pergh ramai.tapi aku seronok.byk dapat kenal org. next time dtg melaka blh tumpang lagi. Thanks zila! pagi td aku bangun, pkol 8.30 pg.mandi2 siap2 den, g bekfes ngan budak2 umah yg aku tumpang.tenang sebab kedai yg kitowang bekfes tu pasang lagu nasyid. :)).pastu aku gerak anta mereka, n aku g isi minyak, kemudia pkul 9.45 pg aku gerak dr melaka utk ke kl.alhamdulillah, tepat pukul 11.20 aku sampai bangsar. bawak slow jerk 90km/j.hehehhe.sbb:nak jimat minyak lak. itulah cerita percutian aku yg tak seberapa. balik KL, tambah serabut lagik! Ha!!!!g Mampus ah! Malas aku nk pk perasaan woiiiiiii.! aku nak happy.btol tak kak fath??hahahahahah.

Wednesday, November 19, 2008

PMS!

aku baru lepas dari mengalami senggugut paling dahsyat utk tahun ni aku rase.td drive kete dr KL ke Uniten bawak 160-180km/j.gile laju!nangis2 bawak kete.target aku adalah:katil,air,ponstan n tiger balm!otak aku dah tak pk ape2 pon td.. tau nak sampai cepat je kt destinasi..sebelom ni kalo aku senggugut msti kat umah ke, kat bilik ke..ni kt luar..waduh2..
kalo kt umah makngah aku, klo aku senggugt, die bg aku air n madu suam.makngah aku baik hati sgt. i love you, makngah. kalo mak aku..die tlg tuamkan dgn setereka n kain batik..i love you, ummi! kalo dulu zaman cinta aku, die bg aku ape yg aku nk, mcm dlu, pernah bg bubur, die layan aku bagai puteri..thanks dear!i l... opss miss you!skang sume aku survive sendiri..tu pun ade yg kate aku ni tak berubah.aiyoo..nilai bukan pakai mata woo..sini dekatla...hahahha...

Tuesday, November 18, 2008

my Activities

buat pembaca2 blog yg tegar..♥♥♥ hhehehe..


ari sabtu lepas 15/11/2008,
aku spend masa dengan sidia yg aku sayang..
♥g Mid Valley, bli sluar.
♥balik umah my mom kat damansara..yeyy..best2!
♥spend hold nite dgn tgk tv..baru aku ase rilex setelah penat lelah menjaga kereta2 sewaku..sape kate jage kete ni tak pnat??pnat tau..so..abg asran n zul, sile lah naik kan my %!kekekeke..

16/11/2008 iaitu ari ahad..


aku spend mase seharian bersama bonda dan adinda tercinta...banyak arah hala tujuan kami tika itu..antaranya:
♥pergi melawat my adinda ♥Muhammad Syauqqini El-Isyqaini di sekolahnye..♥adik aku ni tgh SPM..ALHAMDULILLAH..die kate past paper die leh buat..
♥kami menjemput Adik n bersama ke Pak Li kat Shah Alam..ade satu kisah yg jd kat Pak Li ni..Begini ceritenye..

Aku ni suke berborak ngan family aku..pokpek2..sedang aku bercerita, ade sowang minah ni duk satu meja dengan guys sume.dalam 5 org tuh, die sowang pompuan.Aku tgk die usha meja sebelah die, den die ckp2 ngan org2 yg die lepak(cam ngumpat ah)den satu meja die pandang rmai2 kat meja yg pompuan tu usha..mcm malu ah budak meja tuh..pastu aku tgk die usha meja lain lak..den jd bende yg same, sume usha kat meja yg pompuan td ni usha..yg dak2 laki satu meja die ni pon mengong ikut je pompuan tuh..n at last, aku lak the next, pompuan nih usha kat aku yg sedang berborak dengan gaya2 tgn skali, den satu meja pompuan ni pandang kat aku, aku pe lagi dengan selambernya bangun n pandang kt pompuan nih, aku cakap:"Korang asal, tak pnah tgk org ke?"huhuh selamber gile, mak aku pon tgur aku.Pedulik ape aku.pompuan tu bajet kedai tuh die punye.

♥Mak aku hantar aku balik uniten tepat jam 8.30 aku smpai.**Pengumuman**ini kali ke3 mak aku dtg uniten sepanjang aku belajar diUniten.hehehe.bermakna nih!lebih bermakna die temankan aku hantar orang yg sewa kereta aku.kire die tgk ah aku ni bekerja.

♥pastu aku g anta kereta waja org nak sewa kul 9mlm nya.
♥aku g anta org nak sewa kelisa pukul 11mlm plak..full woo..
♥barulah dapat lena di katil empuk ku di teratak I3-02-01.. ;)))YUMM22!

17/11/2008 ari isni nye pulak

bangun je dr tido..aku cam rajen giler lak..joging, wat sauna..betul2 tekad nak kurus nih.hehehehehkite tgk je lah..

♥aku g dating kt Alamanda smpai kol 3.00 p.m lpas lepak ngan sir aku..
♥den aku dapat msg dr my Syu ajak aku kuar..kami lepak diAlamanda jua..sampai pkol 9mlm..**Thanks ♥syu hburkan, amik, n anta nya pulang dengan selamat!
♥elok je sampai bilik..trus aku tdo..tjaga kol 9pg esoknya(iaitu arini)sbb ade org nak pulang kete..check ade 20 sms.40 missed call..banyak woooo!!!masih ada yang merinduiku!heheheh :)))))))))


arini bday aku iaitu 18/11/2008(lagi 3 ari besday insan yg paling aku sayang!!!!)

arini duk umah.tp kuar jap td g:
♥kuar kononnya nak ke Perak..Tapi tak jadi..**PMS aku truk!**
♥baru kejap ni aku g Mydin dgn Junior2 aku g bli softlan, sabun basuh**Secret**heheheh..
♥japg nakg amik Kekasih aku..♥♥♥yeyyyy!!~~~

Sambung lagi ya!!

Friday, November 14, 2008

DONE!

Finally..Banyak perkara2 penting harini telah aku selesaikan..antaranya:


1) Borang MARA dah anto.

2) Dah jumpe Pn Awal utk stay menginap..alasan yg terpaksa aku buat adalah :Aku join kursus!hahaha.. member aku soh ckp..die kate,Pn Awal bknnye tau pon..wakakaka

3) Kereta semua telah dikemaskan.Tengah ready nak bg customer jer.

4) Duit yang aku pegang org punye, aku dah bank in kan.

5) Bilik aku dah kemas cantik2. yahoo!

6) Baju dah basuh n sidai....yeyyyy!xde berlonggok lagi..

7) Aku dah hantar sahabat aku (ana) kePekeliling pagi tadi .. :(((



**Tapi..skang bile dah selesai sume bende..rase sunyi pula hadiir...hurmm.....takpe..sabar ye nya.... ='""""""""((

Pergf..Penat..

wah..
jem otak aku weh..
aku dah jumpe layout yg aku suke..
tp takleh upload..
dah berjam aku buat :((
sesape leh tlg aku??
aku banje makan askem.
syu..tulun!!!!

Sunday, November 9, 2008

TESTING

TESTING 1, 2, 3..
nti aku ejas balik background.
** sedang blaja menukar layout..huhuh
hehheehheheh

Friday, November 7, 2008

Ibu

Ibu,
nya minta maaf..
nya pun rindukan ibu..
nya akan jumpa ibu nanti..
nya JANJI..
nya akui,
memang nya terlalu kecewa dengan anis,
tp kenapa sampai ibu jadi mangsa..
nya pun tak tahu,
kenapa sampai jadi mcm ni..
nya MOHON maaf..
nya akan jumpa ibu.
Nya JANJI!

**tiap weekend lalu umah ibu..tp ayah je selalu nya nampak..nape ek..
**thanks n sorry ibu.LOVE YOU SO MUCH!

Tuesday, November 4, 2008

Peer-to-Peer

Aku REDHA!~
That`s it friend!