Wednesday, December 24, 2008

Sabar itu separuh daripada IMAN. Tapi, Sabar pun ada tahap!

harini aku bengang n serabut sangat2.
suke hati die je nak marah2 aku.
aku sabar je.
aku bukannye perfect dan kau pon bukannye perfect.
kalau kau nak marah aku balik sebab tulis blog camni,
pedulik ape aku. aku punye tangan.
suke ati aku nak taip dan luah ape.
aku dah tak sabar n tak tahan dengan perangai kau.
sampai bila pon kau akan tetap bajet bagus.
kita hidup biar org respect, bukan org takut.
suke hati kaulah.
malas aku nak pk.
ko pklah sendirik!

aku tak sabar dah!

Monday, December 22, 2008

Kepuasan dalam diri..

Ari sabtu lepas bersamaan 20/12/2008, aku masuk ospital. Pkul 12.15 tghari bonie jemput n, anta kt ospital Serdang. Demam dh 2minggu tak baik2. g ospital cek darah sume, den cek air k*****G. ade jangkitan kuman. tapi tak faham pon doktor kate ape. keputusan darah OK. xde masalah. pastu aku dmasukkan air n ubat sbb demam aku jadi teruk wktu tghari n ptg nak ke Maghrib. Bonie left me dalam pkul 1.50 ptg sbb nak blk K.B, ade mkn2 smpena adik die dapat pointer bagus 3.66. Congrats!! Aku tringin gak dpt cmtu. tp x tercapai. penah dapat paling tinggi pun 3.33. hahahah.. Balik cte td, pastu ayahnada dtg lawat aku, Thanks Buya!

*****************************************************************************

21/12/2008 Duk kat bilik je sbb rase demam semakin teruk. ubat makan je.tp tahler. den ptg nak maghrib bru kuar.seharian tak makan. bukan tanak makan, tp xselera, dah cube makan tp muntah balik.so minum 100plus je sampai 2 botol da abes. den g K.L dengan k.fath n ana, g K.B amik laptop kt umah nenek, den g Subang, Kedai kak mas (nubbly). nak uruskan doorgift utk hari kawin nti. First time datang kedai kak mas. Abg lan bersungguh2 terangkan muffin cadangan die. hehehe. nti next month baru dtg lagi utk tetapkan kuantiti yg nak diorder.. Harap semuanye berjalan lancar..

******************************************************************************

Hari ni pula.. byk sgt aku wat mende. pening kepala. aku terFikir..yg dalam hidup ni aku tak pernah puas.. tp bile aku pk lagi..sebenarnye bukan aku shj tak pernah puas.ramai lagi yg tak pernah puas dalam ape yg dorang dh kecapi.. ape sebenarnye yg kite inginkan dalam hidup ni?
kepuasan bukan senang nak dicapai. sebut perkataan puas, punyelah senang. tp utk capainye..aduhai..punyelah payah.. macam aku nak puaskan hati org, kejap nak mcmni, bile aku dah ikut ckp, nak camni pulak, pastu dah buat, punnn tak puas hati.. tah sampai bile die nak puas hati... mcmana lah aku nak sampai tahap buat org puas hati.. sampai kiamat kot manusia tak pernah puas.. samelah aku.. aduh!

Friday, December 19, 2008

Catatan seorang wanita yang sibuk! Kah Kah Kah!! ;))

dah lame tak catat ape aktiviti2..antara aktiviti yang aku tak sempat catat dan secara ringkasnya(yg penting2 jer) :

1) Celebrate Birthday Kak Fath
2) Pergi kenduri kawin kat senawang. Tetibe baru tau Gaban tu cousin kak fath gak. MENARIK!
3) Aku g repair kete waja ngan Wan n Shirley.
4) Demam yg teruk melanda aku.
5) Gi klinik, hospital tapi tak sembuh2.
6) Aku ade Quiz1 OS. Alhamdulillah leh jawab. tp tak tahu sejauh mane aku dapat.
7) Nakgi derma darah tp bile check darah, tak lepas sbb doktor kate banyak kuman + sbb aku demam.
8) Dapat panggilan dari Satu syarikat sewa kereta kat Jakarta yang berminat nak joint-venture dengan aku.

- Ceritanya.. Aku dapat panggilan dari Ronny iaitu pengurus sewa kereta diJakarta. sebelom ini, die buat sewa kereta kat Jakarta sahaja. Tapi kat Jakarta ramai yg kontek die utk uruskan travel di KL. Ronny dah banyak kali kate kat customer2 die, die takde perkhidmatan tu. Pastu, si Ronny ni saje cari iklan sewa kereta kat tenet. Die jumpe lah web blog aku. Tu yang die kontek aku. Die sangat berminat nak jalinkan hubungan bisnes dengan aku. Bulan 3 ni Ronny akan turun KL dengan bini die merangkap akauntan dalam company sewa kereta die. Ronny bagi aku satu projek. Die bagi Iternary tentang customer die yang nak datang KL. yg merumitkan, mereka ni nak sewa kereta serta drivernye skali. Aku dah tanye ramai org.. dan antara yang nak trima tawaran aku ialah :

1) Hakim cousin Bonie
2) Shah Kawan kamil.(Tp die offer limit time je..sbb die nak buat bisnes dgn aku utk sewa kereta di UiTM shah alam. Abg asran pun setuju nak bagi die ni kereta)

Aku dah dapat harga sewa kereta yg agak murah dr Abg Z. Org yang nak memandu pun sudah ade.. jadi tinggal urusan bayarannya sahaja. Ronny dah pesan, jangan bagi tau harga pada customer die yg datang nanti. sebab die make up tinggi gak harga. Kami sebulat suara menetapkan RM 450 harga sehari kereta n driver. Dan perkhidmatan hanya pada 9 pagi- 9 malam. So senanglah pemandunya nak berehat ke, dating ke, ape ke..kan..

Insyaallah.. andai Projek pertama aku ni berjaya. aku akan bersetuju menerima tawaran Ronny untuk menjalin kerjasama dalam bisnes seterusnya. Ini satu pengalaman yang amat berharga buat aku.

Ronny terkejut tahu aku perempuan bile call aku. sebelum ni die sms je. die ngatkan aku laki. Aku dengan selambe kate, aku ni sore pompuan, tp cam laki. Kah kah kah! Salam perkenalan buat Ronny! ;)

********************************************************************

semalam bonie datang kat coit. tp akem yang anta die sbb kete merc g anto kat bengkel. lame tak jumpe.. 5 ari..rindu. 4 ari die g Perak, lepas tu g Parlimen. Aku kat sini pun sibuk gak. mcm2 mende buat. Den kitorg g Alamanda..bli 100plus. Bonie kate elok.. sebab buang angin. banyak lak tuh die bli. adodoi. cam tak abis je. pastu kitowang g makan kat burger king. pastu pusing2, balik..die bawak kete aku.

*******************************************************************

arini kene jumpe lecturer setelkan hal project. aku sebenanye banyak bende tertanguh ni. takpelah.. biarlah sibuk2 kan diri dengan kerja. dr sibukkan diri dengan bende yang MENGARUT!

P/S: Rindu dan sayang sangat Family aku! :"""((

Monday, December 15, 2008

demam

arini start demam balik.
ade projek bisnes baru on 22,23,24..
nanti sambung cite..

Saturday, December 13, 2008

Berubah, berubah dan berubahlah!

dah lame tak menaip cite pasal aktiviti. almaklumlah, masa byk abis kat ospital. tak menang tgn. alhamdulillah. sekarang rase okay, tapi sakit jiwa sket. aduh..

************************************************

semalam petang planning nakg dating, shirley n wan pon ikut skali tapi depa trun kt klcc. tumpang aku jer. so tepat jam 5.40ptg aku sampai di Plaza Rah. utk memikap si dia.. mcm biase lame tak jumpe. "hai..". pdahal baru sehari tak jumpa. kah kah kah. kalo sehari prob, rase mcm bertahun2 tak jumpa. ngeh ngeh. appada..! next destination, kami pergi Pavillion sbb aku nak tgk wayang cite cicakman. Best gak ar. tp slow sket. yg bestnye sbb grafik nye menjadi. mcm dowang wat rakaman kat obesi plak. aku suke watak Rrama. pompuan endon blakon. cantik pompuan tuh. tp die gelak mengilai tak agak. kah kah. so kowang yg bace blog aku nih, g ah tgk cicakman.. "sokonglah industri perfileman malesia. kah kah kah."

pas tgk wayang, aku ade singgah kedai SODA, tgk baju laki bnyak n cantik.kebetulan ade sale, so blilah utk si dia. tak mahal pon. tapi ikhlas dr aku. den,kitowang g cari kek "uh uh uh" kt the loaf.antara menu yg wajib dibeli kalo singgah pavillion. kek yg diperkenalkan oleh kak fath.kami memang suke kek "uh uh uh".
pelik name nye. tp itulah namenye.heheheh.

pas sumenye bereh, ni otw nak balik, si dia ajak aku g restoran "Rasa Sayang" yang terletak di Jalan yap kwan seng.ni adalah kali ke2 aku g restoran tu.kat restoran tu lah kami berborak mcm2. segala yg aku rase nak luah, aku luahkan. tp ade satu soalan yg tak sempat aku tanye.memang nak sgt tanya. maybe next time..

masih lagi terngiang2 kate2 die.
"Jadilah hipokrit, kalo itu buat tak sakit hati,
tak perlu betulkan keadaan lepas, tahulah nak setel mcmana dengan keluarga,
hanya, buktikan yang mesti berubah perangai."

Kalau mahu die sabar, aku pun kene sabar.

itu antara kate2 yg aku highlight kan. means, PENTING!

Saturday, December 6, 2008

mahu lupakan sesuatu

pukul 2 pagi kelmarin aku ade buat sesuatu yang memalukan. seyes malu giler. hak hak. tapi aku rase lega ;)
takpelah. akan ku jadikan dirimu sebagai sumer inpirasi ku..

****************************************************************

skarang aku tgh bercuti dengan kak fath ;)
best giler.
lagi 3 ari nak ari raya aji. so guys kt luar sane,

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA IDUL ADHA ;))

Thursday, December 4, 2008

Koleksi himpunan gambar yg dicilok.Jom tengok!

Setelah berejam aku meng-explore : geni.com* banyaklah aku jumpe gambar families aku. ni aku upload antara2nya utk tatapan peribadi aku dan yg melawat blog aku..
i. Lain2 pics

sepupu aku paling cute n garang.Wan Nisryn Syaza.

adik kandung, lain mak. afaf! comey sangat! pandai budak nih.

adik kandung,lain mak. basil. sangat nakal! ensem cam bapak aku.kah kah.


waktu celebrate nenek n atok 50th anniversarry.
from left:cikyaya, deen, aku!, eman, nenek, kirin, hakim.
ii.my Cs's Concocation
yg pompuan,kak umai je takde :(

tangga.

tangga lagi.

syira jd pendek.hahaha.

muke kak urya lawaks giler.kah kah.

we love each others.

aksi gilak.hahaha.

adesh. mcm2.

family.ade yg takde.

kalo korg nak tau, baju yg nenek n atok pakai nih, every convo yg they're attend , nenek n atok akan pakai baju nih. dari dululah, zaman pakcik2 makcik aku konvo sampailah cucu die konvo..kate makcik aku.agaknye dah jd tema kot. hahahhaa.tp menarik!

Tuesday, December 2, 2008

"kalau kita suke sesuatu, tunjukkanlah rasa sayang kita setiap hari.."

korang perasan tak title blog aku nih petikan dari iklan "gain grow"..
ayatnye simple, tapi memberi makna yg amat mendalam.
kite blh kaitkan ayat ni dengan tentang hubungan kita pada pencipta kita, tentang hubungan dengan parents, tentang hubungan dengan adik beradik, kaum keluarga, kawan2 dan orang yg bermakna dalam hidup kita...