Friday, December 19, 2008

Catatan seorang wanita yang sibuk! Kah Kah Kah!! ;))

dah lame tak catat ape aktiviti2..antara aktiviti yang aku tak sempat catat dan secara ringkasnya(yg penting2 jer) :

1) Celebrate Birthday Kak Fath
2) Pergi kenduri kawin kat senawang. Tetibe baru tau Gaban tu cousin kak fath gak. MENARIK!
3) Aku g repair kete waja ngan Wan n Shirley.
4) Demam yg teruk melanda aku.
5) Gi klinik, hospital tapi tak sembuh2.
6) Aku ade Quiz1 OS. Alhamdulillah leh jawab. tp tak tahu sejauh mane aku dapat.
7) Nakgi derma darah tp bile check darah, tak lepas sbb doktor kate banyak kuman + sbb aku demam.
8) Dapat panggilan dari Satu syarikat sewa kereta kat Jakarta yang berminat nak joint-venture dengan aku.

- Ceritanya.. Aku dapat panggilan dari Ronny iaitu pengurus sewa kereta diJakarta. sebelom ini, die buat sewa kereta kat Jakarta sahaja. Tapi kat Jakarta ramai yg kontek die utk uruskan travel di KL. Ronny dah banyak kali kate kat customer2 die, die takde perkhidmatan tu. Pastu, si Ronny ni saje cari iklan sewa kereta kat tenet. Die jumpe lah web blog aku. Tu yang die kontek aku. Die sangat berminat nak jalinkan hubungan bisnes dengan aku. Bulan 3 ni Ronny akan turun KL dengan bini die merangkap akauntan dalam company sewa kereta die. Ronny bagi aku satu projek. Die bagi Iternary tentang customer die yang nak datang KL. yg merumitkan, mereka ni nak sewa kereta serta drivernye skali. Aku dah tanye ramai org.. dan antara yang nak trima tawaran aku ialah :

1) Hakim cousin Bonie
2) Shah Kawan kamil.(Tp die offer limit time je..sbb die nak buat bisnes dgn aku utk sewa kereta di UiTM shah alam. Abg asran pun setuju nak bagi die ni kereta)

Aku dah dapat harga sewa kereta yg agak murah dr Abg Z. Org yang nak memandu pun sudah ade.. jadi tinggal urusan bayarannya sahaja. Ronny dah pesan, jangan bagi tau harga pada customer die yg datang nanti. sebab die make up tinggi gak harga. Kami sebulat suara menetapkan RM 450 harga sehari kereta n driver. Dan perkhidmatan hanya pada 9 pagi- 9 malam. So senanglah pemandunya nak berehat ke, dating ke, ape ke..kan..

Insyaallah.. andai Projek pertama aku ni berjaya. aku akan bersetuju menerima tawaran Ronny untuk menjalin kerjasama dalam bisnes seterusnya. Ini satu pengalaman yang amat berharga buat aku.

Ronny terkejut tahu aku perempuan bile call aku. sebelum ni die sms je. die ngatkan aku laki. Aku dengan selambe kate, aku ni sore pompuan, tp cam laki. Kah kah kah! Salam perkenalan buat Ronny! ;)

********************************************************************

semalam bonie datang kat coit. tp akem yang anta die sbb kete merc g anto kat bengkel. lame tak jumpe.. 5 ari..rindu. 4 ari die g Perak, lepas tu g Parlimen. Aku kat sini pun sibuk gak. mcm2 mende buat. Den kitorg g Alamanda..bli 100plus. Bonie kate elok.. sebab buang angin. banyak lak tuh die bli. adodoi. cam tak abis je. pastu kitowang g makan kat burger king. pastu pusing2, balik..die bawak kete aku.

*******************************************************************

arini kene jumpe lecturer setelkan hal project. aku sebenanye banyak bende tertanguh ni. takpelah.. biarlah sibuk2 kan diri dengan kerja. dr sibukkan diri dengan bende yang MENGARUT!

P/S: Rindu dan sayang sangat Family aku! :"""((