Wednesday, January 28, 2009

Rentetan Peristiwa..

tajuk boleh bikin suspend je..sbenarnye xde ape pon..26/1/2009 alhamdulillah,kekanda aku Hurriyyah Al Husna telah selamat diikat dengan Ahmad Safuan dengan pertunangan. Majlis secara sederhana telah diadakan di rumah kami adik beradik di Sri Gombak. Lebih dr 100 tetamu termasuk dipihak lelaki dan kawan2 kakak aku hadir. Walaupun sederhana, kemeriahan tetap dirasai. Yang seronok sangat majlis dihadiri oleh ummi n buya aku..baru rase mcm bersatu ;)

Malam 26/1/2009 aku, kak fath, shirley,kamil,mus , shah wat suprise birthday kawan aku.

next post aku akan letak kan gambo2 ok!
sekarang nak bersiap cari kereta yang hilang!~laporan polis dah wat. tp still kene cr sendirik sebab dibawah akta : kecurangan atas hak milik orang.

Thursday, January 22, 2009

memperkenalkan..... HANNAH Travel Agency!~ ( HTA )

Alhamdulillah.. dalam kesibukan student's life aku, aku masih beri ruang utk aku jalankan biz aku yg tak seberapa. Alhamdulillah gak segala nye sudah siap didaftarkan. Hannah Travel Agency! Aku jadikan sahabat aku ana sebagai "biz partner" aku. alah..kecil2lan saja. Kawan2 byk membantu aku dalam biz ni. Thanks to ema, kamil, ana, zikryl n yg tak tersebut name yg sudi mencurahkan idea dan memberi sumbangan material2 utk aku. Sorry kalo ade name yg tak disebutkan. Makasih bebanyak. Kamil ade memberi aku beberape cdangan utk logo biz card n banner for HTA web. ni aku keluarkan 3 drpdanya.











Aku berkenan yg last skali tuh.. lagi 2 tuh kurang berkenan. mungkin boleh di ejas sket kan..
Tujuan aku buat biz ni sbb aku sgt beminat didalam biz n tambahan plak aku dh berpengalaman dalam bidang transportasi ni. so why not aku mencube sesuatu yg baru.. berjaya atau tidak, itu blakang kira. yang nyata, aku ada usaha utk mencube sesuatu. HTA juga menjadi biz partner company RECON Asia. Kalo nak tahu lebih lanjut ttg Recon Asia..sila klik sini! ReCON ASIA, dimiliki oleh Ronny( my biz's buddy ). ReCON ASIA mempunyai beberape sub2 ank syarikat kecil yg len. Diantaranya, web development, web design, transportation etc. Lokasi syarikat ini di Jakarta, Indonesia.
Aku berdoa dan berharap impian aku utk maju dalam diri n biz tercapai. Usaha aku semua ini aku hadiahkan utk myUmmi, myBuya, myFamily dan myCintaMati!~ Aku menghargai kalian yang banyak berjasa dalam hidup aku diwaktu zaman kejatuhan dan kesusahan aku. Aku akan membalas jasa kalian dan aku takkan sesekali melupakan kalian!! Aku harap segala yg aku usahakan akan berhasil.. Aku mengharapkan doa dr kalian semua termasuk blogger2 yang setia. Wish me Luck!~ ;))
♥Dir. of HannaH Travel Agency.

Thursday, January 15, 2009

Tagged!

Tagged by MySyu!



1. Butirkan 8 perkara mengenai kamu?

  • tahi lalat aku semua di belah kiri dari atas sampai bawah.
  • suke nangis malam2.
  • cintakan bussines.
  • mudah menyayangi dan susah jatuh hati.
  • tak reti duduk diam.
  • suke nak cepat.
  • sangat sayangkan keluarga aku.
  • setia!

2. Namakan 8 tempat pernah kamu diami?

  • Segambut,KL.
  • Saujana Impian,Kajang.
  • Kajang Mulia,Kajang.
  • Kg. Jawa, Klang.
  • Bandar Tasik Puteri, Rawang.
  • Bukit Antarabangsa, Ampang.
  • Mutiara Damansara, Damansara.
  • Kajang Utama, Kajang.
3. Siapakah 8 orang yg ingin anda ditemui ?

  • Dato' Dr Fadzilah Kamsah ( nak sgt jumpe die :((.. )
  • Donald Trump
  • Preety Zinta
  • Que Haidar
  • Cinta Mati
  • Tan Sri Muhiydin Yassin
  • Diri sendiri yg amat CANTIK dan SEMPURNA! hehehehhe
4. Namakan 8 akaun bank yg pernah dibuka oleh kamu?

  • BSN
  • MAYBANK
  • CIMB
  • Bank Islam
  • Bank Of America .(hahahahaha..sape yg tahu, tahulah.)
  • .....
  • .....
  • .....

5. 8 kelab bolasepak terkemuka dunia pilihan kamu?

  • Chealsea
  • Arsenal
  • Manchester United
  • Liverpool
  • Everton
  • Sunderland
  • Birmingham
  • Barcelona

6. 8 perkara yg tidak bisa kamu lakukan?

  • Clubbing
  • Smoking
  • Drinking
  • Stealing
  • Melupakan CINTA MATI
  • Killing someone(walaupun dah banyak kali rase nak buat..)
  • Unfaithful
  • Melukakan perasaan UMMI N BUYA(walaupun aku tahu mereka byk kali terluka dgn aku :(()

7. Sebutkan 8 perkara akan dilakukan pada si hawa/adam ?

  • Nak buat ape?
  • Kalo kenal, tegur.
  • Kalo tak kenal, buat bodo je.
  • kalo si adam tu kaum keluarga, g salam.
  • Senyum
  • .....
  • .....
  • .....

8. Apakah 8 perkara yg dilakukan semasa anda masih kanak-kanak?

  • Beraya ke rumah orang yang tak kenal
  • belagak mcm org besar
  • suke cakap sorg2 kat cermin. hahahah
  • suke main petang2 kt taman.
  • banyak giler cakap.
  • mak aku kate aku paling kuat nangis. tak suke dengan org.
  • Kalo kat sekolah suke nak cari publisisti.sape skolah ngan aku taulah.
  • Candy LOVER!

9. 8 perkara dilakukan semasa study di IPT***

  • Dating, dating n dating!!! (kalo dapat putarkan mase..bende ni aku nak tinggalkan! benci!!)
  • Suke tgk kerje org
  • tak rapat dengan lecturer
  • baik ngan makguard,tp ade gak yg tak baik.
  • gaduh ngan org admin.last2 jd kwn rapat!hehehe.
  • pernah panjat pagar ngan sol n nabila nakg swimming pool.
  • study last minute.
  • Jalan sampai lebam

***semua perkara xelok yg diatas ni aku nk xnak ulang!

10. 8 perkara dilakukan semasa menganggur :-

  • Tgk tv.
  • g jalan2.
  • makan.
  • tidor.
  • bace magazine.
  • g cari keje.
  • bg abg makan.
  • bergayut! hehehe.

11. 8 perkara semasa di kota singapura
Tak pernah pergi.tp akan pergi.

12. 8 perkara kerja depan pc:

  • bukak email.
  • check maybak2u.hehehe.
  • update blog.
  • wat research pasal biz kete sewa n travel agency.
  • chatting.YM.
  • bukak MySpace.
  • bace blog org.
  • bukak website uniten. hahahahaa.

13. makanan kegemaran?

Ape2 berkuah.


14. minuman pilihan?
Epal asam boi.hehehe.

15. siapa cintamu sekarang ini?
Its complicated!

16. teman paling rapat ?
Currently, Ana n Kak fath. Both of them know everything bout me!

17. Sebutkan 8 orang member rapat kamu di IPT?

  • Bonie
  • Syu
  • Nabila
  • Shirley
  • Ana
  • Wan
  • Khan
  • Boshra

18. 8 orang guru yg paling kamu suke?

  • Pn Zuraidah (Cikgu pengawas)
  • Pn Rozita (Guru besar SKK)
  • Cikgu Ayob(Cikgu K.H)
  • Banyak tak ingatla....!

19. Butirkan 8 perkara hobi dan minat kamu?

  • Bawak kete.
  • Jalan2.
  • Surfing.
  • Tgk TV.
  • Cerita hal bussines
  • G jalan jauh.
  • Jalan dgn kawan2.
  • Jalan sorg2 kt putrajaya.cari ketenangan.hehehe.

20. Apakah 8 perkara yg ingin dilakukan ?

  • Belajar tinggi2.
  • Jadi muslimah sejati( mak aku mesti nangis kalo aku jd ni..)
  • Kumpul harta banyak2 utk keturunan aku nti. Nak jd kaya!
  • Mencipta nama.
  • perbaiki semua kelemahan diri.
  • nak senangkan hati ummi n buya.
  • kurus!
  • Kawin!

21. Siapa yg mahu dijadikan tagged seterusnya?

  • Kak Fath
  • Haziq
  • Kak Lavendar
  • Pipah
  • Izwat
  • Aweknona @ Kak Kai
  • You!


More than words!


"Suffering has been stronger than all other teaching, and has taught me to understand what your heart used to be. I have been bent and broken, but - I hope - into a better shape."
♥ hannah

Lebih Matang ke lebih Batang?

Dah lame giler rase tak luah dalam blog ni. alhamdulillah sekarang idup aku bertambah baik n lebih tersusun. walaupun masih banyak dugaan yg datang. tak pernah putus. takpela..dalam hidup mana ade "short cut". Kalo short cut tu, "short" je lah dapat rase. hahahah. pe yg aku mengarut ni? abaikan.

sebenarnye nak cite ape yg aku rase sekarang. umur pun dah semakin meningkat. ape yg aku dah buat selama 22 tahun ni? rase aku belum lagi cukup matang utk harungi hidup ni. kadang2 idup ni rase sunyi sangat. bukannye mahu berteman setiap masa. tp tahlah. sunyilah. mungkin dah tibe masa nak terima lamaran kahwin kot. hahahaha. no no no! sebelum impian aku lum realisasi lagi.. selagi tuh lom leh kawin. bukan nye nak sempurna. tapi mau selesa dan gembira. hehehehe.

masuk tahun baru sokalan yg biase org tanye ape resolution utk tahun baru. aku cam biase. still mahu kurus. mahu simpan banyak wang. mahu bahagia. mahu berjaya :)
Tapi kali ni ade tambahan.. aku mahu lebih matang dalam semua hal. aku selalu pk yg aku dah matang. tp semenanye lom matang lagi.. tahun ni kene betul2 wat matang. yeahh. chaiyok2!

-hannah-

Wednesday, January 14, 2009

Happy New Year!

Lambat giler aku nak wish..aku baru ok! sebelum ni k.o.