Thursday, February 26, 2009

Wahai Ba Alif Ba Ya!~

ingatlah kau,
kau buat orang sekarang
lepas ni kau akan rasa
sama seperti org rasa
atas pengkhianatan besar kau!~
pesanan dari aku,
silalah berambus
ke kampung kau
tempat yg suci utk kau..
silalah cari rezeki di tempat kau,
kau taklayak berada disini,
tempat ini bukan utk pengkhianat!~
kau bukannya bijak,
sebab kau ba alif ba ya,
kau bukan nya kacak,
sebab kau ba alif ba ya,
kau bukannya tough,
sebab kau ba alif ba ya,
kau bukannya kaya,
sebab kau ba alif ba ya,
semuanya kau bukan!
kau berlakon je jadi manusia.
kau juga pengarah,
kau yg buat casting sendiri
kau pilihkan watak sendiri,
kau tumpang je nama dan kemewahan
kau boleh tukar skrip apapon kau nak,
sebab kau ba alif ba ya!
cittt... kau hina!
tak siapa pon respect kau
sebab kau haram
busuk hati
penipu besar
segalanya yg besar
pereka cerita besar
utk tagih kasih org..
sian kat kau..
alih2 sampai gak anjing kau kat aku..
jijiklah kamu2!~
dah tentu kerana..
kau adalah..
BA ALIF BA YA!~

Kisah Babi dan Anjing2!~ MENARIK!!

arini telah terungkap segalanya. semuanya sudah terjawab. banyak cerita yang aku terima. semuanya aku buat masuk telinga kiri, keluar telinga kanan. tapi kali ni dapat cerita daripada emupnya badan. iaitu anjing. gilelah, makhluk haram boleh hadir dekat aku. shuhhhh.. pegi jauh2.. kau haram, kau jangan dekat dengan aku. kisah "anjing dan babi" tajuk utk arini. aku sikit pon tak mahu tahu tentang anjing2! silalah jangan dekati aku. sesungguhnya, anda itu jijik dan busuk. sama seperti babi. satu spesis. aku lagi jijik dengan babi yg main kotor tempat aku. semak lah dok KL. G balik tempat kau atau masuk kubur. kau bukan lagi manusia. aku iktirafkan kau Babi kerana sangat sepadan gelaran itu buat kau.

Buat anjing2, jangan tergedik2 dekat aku, kau punya pasal, banyak barang kau rasa, banyak barang kau bagi pon, banyak barang kau main ke, pegi mampuslah kau. apa kaitan dengan aku. kau fikir kau akan bahagia selamanya? ko main kotor ingat boleh dapat bersih.. kau kalau mandi pakai sabun berbotol2 pon kau tetap kotor.haram lak tuh. kau haram sama padan dengan babi pasal babi tu haram. tak pandai berkawan, pergi dengan golongan2 kau saja. jangan buat tak tahu malu. tehegeh2 terkinja2 menjaja2 cerita, mereka2 cerita. kau tengok apa kau dapat. aku pedulik apa yg aku nak buat, pasalnye kau haram. jadi hak aku nak cakap pasal kau. silaplah kau main dengan api. pasal aku skang dah jadi api.

mungkin kau datang cerita kat aku sebab kau pkk aku sama spesis aku kan? wahai sang2 anjing, ada yg sekor dr kamu2 yg nak dilanggar oleh babi. babi sangat bencikan kamu.siap cakap bende yg kotor pasal kamu(memang sediakala kotor dan haram).. sekarang babi dah bersatu dengan anjing. bersedialah babi utk jadi the next. dan trahniah babi kerana berjaya mereka cerita yg terhebat. dan boleh kalah dengan cite "slumdog millionairee".anjing dan babi, sila jangan mencemarkan tempat aku. Baliklah tempat korang, cariklah rezeki kat tempat korang. jangan semak2 lah kat sini! iaitu kuala lumpur, lembah klang.. sesungguhnya kamu2 sangat jijik di sini. dahlah KL ni banyak sampah. tambah pulak kamu2 yg macam sampah.

satu je utk anjing2 dan babi:

GI MAMPUS! GET LOST! BERAMBUS! HAQQQ TUIHHH!!!

BABI DAN ANJING2,KAMU2 TELAH TERPAHAT DI SLIPER TANDAS AKU YANG BHARGA RM1.00. BANGGA TAK WAHAI BABI DAN ANJING???


P/S: JANGAN SESEKALI FIKIR AKU LEMAH. INFINITI MANUSIA DIBELAKANG AKU. : BABI DAN ANJING2 BALIKLAH KE TEMPAT KAMPUNG KAMU2.: KAMU TAK LAYAK DISNI. KALAU MAHU DISINI, PASTIKAN JANGAN ADA BEKAS YANG TINGGAL.TERMASUK BANGKAI KORANG KALAU MAMPUS DI TEMPAT AKU. BALIK DAN BALIK. SEMAKKKKKKKKKK!!!!!!!

Tuesday, February 24, 2009

Monday, February 23, 2009

Sample Brochure (HTA)

Contoh sahaja. Tp address URL tu lom edit. tersalah.correction: http://hannahtravelagency.blogspot.com .

so, mcamana?

Created by: Ronny.
Thanks MR. Ronny!~

Saturday, February 21, 2009

happy + sakit hati + sedih

happy: aku baru pas tgk cite benjamin button. happy sgt rase sbb mmg nak sgt tgk cite nih. menarik walaupun ade part yg kurang faham. thanks kpd yg blanje aku. aku hargai. jgnla memandai kate aku tak hargai.



sakit hati: ade satu kejadian yg sangat menyakitkan hati dan mengecewakan aku di kedai makan td. tp aku sabar. diam je. lame dh tak rase sakit hati2 nih.



sedih: sedih sbb rase nak sedih. sbb dh lame tak rase sedih kot. biaselah. ujian tak kan pernah putus.



papepon, aku tamao dah pk ape2. esok nak g treasure hunt. so.. kene semangat! go go go enya!! hehehehheeh ;))



nota buat dia: "tlg bagi aku ruang buat masa ni. aku tak mahu fikir apa2 lagi buat masa ni. aku amat hargai jika kau bagi aku ruang utk bernafas. trimas"

Friday, February 20, 2009

Selamat ari jumaat semua...

alhamdulillah. aku masih sihat dan idup di 20 febuari 2009. Thanks Allah. Dikesempatan arini, aku nk ucapkan selamat hari lahir yg ke 23 thn 10 bulan buat CINTA MATI aku.
aku doakan buatnya;
  • semoga dipanjangkan umur dan di beri kesihatan yg utuh
  • di murahkan rezeki
  • di beri kebahagiaan yg berkekalan
  • sentiasa tenang di dalam hidup
  • sentiasa dibawah lembayung rahmat-Nya
  • dan semoga segala apa yang di lakukan, dipermudahkan serta berjalan lancar.
pesan aku buatnya;
  • jgn lupakan aku
  • aku tak pernah lupakan dia
  • jgn khianati aku
  • aku tak pernah khianati dia
  • aku takkan ingkar ape yg aku dh janjikan
***************************************************************************************************************
arini bgn pagi2, pergi anta Diya kt KTM, den, g admin, print transkrip (utk appointment-nak wat MBA, location: di IDP kt megan avenue depan KLCC isnin ni) dan daftar utk jd fasilitator dgn ana. gile semangat aku. at least ade kenangan aku disini nti. pastu g anta kereta org nak sewa. sejam aku tgu mamat tuh. aishh. marah btol aku td. sian kat die. huhuh.kengkadang aku kene tegas gak sbb ana kate aku nih suke bg muke. iyee ke? hahahha. cepat lembut ati kot. tp aku tetap ganas. hahahahaha.
*****************************************************************************************************************
esok aku ade treasure hunt anjuran COIT. aku nak menang! yeyeyeyy!! hehehe. aku group dengan najib, herman(boss).. hehehe.smua laki.. jgn jd kontroversi lak nti. yela..mcm aku dpt cite dr membe aku bru2 ni. tak pasal2 name pakwe aku "Ridhwan"? hahahhaha. klakar2. aku masih setia pada yg satu lah. pelah korg nih. ha..silelah pade siape yg nak buat cerita. buatlah byk2. bg aku glemer. baru lagi rmai Local yg nak sewa kete dgn aku. hhehehehhe. *joking* aku cume pesan kt member aku tu:" kalu mau tau cerita pasal aku, sila tnye pada tuan punye badan" husniyyah alhusna bt mohd nashim ade 1 je kat malaysia, jd tak perlulah tnye pd Husniyyah Alhusna yg lain. dtg tnye pd aku.kalo aku rase aku nak cite, aku cite, kalo x.xcitelah. cececeeee..bajet glamerla aku? poyo je!
takde hal lah aku. standard malaysian, termasuk aku, suke sgt dgr cite dr org lain. dh jd mcm tradisi plak kan.dgr yg tak betul lagi best dr dengar yg betul. sbb org kate:"reality is stranger" yap! i`m agreed! pape pon, kite ni tetap di dunia relaity, bukan di alam fantasi mcm cite Upin dan Ipin tu. hehehehe.
****************************************************************************************************************
ckp pasal upin dan ipin, aku nak tgk sgt cite tuh! ade 2 org dh offer nak banje. so yg mane satu? tgu aku wat undian dulu. leh ah weekend ni g tgk jap. tp tgk keadaan jugak sabtu dah penuh aktiviti. ahad ade class bngkel. so malam je free.. huhuhu.
dis weekend tak dapat jumpe bonda.lain mcm plak ase. ye ar. lately, every weekend mesti balik umah bonda. kekasih hati aku. ehhehehe. agak2nye apelah yg sedang dibikinkan bonda aku skarang nih. ngajar org kot. tahlah.. aku doakan semoga ummi sihat sejahtera dan sentiasa happy. i love u soo much.

*myBonda tersayang*

semenjak aku rapat dengan Ummi aku, segala kerja2 aku mudah sgt. mcm takde masalah. walaupun kadang2 rase berat dan byk beban. mungkin inilah dikatakn berkat doa seorang ibu. aku masih pegang kata2 ummi aku, "nak doa ummi sampai, jangan buat maksiat, insyaallah takde halangan doa ummi utk nya". ya.. maksiat ade byk2 kategori. aku pon tahu. aku masih belajar diatas landasan dan harap tak tersasar lagi. heheheh.


aku rase aku dah byk sgt merapik. sblom lagi byk aku merapik, aku nak stop dulu. Lain hari lain cerita haa... nti aku uploadkan gambo treasure hunt yg akan berlangsung esok ;)wish me luck! =))




"YaAllah, engkau permudahkan segala urusan aku.. buangkanlah sikap malas aku dan kau berkatilah setiap kerja yang aku lakukan. segalanya aku niat atas nama-Mu. Kau berkatilah juga rzeki yang kau berikan padaku, aku bersyukur atas ni'mat kurniaanmu ini. jangan biarkan aku lalai dan hanyut dr landasan yg kau tetapkan.Hanya pada engkau aku berserah.. Amin~
"SELAMAT HARI JUMAAT SEMUA!"




♥ HANNAH T.A ♥


Thursday, February 19, 2009

Jalan pandang ke depan, Jangan Pandang belakang! nanti jatuh.


semalam kene tegur dengan mr. zaliman pasal project. hurm. banyaknye tak siapkan lagi. rase dh fade up nak menatap kerje2. boring layan project, aku layan project lain.heheh. sekarang 24 jam mcm tak cukup. rasenye byk je buang mase kelain, tp masih tak cukup. malam td tdo pkul 3pg. kije pon lom siap. tired! tu je mampu aku katekan. arini bangun pg2 sambung sket kije. alhamdulillah dh naik 60% kiej yg aku wat. tp 40% masih byk lagi. waduh2!! capek baget sih.

mlm td chat dengan Mr. Ronny, (biz partner dr Jakarta) adelah masuk sikit cite pasal CINTA MATI aku, katenye.. " tgk kedepanje,jgn tengok belakang,nanti tersandung" . btol gak. hihihi. tp sebenarnye, kadang2 je teringat, bukan nak berpatah.. saje je jenguk sikit2 kt blakang. hehehee.

arini ingat nak puase, tp keadaan masih x mengizinkan. td smentare nk tgu next session, adelah men tgkap2 gambo dgn sahabat aku. inilah die:



tu tgh kunyah pau. bapak besar pipi..kahkah.


friendship

nurul farhana * husniyyah alhusna



♥ HANNAH T.A ♥

Tuesday, February 17, 2009

dream, dream and dreamsssss!~

ape ek aku nak cite lam blog ni. ase nye byk nak cite. tp x trcite coz byk mende aku pk. banyak perkare2 penting yg aku tak setel lagi. disebabkan terlalu banyak kerja. sampai tak tahu mane satu nak abiskan dulu. hurm.
**********************************************************************************************************************************
(Business)
- Malaysia - Indonesia - Brunei - Singapura - Vietnam - Filipina - Thailand - China -India -Taiwan -
ape yg aku maksudkan dengan perkare diatas? aku pon tak tau..tgu dan lihat sajalah...hurm.
*****************************************************************************************************************************************
2.77 - 3.20 - 3.67 - 3.33 - 3.2
ape lak yg aku maksudkan dengan angke di atas? lagila aku tak tahu. lagila kene tunggu..
*****************************************************************************************************************************************
UNITEN - UoQ
yg ni aku pasti. sbbnye yg ini lebih penting drpd yg atas tu.
*****************************************************************************************************************************************
HANNAH Car Rental - HANNAH Trip n Tour - HANNAH ???
yg ni pon akuu tak tau pe lagi.. papepon..tgu je ar....
♥HANNAH T.A♥

Sunday, February 8, 2009

Jom bukak : http://hannahtravelagency.blogspot.com!~


alhamdulillah. syukur. kini aku selamat berada di langkawi. jam skarang menunjukkan pukul 12.38 malam. aku sengsorang kat lobby hotel yg juga depan laut. Aku di Awana Porto Malai. Sejuk n best sangat bau laut :)). Keluarga pakngah aku semuanya sdang berehat dan ade yg dah tdo.. kami semua letih dan kekenyangan.


Kami selamat mendarat jam 3.05 p.m waktu malaysia td. sampai je kt epot, mak uda aku( bini Aziz Desa ) menjemput kami dan kami di bwa ke kedai mereka. baru aku tau Aziz Desa ni ade kedai makan kat langkawi. kalo dr dulu tau, dah lame aku pow. heheheh. kitowang sewa kete dr mak uda aku. mereka pon wat biz car rental kat langkawi. same cam aku. hehehhe. tp yg best kitowang ditawar harge murah utk kete yg bestt. iaitu Nissan serrena yg baru punye. aku jd driver!~ excited sangat bawak kete besar. pakngah bg lampu ijau. so aku jaln jee.. mule2 cam kekok coz besar.xdpt nk bajet. kejap je mcm kekok. dh lame tuh bawak dh pro plak. mcm dh lame lak bwk kete camtu. aku tahu, pakngah, makngah n yg duk blakang aku semua dh mengucap n berzikir byk2. hahahaha. xdela laju sgt. depa ase laju sbb jalan xbesar cam KL kot. arini dh soping rm20 je.xbyk pon. bli ole2 utk insan2 yg aku ingati. aku ase tenang n enjoy duk sini. tp utk jadikan langkawi sbgai tmpat tinggal aku, xkot... xkene dengan jiwa aku.


aktiviti kami esok, bekfas, den mandi kat pantai, g underwaterworld...yg len belom plan lg nak watpe..byk pakngah aku kuar duit banje.. thanks pakngah! haaa...8/2/2009 bersamaan ari esok, bday makngah aku..aku,k fath n yg lain ade plan nak wat suprise bli kek. aku sayang sgt makngah n pakngah aku. tp dowang takleh ganti ummi n buya akulah. hehehe.sayang sume2lah.


*****************************************************************************************************************


sebenarnye aku online ni bukan nak cite dlm blog..tp nak siapkan draft project n tgh tgu seseorang utk chat.lame dh tgu..x on2 gak :(. aku ase die dh x sudi nak kawan dgn aku lg kot..xpe r.. aku sedar aku sape..... =((


*****************************************************************************************************************


alhamdulillah.. syukur skali lagi.. kwn aku, emma dh berjaya siapkan web HTA aku.. korang kalo rajin, usha2 lah web aku.http://hannahtravelagency.blogspot.com aku wat kat blog je dulu. nti br transform ke real web. Ayat2 pon lom abis lagi bubuh. tp dh ade rupe. sonok sangat.. aku tau ramai yg mengata2 aku pasal aku bukak company ni. tp aku tak kisah. aku amik secara positif sbb aku nak mende positif gak yg aku dapat. yg penting, aku sikit pon tak kacau biz org lain, idop org lain..jadi biarlah aku nak wat ape pon. ya, memang aku tak kaya, memang aku bukan family kaya, memang aku ni nothing, tapi aku akan buktikan pada mereka yg memperlekehkan aku something. korng yg ngata aku dapat ape?? ;P biarlah aku lom 'naik' lg dalam biz..tp aku sednag mencuba dan aku tak mahu berputus asa.. sebabnye.. anak ENCIK MOHD Nashim selalu BOLEH!~ Jatuh dan Naik itu perkara biasa.. sebab tulah ade nye tangga.. kalo mau cepat, naik lah Lif! tp kalo Lif dah penuh, kene naik tangga gak.. hahahaha ;p


cantik ini tangga.


♥ HANNAH Travel Agency ♥

Thursday, February 5, 2009

Ade org bagitau kan..


japgi aku ade test. takut sangat.. takut takleh jawab. huhuh. tp dh study manyak2.yakin pada diri. insyaAllah. I CAN DO IT!


***************************************************************************************************************

arini ade dpt cerita baru dr seseorang. org tu bagitaukan,

- die masih sayangkan aku
- die jeles dengan aku
- die masih lom ade sape2
- die masih amik tau pasal aku
- die dh berubah
- die sedang usahakan sesuatu
- die dah mula
- die itu, die ini..

ape yang aku boleh katakan.. aku masih berminat nak tahu. tp utk selebihnya.. biar ianya berlaku sendiri.. samada dia datang pada aku, atau kami dipertemukan secara tibe2.. secara jujurnya aku katakan, aku tak pernah berdendam dan takkan berdendam.. ape yg pernah aku katakan padanya, itulah dia. tak ada aku nak berubah tibe2 ke. kalo aku kate aku tunggu, aku tunggu. kalo aku kate aku nak berubah, aku nak berubah. kalo aku kate nak bg sesuatu, mmg aku nak bagi. tolong jangan banyak salah sangka. mahu tahu pasal aku, datang sendiri pada aku. tanya betul2. jangan dengar dr mulut manusia yg tak pernah berhenti mereka cerita.

cerita yg aku terima pon, aku tak bgtau aku percaya atau tak. tp utk ape org tu dtg pada aku?

terima kasihlah pasal info2 yang aku sendiri pon tak cari.. lagi aku nak lari jauh, lagi die semakin dekat. sampai bile semua ni kan berakhir? entahlah.... mungkin sampai masing2 sedar dengan dunia masing2..(ape yg aku mengarut nih?? kah kah kah!)

p/s: Aku tak mahu lagi hidup dengan kisah silam. aku mahu kedepan dan terus kedepan. Hidup aku sekarang hanya utk Buya, Ummi, Family dan sahabat2 yang baik dengan aku.yang lain, yg suke cari pasal, yg suke nak cr gaduh GET LOST! Aku tak perlu korg lam idop aku. aku suke begini ;)))

**cincin kesayangan aku dr sidia ;) **

♥ HANNAH Travel Agency ♥

Wednesday, February 4, 2009

Rindu dan Rindu

aku taktau nak gambarkan mcmana perasaan aku saat ini.
aku sangat rindukan insan itu.
insan yang aku tak pernah berhenti menyayanginya.
kadang2 benci sangat2.
tapi masih rindu.
aku takkan biarkan rindu menguasai aku.
aku akan menguasai rindu itu.
yang pasti, aku sangat rindu.
sampai taktahu nak luahkan dengan kata.
aku rindu dan sangat rindu.
aku akan nangis sampai puas.
sampai ilang rase rindu.
aku tahu.
rindu itu satu anugerah.
semua org pernah rasa dan akan rasa.

dan sekarang, aku sedang merasa,
aku rindu sangat sangat :""""""""(((

p/s: aku harap org yg aku rindu dapat tahu ape yg aku rasakan....:((

"YA ALLAH,kau kawallah perasaan aku, supaya aku tak tersasar dr landasan yg sedang aku baiki ini.."
Amin.,

♥ HANNAH Travel Agency ♥

Tuesday, February 3, 2009

finally! pass!

yeyyy..best2.. alhamdulillah. dah past test. berkat doa ummi n buya. thanks shirley nasihatkan aku supaya blaja n jgn pk bukan2.appreciated it so much. pas ni nak study mende lain. n got lotssssss of workssss to do. sorry ya pada kawan-kawan yg ajak dating. korg bace blog aku nih..mesti korg paham.hehehe. daaaa... sayang kowang yg menyayangi aku ;))))))


♥ HANNAH Travel Agency ♥

Corat coret..

pagi2 bgn dah ceria. pakaian pon warne ceria. tema arini purple.so g class, dr atas sampai bawah, warne purple ;).
dalam ceria2 sebenarnye byk perkare nak diselesaikan dan difikirkan. semalam tdo pukul 1. awal drpd biase. tp sempat study sebelum tdo. something was happened yesterday. prinsip aku skang: "Masalah bukan utk Difikirkan, tp utk DISELESAIKAN". oleh sebab aku berpegang dgn kate itu, maka selesailah 1 masalah semalam. alhamdulillah. i love you, buya. fullstop!

jap lg aku ujian statik buat kali ke-2. doa2 semoga lulus kali in :P. lusa, khamis pon ade 1 paper midterm. 7/2/2009 nak terbang ke langkawi selame 3 hari 2 malam. flight pukul 12.30 tghari.Kami naik AIR ASIA. harap percutian kali ini lebih bermakne. percutian kali ini adalah percutian aku yg kali ke 2 dengan keluarga makngah aku tersayang. kali pertama dulu bercuti di Melaka. Best! Kali ni jauh sket. Kak fath dah merancang segala2nya buat kami. heheheh. very excited!! tp aku dh plan, sampai langkawai, tiap malam aku still kene ngadap laptop utk siapkan report project.. next week dah kene anta draft. next month, presentation n submit final report. Takutnyelah. mcm2 kije. busy gile. 11/2/2009 got another midterm. huahua. balik enjoy je, ade midterm lagik! :((

lpas final exam next month, aku ade meeting dengan biz partner aku. alhamdulillah. web HTA dah siap. tgu nak di uploadkan. yeyyyy! tak sabar nak amik dr ema. tp brochur tak siap lagi. pendek kate. mcm2lah kije nak wat.

sibuk2 aku, aku masih ingat lagi kawan2 sekeliling yg sentiasa bg nasihat dan semangat tuk aku.aku Sayang sgt kwn2 aku. takde dorg, aku tak jd camni kot.The most important is Allah yg bg jalan hidup pada aku.aku syukur. UMmi aku ade pesan, kalo kite nak sesuatu, nak berjaya, MAKSIAT tu mesti elakkan. Hati pon senang buat kerja, doa pun senang makbul. Aku lom lagi menjadi baik, tapi aku sentiasa mengharapkan dan mahu kearah kebaikan.

Malas dah nak layan bende2 "gedik2" nih. hahahah(**shirley, irwanzilah, korg msti pahamkan?hahahhahhaha**) skarang ni idop aku nak pandang depan. yg lepas tak mahu dikenang2 lagi. dikenang lagi parah! cukuplah dh byk terseksa sblom ni. bukan bermakne aku dh lupakan semua yg pernah mencurahkan aku segalanya. aku sentiasa ingat dan aku akan membalas jasa. Terima Kasih kerana menjadikan aku sehingga tahap ini! kini, aku bertambah bahagia :)))))))))).

p/s: bahagia2 pon. hati masih sunyi dan blom terbuka.
maybe 26 or 27...erm...4 or 3 years..(ape tu??aku pon tak paham..kekekekke)



♥ HANNAH Travel Agency