Tuesday, March 31, 2009

Kelapangan Dan Kejayaan

**masa itu emas**

arini nak cite pasal kelapangan dan kejayaan. dalam hidup aku, aku selalu sangat brtangguh masadalam sesuatu hal. dari dulu.. sampai sekarang. walaupun banyak kesan buruk dah aku rasa, tapi tak pernah serik. contoh antara perkara yang aku tangguhkan:


1. kereta ade problem tang enjin, aku dah tahu, dan ade saja masa nak repair, tapi aku suke tangguh. bile dah hancur, parah, barulah nak menggelabah. terpaksa berlebih kuar duit utk baiki.

2. Kalu dapat keje assignment, mesti nak buat last minute, tangguh, tangguh, bile dah dekat due date, baru menggelabah nak buat. hasil nye pon kerje lebih kurang. sebabnye, banyak bertangguh.kerja last minute.


3. bab hati dan perasaan. kadang tu rasa nak luahkan ape yg rasa tak puas hati. pastu tangguh2. sampai kite sendiri rase benci dan meluat sampai malas dah nak cakap. kalu aku luah dr awal, mesti org tu blh berubah, dan rasa senang berdamping.

kesimpulannye, penangguh masa ni selalu dapat kesan yang buruk. tak ada satu kebaikan pon yg aku dapat selama bertangguh ni. oleh yang demikian, jika ada kelapangan, laksanakanlah tugas dengan tekun, kerana ianya akan menghasilkan kejayaan. InsyaAllah..

Monday, March 30, 2009

Hayya 'Alal Falah!~

Let's toward success!~


aku masih begini... sampai kapan? aku tak pasti. yg pasti, aku dah punya penyeri ;)

Selamat Pengantin Baru untuk bakal pengantin!~

kat sini aku nakucap kan "selamat pengantin baru" kepada bakal pengantin yang akan melangsungkan majlis perkahwinannnye tak lame lagi.
Insan ini pernah menjadi "rakan karibku" suatu ketikadahulu. Pernah tidur sekatil.Pernah makan sepinggan. Pernah nangis same2. Gelak same2. Tengok wayang bersama. Pergi jalan bersama2. sampai ke kuantan pun pernah. Tambah, Mendengar ceritaku. Memberi nasihat kat aku. dan banyak lagi perkara yang kami buat bersama. Aku tak pernah lupakan akak nih.
Walaupun keadaan membuatkan kita dah semakin jauh, tapi aku tetap tak lupa dan hati aku selalu dekat pada insan ini. Aku selalu sangat ingat insan ini dan keluarganya juga. Takpernah lupa!Aku berharap yang kita takbermusuh dan tak ada sengketa.
Dikesempatan ini juga,aku nakucapkan,"selamat hari lahir buatmu" pada 4 April 2009 yg bakal tiba. yang ke 29 tahun tak silap aku. kalau tersilap, mintak ampun yaaa!~ Semoga dipanjangkan umurdan dimurahkan rezeki kak! Tahniah juga kerana bakal mendirikan rumah tangga kak! doakan turn saya pula nanti!~ Amin!!~~ :)))
notaKaki: Teringat dulu pernah tdo dalam kereta, depan masjid putrajaya dengan akk ni sebab kat umah putrajaya time tu dengar bunyik hantu. hehehehe.Lawak bile teringat balik. Hurm.....

Friday, March 27, 2009

Macam-macam jadi

haa.. pagi tadi bangun dengan happy dan girangnya.. mimpi indah lah katakan. walaupun esok ade exam, study blom abis lagi, tapi aku tetap riang ria. kenapa? aku pon tak tahu. pagi2 subuh dah bersiap nak tunggu amik kereta yg dipinjam oleh Pemuda Umno cawangan serdang. Tahniah lah sebab depa punye "BOS" sudah menang Majlis Tertinggi.


Pas setel kereta Naza RIA pun dah di amik, aku g jalan sensorg cari sarapan. tapau je. pastu dapat panggilan dari abg z. ajak bekfes same. kebetulan abg z a.k.a bos aku nih ade perlawana paintball kat johor, so die nak sewa naza aku. tu bekfes sekali. best dengar cerite dr die, baru pas beli umah semalam. murah rezeki die. aku lak? hurmm.. lambat lagi kot.huhuhu.


haaa.. pg2 dh dapat SMS dr jakarta, Ronny ade kirim barang pada kawan die suh bg aku. kawan die ni nak balik jakarta balik esok. so nak tanak, aku kene jumpe arini gak kawan ronny yg bernama zaki utk amik barang dr die." Thanks Ronny. Saya tahu kama bacain blog saya " hihihiihih.


haa.. td ade insiden tak elok berlaku. ade berlaku eksiden di putrajaya. aku yang buat. dahlah org yang kene tuh org Penang. Sombong nak mati. Bagi betis nak peha. Tah papetah.! aku leh riang ria lagi. pasni nakg balai. sib bek byk kontek. senang nak setel. Thanks koperal jamal dr IPD putrajaya.

ni aku baru pas presentation. semuanya berjalan lancar. sebenarnye banyak yg nak di corat, coret dan carut dalam blog nih. tapi masa dah suntuk. aku bykkkkkkkkkk bende lagi nak buat nih. so sekian sahaja pengarutan dari aku utk arinii. heheheh.


wassalam.


HusniyyahLoveYou!~ <----------ngarut!~hahahahha.

Aku dan Dia...


Nota Buat Kamu! : Sila hayati Doa yang indah ini.~ ;))
♥ Husniyyah Alhusna

Wednesday, March 25, 2009

Reload n' Go!

~ Be grateful for what we have. Strive for what we want.
A day is a beautiful day if we make it one. ~




Monday, March 16, 2009

Berehat, Bercuti, Bekerja, Belajar, Berjalan!

aku akan berehat dr membloging utk sementara waktu.utk mengetahui perkembangan aku yg lain, sile ke my wordpress. daaa!~

notaKaki: arini ade date dengan org yang sayang aku (syg ke? kahkahkah) dimana? pasti Gombak! jam berapa? pasti lepas solat maghrib! mau pakai kereta apa? pasti yang penuh minyak! hahahahahah. utk ape aku bgtau? sebab nye td aku sedih, skarang aku Happy dan mau happyyyyyyyy selalu!!! mungkin selepas ini??? itu kene tanye shirley. kalo die kata YA, aku akan say YAAAAA!!! Kalo shirley kate NO!~ AKu akan say no no no!!~

"Ley, aku sayang giler ko, kalo ko bace ni, aku nak ko tau, aku pasti akan sedih sbbnye kurang dr sebulan lagi ko akan tinggalkan aku! :((((((((((( aku sayang ko sangat2!!!! hari2 aku pk yang kita akan berpisah.. uwaaaaaaaaaaaaaaaa!! "

utk ko ley: aku akan wat biz sampai gile2 maju n bli tiket flight ko utk tengok aku tiap bulan. kite buat same2 ley!!
: Thanks menjadi supporter aku dari semua hal, termasuk tentang insan yg aku CINTA MATI, ko tetap bg positif. aku respect n sayang ko.

FRIENDSHIP FOREVER, TO MY SHIRLEY GERALDINE PETER!

Saturday, March 14, 2009

MINES!~~~MAC PC beb!~


Hari-hari kerja!

hari-hari kerja. bosan aku. aku nak berehat. berehat yang panjang. kapan ya?? currently, my mood : tak stabil.banyak sangat berfikir. serabut aku. nampaknya,sampai bila pon aku takkan jumpa dia.

.STORY END.

Kerja-kerja yang aku nak buat:

1. bli CD "visio"(dah download byk kali,xlepas..) - esok g lowyat.nk usha gadget skalik.
2. ikut jadual study - start esok petang.
3. kemas barang2 utk berpindah
4. siapkan project2 - masti kene siap!!!!
5. Pergi library - mcm biase2..

yaAllah, kau pemudahkanlah kerja2 aku.

Friday, March 13, 2009

siblings!~ (pic)

gambo ni minggu lepas nye. tak ingat bape ari bulan. location dekat old town white coffee kat jusco setiawangsa. Gambar diambil oleh My Shirley!~ ni sebenanye unplanned gathering.

Hurriyyah Alhusna, Husyira Alhusna, Husniyyah Alhusna

candid By: Hurr

kacau syira.hehhe.
"yaAllah, kau kekalkanlah rasa Kasih-Sayang antara kami"

After Interview (pic)

Date: 10th March 2009
Location: Depan Admin
Time: 3.30 p.m

Memang takde kije bile duk dengan ana. Pe lagi. Men tangkap2 gambo. Kalo hot stuff takpe gak.hahahaha.

taken by ana

all black!~ weee..

ni lah ana aku

ceh.possing nak masuk kete.
p/s: tetibe teringat kat kawan2 lama..hurmmm.

Happy 5th Birthday, Piya!~ (Pic)

Date: 11th March 2009
Location: Kampung Baru (umah nenek aku)
Time: 8.30mlm
ni gambo2 waktu sambut bday cousin aku, iaitu; piya!~



besar giler kek
"Happy Birthday, Wan Nazeera Safiyya"

haaa.. 2budak nakal!~

hadiah dr aku.kekekek.

nenek tlg bukakkan hadiah

tu hadiah aku bg tuu...

adoi..pe gambo cmni..

wah! adiah sume pink!~

Wednesday, March 11, 2009

HandPhone aku sudah hilang!

harini sekali lagi aku diuji.. handphone aku ilang. yeah...!~ tu akibatnye.. leka sangat bergambar lam toilet smalam.. pas ilang, trus aku g Celcom center di mines, malangnya dah tutup.. so,aku just bli hp baru.. murah jerk.. nin utk sementara.. tgklah dalam 2minggu lagi nak angkat Nokia Express Music yg touch screen tuh..sayang sgtla.. hp aku yg ilang tuh dah lah "beribann".. bengang sgt. tp inilah dikata ujian!~

Takpe.. aku sabar je ujian tuh, sebab aku yakin sesuatu yg terjadi, ade Hikmah disebaliknya!dan aku telah merasai! ;))

Pengumuman: sape2 yg sms aku, sile nyatakan nama.sebabnye aku dah takde naombo sape2 n takde yg aku ingat, melainkan org2 tdekat aku. Thank you!~

"Thanks to My Shirley Geraldine Peter kerana sanggup teman aku selama 4 jam utk memilih handphone yg terbaik buat aku!~"yeaahhh!!! love you lah!!

Tuesday, March 10, 2009

Selamat kembali, insan dirindui!~

ade org tu baru sampai KL. Bestnye balik kampung. teringin nak ade kampung sendiri..huhuhu.

semoga hajat aku nak ade kampung akan tercapai... hehehehhe. AMINNNNNNNN!~

Berubat di Darussalam, Gombak.

aku berubat di darussalam. bersama bonda, dan adinda husyira alhusna... alhamdulillah. lepas berubat semakin tenang. ketika berubat.. pelik ustaz tu ade tnye" ade pernah yg datang meminang awak ke?" ngatkan ust tu nak minang aku.heheheh(perasan je). upe2nye die tanye lagi. "ade pernah tolak pinangan org ke?"..hurm..*Its complicated to answer ust*

waktu aku dtg berubat tuh, memang sengaja tanak ckp ape2 yg jadi kat aku pd ust tuh. yelah biasenye tmpt aku berubat sblom ni , org akn ckp"ade org ni antalah, apelah" malas aku. assume je lebeyh. padahal takde pape pn. tp alhamdulillah kat darussalam nih aku percaya dan 100% boleh dipercayai. mereka2 ini adalah anak didik Ustaz Harundin jugak.

aku diberi air 2botol utk mandi dan minum, air limau utk buat mandi.waktu masuk bilik berubat nih, 7 org nama dipanggil dan ade 4 org dalam 1bilik berubat. inilah pengalaman aku berubat secara beramai2. ketika ini, dipanggil "scan" alunan bacaan ayat2 suci alquran, zikir berkumandang satu bilik..leaps selesai upacara scan nih, 2 org histeria. inilah kali pertama jugak aku berhadapan dengan org histeria. serious! amat menyeramkan.

sekarang, barulah aku tahu betul2 mcmana org histeria ni. sblom ni dengar dr mulut org je. mule2 mcm takut. lame dah dalam bilik tuh, rase berminat plak. org yg kene histeria nih, org yang alim lah bg pandangan aku. berjubah, berstokin, tudung labuh.tp blh kene gak. mak budak ni cerita, anak die yg kene histeria ni kene kat tempat belajar die. di pusat tahfiz mane tah. tak tnye lebeyh. tp kesian sgt tengok. seram pon seram. sebb jin yg masuk kt budak niyh, jin bnerumur 3 tahun. so, perwatakan kelakar yg amat. smpai skarag aku terbayang2. huuhu. seram2.

pada ari yg sama gak, aku dapat panggilan dari Mr. Reza. Alhamdulillah! "Panggilan Rezeki".. Mr Reza ni punye company name's: Sha-Riez Group Sdn Bhd. Company yg agak boleh dibanggakan. Hebat. aku dah pergi ofis die. dekat dengan rumah aku. di Ukay Perdana. Mr. Reza nak sewa kereta Mercedes S320L and Mercedes E240. aku bagi harga best dan die mark up lagi harge, sbbnye org yg nak seWa ni org PETRONAS.jadi harge dorg biase amik tinggi2. alhamdulillah. aku syukur sgt rezeki dtg dan datang! tp aku takleh lupe atas landasan aku. iaitu aku masih seorang PELAJAR!!!! hehehhehe.

"kalian, yg doakan aku murah rezeki, terima kasih byk2.. nanti aku blanje"hehehe


♥ HANNAH T.A

Saturday, March 7, 2009

Friday, March 6, 2009

Capek!~

ni tgh berehat jap.
tgh tgu NAZA datang. skarang dah ade 2 NAZA Ria!~ yeyy!~
esok nakg Hiking kat FRIM under Fitness Club. Nanti aku upload kan gambo. kaylah, customer dh call nak anto kete. nti sambung bercerita agi. daaaa...
PENGUMUMAN: SeSiapa yang ade SMS aku pada 4 March 2009 pukul 1.51 a.m sebanyak 4 kali, sila on YM pada malam ini. Jika tidak, aku takkan melayan SMS anda smpai bile2.Terima Kasih!~~

Haishh.. tak habis2 cerita..

location: coit cafe
date: 5 march 2009
time: 11.45 pg

tadi aku tgh lepak dengan najib n ana, dtg pulak member batch aku(nama dirahsiakan). aku gelarkan die sebagai A. bermula lah perbualan kami..

A: Husna! what happened? mana ye BABI..?

Aku: (senyum2..) hehehe.. napenye ni.. datang2 tanye pasal die.. semua dah sedia maklumkan..

A: Ya husna.. kitorg(A dan kawan2 si BABI nih..boys la) nampak die.. kat NIMS Sg. Ramal 3weeks ago.

Aku: so what? takde kene mengena dengan hidup aku kan..

si A ni nak bercerita gak.. penuh excited.. walaupun aku dah cakap.. takpayah cerita.. SEMUA aku dah tahu.. dan aku betul2 tak berminat nak tahu.. oleh kerana kawan punya pasal.. aku pon diam je.. die pon terus bercerita..

A: Mu nok tau dok..mula2..e**t ni yg perasan.. iye cakak ah, wah.nampak usna dah kurus(citt!!kenekan aku lak) tinggi lak.. (kurus ke ANJING tuh??) e**t ni nakg ah tegur BABI, last2 tgk ngan ANJING.. Terus dok jadi tegur..

Aku: hahahha.. so what?? (aku gelak2 jer)

A: xdok ar husna..mu tau kang, aku frust giler bodowh..mu ngang iyekan kawang aku.. kalu nok scandal pon wakpe dengan si "slide"tuh.. bitch tuh usna.. semua tahu kang perangai ANJING tuh.. Bodoh betullah BABI tuh. mcm takde lain tina kat dunia nih.

Aku: (gelak giler..) apehal ko nak kecoh2 sangat.bukannye efek ko pon. kang ko mulelah nak kepoh 1 malaya. ko jgn nak masuk2kan name aku ye. aku takde kene mengena pon. skang ko tengok aku camne?

A: tgk mu happy jer.. mcm takdok mende jadi je.. mu nape sebenarnye.. ce cite kat aku..

Aku: camni lah weh.. kalo ko nak tanye aku, bcerita ngan aku ke pasal ape2 pon, aku tak kisah.. leh je share.. tapi kalo pasal si BABI tu.. serius aku dah tak berminat langsung. aku bahagia gila dengan hidup aku skarang. rezeki pon btambah.

A: tu ah aku tgk mu, ileks je. slmber gile. tapi seyes ah usna, aku benci gila ANJING tuh, aku ngat dulu mu cite BABI nih penah marah ke ANJING NI KAN?Ibarat iye jilat ludah sendiri dowh. Mesti ANJING ni dah t*d*rdengan BABI kan?gilerlah. memang terkejut lagik aku weh.

hahahaha. waktuh nih, aku gelak giler..dtg lak kawan2 laki si BABI nih.. masuk cerita ngan aku..aku pelik ah, aku tak cerita pape pon, dorg leh kate BABI jilat ludah sendiri. dalam hati aku cakap, tolonglahh..xde kene mengena dengan hidup aku..

Aku: Gini ah weh, pasni kalo ade cite pape ke pasal BABI ke, tak yah ah cite kat aku. serius weh aku dah takde sikit pon minat nak tau..

A: ye ah.. aku paham perasaan mu..(sambil tepuk2 belakang aku)

Aku: damn! aku happy je lah A. Cume tanak dah ingat kisah lame.

A: Business mu gane skang?kete sokmo je abih kalu aku call. Tahi mu.

Aku: Ahhahaha. xde rezeki ko lah. next time leh ah kontek aku, kete dah tambah.Alhamdulillah.. melimpah ruah dh rezeki beb.. ade masalah, contact ah aku. kalo leh tolong aku tolong.

A: molek ah mu, papehal roger ah aku.

Aku: bereh2..

A blah je.. ana n najib trus tanye aku.. "dowang kenal ke ANJING tu usna?" hahaha.. "giler ko tak kenal?? sape batch aku yg tak kenal die?? si e**t td siap cakap tadikan, sib baik dah dapat cium ANJING tuh.. korg bayangkanlah berapa banyak bekas org dr siANJING nih??" dorg kate" siannye BABI tu,.." aku jawab "SO WHAT?? Lantaklah dia!" Papepon.. aku tanak tahu langsung hal mereka. Biarlah hidup haram mereka..



extras: Tahniah BABI kerana berjaya buat kawan2 kau pon hilang respect pada KAU. Aku kini BAHAGIA dengan orang yang menceriakan hari2 aku. THAT'S IT!~ ;))

Wednesday, March 4, 2009

Jika mahu, minta pada-Nya!~

Alhamdulillah.. syukur yang tak terhingga.. business makin rancak. apa yang dirancang dan dihajati semua diperkenankan. cume ade beberapa impian belum terlaksana, dan aku sedang berusaha ke arah itu. Angkat Accord!~heheh.. aku tak kuat. tapi aku cube nak jadi kuat.. lihat saja nanti. Next trip, ade 20 pax tetamu yang mahu ke Jakarta-Bandung..Alhamdulillah lah. kenal dengan org2 besar, masuknye pun besar2..heheheh. Kereta pon semakin laju. sekarang ni, aku berminat dengan kereta2 besar je, sebab yang masuk pun besar2..alhamdulillah lah market Bangi ni laju.ade je org nak kereta mewah2, besar2. Baru ni dapat tender dengan Kementerian Pertahanan. Dorang sewa naza aku dalam tempoh yang agak lama. Lepas ni dorang amik lagi dengan aku. Alhamdulillah. Syukur sangat2!! sesungguhnya Allah sentiasa mendengar rintihan hamba-Nya.

Lepas ni aku akan menjadi triple busy, 2 minggu lagi dah nak final . Jadual study dah buat, tapi blum mula ape2 pon. sebabnye mengadap Project. Aku doa dan berharap, aku dapat buat yang terbaik lepas ni. Tiap hari mintak doa dari ayahanda dan bonda aku. mereka fahami aku. Love them so much.

Aku berdoa dan berharap, semoga aku tidak lupa diri dan sentiasa mengingat dari mana aku bermula. InsyaAllah aku tak pernah lupakan insan yang banyak membantu aku sebelum ini, yang dah banyak mengajar erti kehidupan pada aku, sehingga aku mampu berdiri di tahap ini. Terima Kasih.

***this is mine! Punca Rezeki***
♥HANNAH T.A

Tuesday, March 3, 2009

KOTA OH KOTA!~(Pic)

date: 2 March 2009
Time: 8.00 p.m
Location: Library's Theather
Title: KOTA OH KOTA

ni gambo waktu tgk teater dan lepas tgk teater. bersama: aku, najib, ana, shirley, n bila..


bila, ana, najib, aku, shirley

aku dan najib

ni lpas tgk teater, kat SOHO Bangi


♥ HANNAH T.A

minyak abes!~(pic)

location: nearby kajang's tol
date: 2nd march 2009
time: 8.55 a.m
car : NAZA Ria


ALONE!~


Sempat lagi tangkap2 gambo tepi jalan. Gambo2 ni sementara tgu shirley n ana datang bawak minyak. hehehe.sib bek bawak laptop. blh isi masa lapang.hehehee.
Gambo2 ni saje2 je. Gambar tak clear coz sangat terang. bukan salah webcam itu. heheheh.






aku leh main2 lagi. kete2 kat luar dah horn2 dah. hehehe. biarlah dorg horn pon, bukan aku susah kan dorg pon.. parking tepi lagi.. tapi belah kanan lah parking :p . mmglah kene horn.heheheh. yg penting, aku suke hati.hehehe.





KAMI bersama!~(pic)

gamba2 kt bawah ni kat ANI SUP UTARA danau kota. cadangnye nakg uptown, tapi ujanlah plak.. kami: kak fath, aku, ana, shirley, dan wan. pas makan kat sane, mereka sume tdo umah aku di Sri Gombak dan kami same tgk dvd cite "Slumdog millionaire". Pirate punye je.. tapi gambo cantik giler seyh..
kak fath yg sedang jiwa kacau.

sorang tayang jam tangan, sorg tayang gelang, aku?nothing.hehehe.

shirley and wan

we love each others

bubur yg aku makan. sedap giler.nyum2.

"YaAllah, Kau kekakanlah hubungan persahabatan diantara kami. Kami menyayangi diantara satu sama lain. Jangan kau pisahkan kami selain ajal yang bakal menjemput kami. Aku amat cintakan persahabatan yang indah ini."

"NOTHING IS PRECIOUS, BUT FRIENDSHIP!~"

♥ HANNAH T.A











Monday, March 2, 2009

Musuh dalam selimut!

dalam hidup aku, aku tak pernah nak berdendam dengan siapa pun. tapi aku tahu ramai di luar sane yg berdendam dengan aku. ya! aku memang mudah marah kat org. tapi aku tak simpan dan pendam. lame2 aku blh lupa sendiri. itu aku.

tapikan aku dapat rase yg diluar sane ade yg meletakkan aku sebagai musuh ketat mereka. terpulang, suka hatilah. hak korang. aku dapat rase kan org yg meletakkan aku sbg musuh mereka mungkin dr kalangan kawan2 aku sendiri, org terdekat aku, rakan2 business dan org zaman silam aku. seperti yg aku kate tadi, terpulanglah korg mahu meletakkan aku sbg musuh, tapi, aku tak ade meletakkan sesiapa pun sbg musuh aku. aku memang ade berdendam, tapi dendam aku tak lame. tibe2 hilang. bukan sebab tak kuat pendirian, tapikan, entahlah, takde faedaah pon aku dapat. lainlah kalau dapat duit nak bayar Naza Ria aku ker. blh gak aku dendam ramai2 org. kah kah kah!~

musuh dalam selimut tu ape ek? ape yg aku faham, musuh dalam selimut adalah musuh yg kita tak nampak, tapi kita tahu ade.btol ke? entahlah.. nasihat buat org2 yg menganggap aku sebagai musuh korang, tolonglah.. jika kamu ingin menjadikan aku sbg ,musuh. silelah..tapi, janganlah menghantar santau atau sihir kat aku. ape yg korang tak puas hati, datang n bincang dengan aku. rase aku ade berhutang, jumplah aku. korang yg menghantar sihir/ santau ni dapat ape? duit kene kuar, kalo aku berubat balik, korg yg rugi.. membazir.. buang masa.. buang tenaga.. baik korg simpan duit tu gune bende faedah.

kalo dh rase tak sukeee sgt aku, datang, bunuhlah aku (kalo rase bebal sgt dah) . dtg depan2 habis cite. tak payah nak seksa2 hidup aku. tiada faedah. sekali lagi aku tgaskan, TAKDE FAEDAH.

ape2 pon, aku nak nasihatkan, ape2 bende dalam dunia ni kalo blh berbincang, kite biincang, cakap baik2, tapi kalo dah tak leh bawak bincang sgt, duk diam2 je. takpayah nak buat bende2 ngarut yg merosakkan aqidah. aku pon bukannye baik, tapi aku takpernah buat bende2 yg menyesatkan yg boleh merosakkn aqidah aku. cukuplah kalu aku marah, aku lepaskan. bukan nak meleret2.

kate terakhir aku, AKU BENCI PENGKHIANAT!~ aku tak tahulah aku sedang berdendam ke ape. tapi aku doakan agar aku tak terpesonglah utk membalas dendam ke ape ke. Biarlah die mendapat balasan yg setimpal daripada NYA.~


p/s: dapat kereta baru. dah 2hari dah. hehehehe. alhamdulillah!~ musuh bertambah setara dengan rezeki yang aku terima. Thanks ALLAH!~ aku tahu ini semuan UJIAN mu!~