Wednesday, April 29, 2009

La Tahzan! Jangan Bersedih!

Hari ni aku dapat rase yg ade:

yang kecewa dengan aku,
yang tak puas hati ngan aku,
yang sedih dengan aku,
yang terase dengan aku,

I'ts okay. Take your time.This words to Inspiration for you and me:

If you are SAD for A MINUTE, you LOSE 60 SECONDS of HAPPINESS

So, BE HAPPY! and COOL! :))

bicaraHati: jenuh memujuk! Tak reti memujuk!


Happy 20th Birthday, To My Beloved Sister: Husyira Alhusna!

Ha.. 28/4/2009 - genablah adinda ku Husyira Alhusna berumur 20 tahun. Selamat tinggal dunia "teen"nya.

Malam 27/8 ; aku, bonda, kak urya, kak umai sambut bday syira di salah satu kopitiam di Shah Alam.

28/8 lunch td; dengan aku, ayahanda , adik kt Pizza lak. Amboi.2kali sambut tu. hehehe.

Tahun ni mcm kena beria sambut sebab tahun depan dah tak sambut bday kat Malaysia lagi da. Kat Jepun Pulak. Ape2 pon, buat syira, aku sentiasa mendoakan keahagiaan dan kejayaan buat keluarga aku, temasuk syira.

Semoga syira sentiasa cemerlang dan bertambah cemerlang.
Cinta-cinta, tolak tepi dulu kay! :p.
semoga segala cita-cita syira menjadi keyataan..AMINN.!~
Jaga Diri!


inilah syira! ;)

syira yg tembel :p

notaHati:bestnye kalo dapat celebrate bday 1 family..hurmm

Sunday, April 26, 2009

Final Piala FA: Kelantan VS Selangor. Yeyyyyy! Selangor menang!!

Ini bukanlah kali pertama aku masuk stadium. Dulu pertama kali masuk stadium , di Shah Alam, tgk bola Kedah VS Selangor. Aku berpihak kepada kedah. Hehehe. Padahal langsung takde asal usul kedah. Kali ni adalah pertama kali aku masuk stadium Bukit Jalil utk menonton bola. Sejak-sejak berkawan dengan org bola, secare tak langsung mcm menarik minat aku tgk bola.

Sebenarnye, unplaned je tgk bola nih. Tibe2 je. Org dh ajak. Kite join jela. hihihi. Disertai oleh adik, 2 org kawannye dan aziz. Kami semestinye menyokong Selangor!! Ole-ole-ole!! Dan akhirnya Selangor menang.

Tadi mule-mue start match, aku cam dh nantuk. Bosan sebab tak gol2. pahtuh, dah lame-lame, sekali gol dh msuk. terus semangat. hak hak. Tak kisahlah selangor menang sebab tendangan penalti ke, yg penting, dh menang! hahahaha. 2- 1 . okiela tu... Utk pasukan kelantan yg kalah, jgn sedeyh2 haaaa.. Korg masih ade pemain bernama Farhan yg ensem! ;p

Coret-Coret menarik yg aku nak kongsi

1. Jem sepanjang perjalanan di MRR2. Banyak motosikal2 yg membawa bendera kelantan dan selangor. Mereka saliing membunyikan horn.

2. Sebelum nak masuk simpang ke Bukit Jalil, kami stuck dan jalan sgt jem. Ade kereta sebelah kereta aku ni ade lelaki umur dalam lngkungan 35 thn keatas teguk air arak dengan selambenye. Melayu, Islam! sebab ape aku kate die melayu islam? sebab dekat kereta yg die bwk tuh, terang2 tergantung kalimah Allah dan Muhammad.

3. Waktu aku selesai solat maghrib selepas membeli tiket, ade sekumpulan lelaki umur dalam lingkungan 10 tahun-12tahun berpusu nak solat maghrib, siap ajak kwn2 die yg lain. Org yg dewasa sekeliling pon x solat, isap rokok je. Tabik ah adik2!

4. Hampir70% penonton didalam stadium adalah penyokong Kelantan. Kerusi-kerusi penuh je kat bahagian Kelantan. Yang belah Selangor, mcm gigi berlubang. Ade je kosong.

5. Masa ke dua pusingan perlawanan barulah aku semangat tengok. Awal2 tgk boleh plak aku terlelap Buka jiwa bola btol!

6. Lagu gendang yg dimaikan oleh penyokong kelantan lebih baik dari penyokong selangor. Kerana, lagu gendang mereka boleh wat tarian gelek. Best wa ckp lu!!

7. Pemain dr pasukan kelantan hebat! Selangor mai tak best. Menang pon ni sebab tendangan penalti.

8. Gol pertama yg dijaringkan oleh pasukan selangor adalah dari jersi bernombor 24! si kecil yang hebat! ;)

9. Ade sorg je pemain yg botak dalam pasukan kelantan. Dan pemain yg botak itu hebat!

10. Kami menunggu lebih sejam utk keluar dari Bukit Jalil. Banjir dengan lautan manusia!

Enjoy! Tahniah kepada pasukan Selangor! Alhamdulllah! Yeyyyyy

ps: Mau tdoooo da!

Saturday, April 25, 2009

Enjit-enjit semut, sape saket, naik atas!

Smalam aku penat menguruskan pelbagai hal. Penat. Tapi aku happy. Aku sedang takut menghadapi hidup aku sekarang. Takut tersalah langkah. Takut salah jalan. Takut apa yg diharapkan, hampa. Eeii.. Gerunnya!

"YaAllah, jika benar ini rezeki buat ku, Kau permudahkanlah jalan utk aku ke situ.."




**iklan sebentar**

Hahahahahahhahahahahahahahahahahaah!

Gile bangang nye kamu.
Bajet baguslah.
Kamu ngat kamu sape?
Amik cermin, cermin dulu!
Baru nilaikan.
Perasan! Perasaaaaaaaann!!

Kah kah kah.

Pagi2 dah gelak besar.
Takpe2. Hiburan sebab tgk KANAN tgh gatal.

Lagi skalik! hahahahhahahahahhahahaha.!!

uppssss: buat ayahanda, pembace setia blog aku: sorry! entry kasar lagik. Bukan utk sape2. Utk yg suke makan guke dengan cili. Masuk Lif, tekan nombor, naik sendiri!

Kau Yang teristimewa!

Terima Kasih menghargai pemberianku,
Terima Kasih selalu mendampingi aku,
Terima Kasih
selalu buat aku tertawa,

Terima Kasih membuat sesuatu kejutan dibelakangku,
Terima Kasih atas sokongan yg diberikan,

Terima Kasih. Terima Kasih. Terima Kasih.
Yang Tak Terhingga Buat Kau, Yang Teristimewa!


BicaraHati: Seronok pabila ade yg mendampingi kita dikala suka dan duka! ;) Tapi bukan teman berkepitlah.



Friday, April 24, 2009

Award From Kak Kai!

Thanks kak kai yg cantik!




notaKaki: Hari yang penat. Rezeki datang lagi. Bolehkah aku hadapi?? Takutnye..

Thursday, April 23, 2009

Irwansyah dan Lisa Surihani ( PART II)

Tadaa.. ni antaa candid pic yg aku nak kongsi. Selamat menjamu mata!~ ;) Tak ckup mtk lagik! sbb ade 396 gambo dowang nih.















Wednesday, April 22, 2009

Secretaries' Week Luncheon @ Hotel Istana

Yeah. Sekali lagi di pertemukan dengan Irwansyah. ehehhe. Semalam, after clas, trus gerak ke Hotel Istana. Aku hadir bukan sebagai setiausaha-setiausaha yg membayar sebanyak rm350 untuk satu kepala bagi acara ini. Aku atang atas urusan lain. Jadi, takdelah pakai bergaye seperti yg lain. Ape yg sempat dicapai ajja. Antara artis yg hadir ialah, AC Mizal, Afdlin Shauki, Irwansyah, Awal Ashaari, Ashraff Muslim, Aqashah, Fahrin Ahmad, Siti Sarah, Jac.. n byklaa lagi... nilah antara gambar-gambar yg aku nak share... tadaaa..























Photographer: Hurr(murasakiStudio)


Corat-Coret: Gandingan AC Mizal dan Afdlin Shauki sbagai pengacara sangat mantap! Best gile and sangat enjoy. Tak kering gusi dibuatnye! Aku ase la adela puluh riban kot dowank ni bayar. Sangat best!

Tuesday, April 21, 2009

Irwansyah yg ensem N Lisa Surihani yg sangat cantik in Progress.. Tadaaa!~


Okay guys.. ni ade beberape sahaja gambo sebelum sesi photoshoot bermula. Ade byk lagi gamba lain.. disebabkan intenet yg sangat lembap, aku buh sikit je gamba.. nti upload lagi. Ada urusan mahu diselesaikan.. daaa...!~

hair stylish, tapok yg ade 6 pads katenye :p, lisa , kak fariza

Ni suite kat hotel istana. Okiiela...

aku nak sibok gak.

yg make over lisa ni : Reza. Cantik die make up!
Sedang di Interview donk!

Itulah kak fariza dan tapok (wartawan)

KongsiSikit: sepanjang sessi photography, muke irwanshah sangat capek katenye. die kate tak tido 2 ari.. sian die..tapi bestla, die masih boleh bagi komitmen n layan lagi ape yg aku tnye2.. hehehe. ape yg aku leh ckp, irwan ni dlm gambo tak ensem..tp depan2, ensem gile beb. teruja aku. hahahaha. **joking**







Sepagi Bersama ana @ Hotel Istana~ yeaaauyyy!

Tenet yg lambat. tensen dikala meng upload gambo. haaa.. ni gambo ketika menunggu irwansyah yg masih di Konti Hot.FM. So, aku n ana possing dulu, sementara akk aku nak setting2 kamera die.

Posing bek punye.

Friendsip forever, Ana!

Love dis Pic! hehehe, Ana with her Funny Face!

Gile Lighting yg melampau!

Ana Funny Face lagik! hahaha.

Ana yg otai! aku yg cover.haha.

Nota: Gambo2 diatas without make-up. N muke tak cukup tido. hehehehe.