Sunday, May 31, 2009

Hang-Out, Stress-Out

arini stressssss byk pk masalah yg menYibok je dalam idop aku.
buat aziz, i'm sorry.I didn't meant it.

japg nakg kuar dgn ayahanda tercinta, adik, syira n kak ury.
tgk wayang kt OU.
esok ade test.. wuuuhuhuuu.
slamburland je aku..

kayla..
chow cin chow.

notaKaki: Pls BLAH !

Saturday, May 30, 2009

Langit tak selalu cerah

Aku tahu, ramai org bace blog aku ngutuk2. Kalo nak ngutuk, takyah ah bace. Ni blog aku.. suke atilah nak tulis ape.. uuu. Alam realiti lain.. alam blogging lain. 2 2 Berbeza penulisannya. Yang pasti, cerita tetap sama.
end.
Arini ade dapat beberape panggilan Penting:
1. Adik call, tayar keta pecah..
2. Dapat panggilan dari ana
3. Dari Polis
apa kesss???
rileks beb.
notaKaki: sakit kaki! ;(

Selamat Ulang Tahun Lahir Yang ke 57


selamat Hari Lahir yang ke 57

semoga

dipanjangkan umur,

dimurahkan rezeki,

bahagia di dunia dan akhirat.

AMIN..
-husna-

Thursday, May 28, 2009

saye dah siap sume!~

aku senang hati siket pabile beberape kerja penting sudah pun selesai ;)) nyaman rasenye.. sekarang ni hanye perlu, pasrah dan tawakal. apepon doa itu penting. ;)

lapas ni byklah kije2 yg sedang Q boleh dieselesikan.
Thanks to ayahanda for ur support.


Banyak perkare dan impian aku blom tercapai lagi. Banyak yg masih aku inginkan dalam hidup. Ya, usaha yg berterusan tu perlu. aku pun tahu. Sekarang baru nak teruskan usaha lagi. Kadang-kadang ase sedih sebab sunyi. Biaselah.. idup..kadang2 mesti rase sunyi.. walaupun dah genab setahun 1 bulan.. tapi terase lagi.. Buat dia.. aku tahu dia sedang bahagia sekarang ni dengan kehidupan baru dia.. semoga sentiasa bahagia.

Aku yang pilih jalan begini, jadi aku kene trima. Aku yakin Jodoh daripada Tuhan dan aku Yakin dengan ketentuannya.


Memang kita rasa ingin berteman. Berdasarkan pengalaman kehidupan aku yang lepas, dalam berteman, kadang2 ade juga nak rasa bersendirian. sekarang dah bersendirian,rase cam nak berteman. Kadang2 ade rase merungut.. aku tahu semuanya aturan-Nya. Jadi aku terima ler semuanye...

Kini, aku hanya berdoa dan berharap segala Impian aku tercapai. Bukan tak puas, bukan tak bersyukur, tapi aku masih mendaki gunung yang tinggi lagi.. Aku hanya mahu kehidupan yang selesa, buat aku, keluarga dan keturunan aku akan datang ;)) InsyaAllah.




notaHati: Semoga Bahagia Selalu. Ingatlah aku yang pernah Hadir, menjaga kamu, memberi kasih sayang, semangat ketika kamu benar-benar dalam kecewa. Jangan Lupakan Aku walaupun aku tahu, kamu tidak lagi mengenali aku!

Wednesday, May 27, 2009

Tentang 4, 5 dan 6

setelah dikaji perjalanan hidup aku 5 tahun, baru aku dapati, nmbor malang aku adalah 4, 5 dan 6. kenapa 4,5 dan 5? aku akan cerita entry selepas ini. hari ni happy sebab byk kije dah siap walaupun ade kije lain yg baru sampai.yeeehaaa! kat sini nak maklumkan, penulis blog http://husniyyahalhusna.blogspot.com ditambah iaitu; Zehan! hehehe. welcome zehan!~ ;))

cam bese.wajib.

kat lif

teman

aku pendek

teman bergaduh dan setia :p
notaHati: Aku belum berdua! ;)





aussie...thun dpan ku datang...si kanggaroo putih..

ader 1 setiap 100000 kelahiran...

Tuesday, May 26, 2009

Perniagaan Sendiri

Tadi aku sampaikan speech: "Perniagaan Sendiri". Tajuk yang mudah di goreng pada aku. Memang tak bersedia, memang tak berlatih. Slide aku buat 100% ayat sendiri, yg aku faham, slide tu aku buat 10 minit je. Pendek kate, memang takde persediaan.

Pagi2 semangat nak bg speech ni, batri kete kong sekali lagi. yeah. setelah sekian lame, akhirnye aku naik bas juge... ;)) datang lambat pon takpe.. rileks je lagi. aku memang slamber yg amat n kawan2 lain pon tahukan :p ? hahaha.

cam biase, gamba atas mesti ade.kahkah.


peace!

after speech, waffle la..pe lg!
peace lg!

peace lg, lagi. heheh.

p/s: gambar yang dipaparkan adalah sekadar iklan dalam berkongsii cerita. sebabnye, kebanyakan org yang mengunjungi blog, suke melihat gambar drpd membaca cerita..jd, gambar yg tak kene mengena, tak cantik, kalau aku bubuh pon, masih ada org nak jamu. Am i rite? ;)



Monday, May 25, 2009

KLCC-Gombak


notaHati: abaikan aku.aku kan tak layak kat bumi.

People Gone

stand alone
without anybody
without anything
bye.

Me,
Enya.

Kawan-kawan

busy lately.dengan beberape urusan yang penting dan tak penting.kakak aku, ury, nak kawen 3 july ni. jd aku kene tlg ape yg patut. takdelah byk mane yg die mtk tlg. seadar yg mampu aku tlg. aku doakan semoga dipermudahkan segala urusan nya.Amin~

ury n me

cerita lain, aku sangat menyayangi diri aku. tapi kadang2 keadaan memaksa utk kita tidak menyayangi diri sendiri. byk perkara yg tak patut dah jadi kat diri aku. aku tetap sayang kat diri aku walaupun tak ade sape yg sayang aku. biarlah aku sayang kat org,walaupun org tak sayang aku. kebahagiian bukan utk aku. namun, aku bahagia dengan diri aku. aku punye kekasih, iaitu, diri aku sendiri. i love my self. :(

kekasih aku-aku~

notaHati: aku mohon maaf pada semua. aku banyak buat salah pada manusia.hukumlah aku jika itu yg memuaskan hati kalian. i have to admit, aku tak layak disayang :((

Wednesday, May 20, 2009

Semoga cepat sembuh!

ni cite pasal kawan aku nahar. dulu aku n nahar agak rapat. selalu g tandas same2..buat kije same2..masuk pertandingan pantun same2..dapat nmbo 2 lagi. nahar ni manje orgnye. tapi ngade2. aku rapat dengan nahar sbbnye dulu time skolah, aku Naib Presiden PBSM (Persatuan Bulan Sabit Merah) dan nahar ni setiausaha aku. so..sbb tulah kitowang rapat.. dah hampir 5tahun aku tak jumpe die.. dan semalam barulah aku g jumpe die. tupon dapat kontek dari friendster.mmg lost contact da dgn die.

smalam g lawat nahar kt hospital serdang. die masuk wad "kordologi"?ntah..lupela..tapi pasal jantung2la.. sian kat nahar :p tapi aku tau, nahar ni kuat. semoga cepat sembuh nahar!

ni lah syahnahar!

sukesuke

aku n nahar
notaKaki:sempat berkenalan lagi dengan sorg patient Tan Sri Kamal Azman (MD of Probil Industries (M) SDN BHD) sempat cite2 n kongsi pasal business.He is very humble and friendly person.Nice to meet u, uncle kamal! ;))

Tuesday, May 19, 2009

eyya!

ase cam nak ter****k je. hehehhhe.
nakg hospital serdang jap, den baru sambung wat kije.. uuu..
pas siap kije, baru aku nak update kan blog aku dengan cerita2 ape yang jadi semalam. yeeeha!
dOakan segalanya selamat.. ;)

daaaa..

Monday, May 18, 2009

Today is My 22nd Birthday!

alhamdulillah.. tuhan masih panjangkan umur aku.. ade banyak aku nak tulis nih.. tapi hold dlu sbb busy sket. ni gambar2 di pagi hari jadi aku dengan najibon. hehehehe.

**aku dah 22!~**
najib n aku yg da nak kurus.hahahaha

najibaku!hahaha

notaHati:nanti nak post luahan hati.hahahah. ana jeles! weeek:p

Sunday, May 17, 2009

Semoga selamat pulang!

Tarikh: 14 May 2009 lokasi: KLIA.

Aku, k.urya n ana 1 kereta g KLIA. Jumpa rombongan family aku yg mahu mengerjakan umrah. Buat nenek, atok, paklong, maklong, cik eri, cik ani n kirin..semoga selamat kembali dan selamat mengerjakan umrah. semoga ibadah kalian diterima-Nya. InsyaAllah.

comeynye ashinn!

cikeri,nenek,atok,cikani,kirin

urya,aku,piya

atok,aku,nenek

cikyaya,nenek,p.uda,atok,najmi,umuain,alis

cikyaya,ayahanda,aku,k.urya,rayyan

nenek,aku(ganas x?)hehehe

ana,aku,kirin

nota:esok photoshoot diGombak!

Thursday, May 14, 2009

Friends, Try this!

75 words

Try this , ya! :)) Saye sudah mencubenye 21 kali!

Bahagianya hidup jika dilandasan yang benar :)

Kenape tah title entry aku kali ni macam pelik je bunyi. Tetibe rase nak taip camtu. "Bahagianya hidup jika dilandasan yang benar " . Betul kan? cube kalau kite kt landasan yg salah, mesti kite rasa tak bhagia. Bertimbun2 masalah datang, tuhan pun benci kite. Macammana nakdapat rahmat drpd tuhan?

Tapi kan, dalam dunia ni manada org yg takmau bahagia..semua org mahu bahagia..tapi kadang2 kite sendiri tak sedar kite dah salah jalan.. kite ingat bahagia yg kite kecapi tu adalah dilandasan yg benar. Realitinya tidak. ada yang dah jauh sangat tersasar..nak berpatah?mesti kene amik mase punye.

Bagi yg baru tersasar sikit, anda masih mampu membetulkan jalan anda ke landasan yg benar..biarlah lambat pun.. tapi kamu masih ada lagi landasan itu. Bagi yg ada niat, tapi masih belum lagi jumpa landasan itu, jangan berputus asa..sentiasa berusaha. Bagi yang dah puas hati dengan jalan mereka kini, berhati-hatilah agar anda tidak tersasar dan pastikan anda di jalan yg benar. ;)




nape pelik sgt muke aku dalam gambar2 diatas nih? kenpius2.uh.

notaHati: Entry ni utk aku sebenarnye. Tapi, sape2 pon leh jugak.;)

Wednesday, May 13, 2009

Happy 23rd Birhtday to Ana!










12 may2009 birthday ana.