Monday, June 29, 2009

Holiday Villa Apartment Suites, Jalan Ampang- Photoshoot

28 Jun 2009: Seawal 10 pagi aku, kak fath, kak syafida, anis n apis tiba di Hotel. Tapi kami bukanlah terwal. Kak mala(talent) n kawan die sudah sampai dulu sebelom kami. Maaf sangat2 diatas kesulitan. Aku dapat bilik 207. Sayangnye, suites yang aku dapat, tak same seperti yg Pihak hotel tjukkan pada aku pada malam sebelom photoshoot. Takpelah.. takde rezeki kot sbb masuk awal. Bilik penuh.

Haaa.. Aku tatau nak sampaikan ape yang berlaku sepanjang sessi photoshoot. Yang pastinya, aku sangat gembira atas kerjasama dengan semua yang terlibat dalam menjayakan sessi photoshoot pada kali ni. Talent yang hadir memang sporting. hehehehe. Sesi photoshoot abes kol 9.30++malam. Walaupun penat yang amat, tapi aku happy! Aku, anis , kak fath bermalam di Hotel. Lena kami dibuai mimpi.. hehehehehe.


Enjoyyy!

yeyy!

Disini, aku ingin mengucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada Kak Fath(PR), Apis(Photographer), Anis(Assistant), Kak shafida(juru make-up), Kak fida( Director of Prominent Bridal Gallery) dan Tapok( Wartawan Foto Majalah Perempuan) kerana memberi tenaga dan kerjasama sepenuhnya didalam proses photoshoot berlangsung. Thanksssssss soo Muchh! Muahsss! heheheh.
Jumpa Lagi!! hehehehe.
NotaHati: Dulu tgk org, skrg buat sendiri. Apekah itu? hehehehe.

Saturday, June 27, 2009

Untuk Insan Di KT ketika ini.

050x277$2x4 4dx 4/\4@ /\5IIIi23x1 31IIIi/\x!

.uspiniya.

Buat Adinda Muhammad Syauqaini El-Isyqaini!

Esok bersamaan 27 Jun 2009, adik aku Muhammad Syauqaini El-Isyqaini Bin Hj. Mohd Nashim akan mendaftar sebagai pelajar baru di Uniten.

Beberape nasihat buat adik yang rajen membace blog nih! ;)

1. Jangan menggatal nanti.
2. Niatkan satu, untuk tamat belajar dengan Berjaya.
3. Jangan sesekali Putus Asa.
4. Kalau rasa give up, jangan berundur sbb adik masih ade keluarga yang sentiasa di belakang adik.Lebih2 lagi Buya.
5. Jangan salah pilih kawan.
6. Jaga tata susila.
7. Ada masalah, boleh kongsi dengan keluarga.
8. Adik ingat janji adik pada Ummi n Buya.
9. Jaga Solat.
10. Yang paling Utama, betulkan niat sbelum buat ape2 kay!


Okaylah dik, tu je kot nak sampaikan. Semoga Adik Berjaya. Sayang ko!

.Kekanda Enya.

Friday, June 26, 2009

Photoshoot, DoorGift, Rombongan Indonesia dan Kereta Sewa

Semalam aku ade masalah dan sudah selesai semuanya. Syukur Allah. Hari ni hari baru, buku baru semua baru. Perasaan pun baru.

******************************************************************************

Pagi tadi ade pergi ke Hotel Equatorial, Kuala Lumpur untuk minta tajaan Photoshoot pada Ahad ini. Malang nye, sampai sekarang tak dapat jawapan. So aku telah bertukar arah pada Hotel Renaissance.

So, photoshoot Ahad ni akan diadakan di Hotel Renaissance.

Keterangan mengenai photoshoot boleh check di: http://murasaki-studio.blogspot.com

End.

Pasal doorgift, japg nakg umah umi anto barang2 yang dah siap aku wat malam tadi. Letih wooo.. banyak stage yang tak abes lagik. Hurm.. Cemane la aku kawen nanti lak kan. Kene sedia dr skarang! Nak start ah kumpul duit. sbb nak wat yg best2..(ape yang aku ngarut ni...sile abaikan)


End.

Ada 60 rombongan dari Indonesia yang akan dtg ke KL pada akhir bulan Julai ni. 60% urusan dah selesai. Cuma mau deal lawatan mereka lagi saja. Dan tgu feedback daripada Ronny.


Keterangan mengenai Travel boleh check di: http://hannahtravelagency.blogspot.com

End.

Dapat job utk org nak sewa kereta:

Kereta Waja : 20 buah berwarna hitam
Kereta Perdana V6 : 20 buah berwarna hitam
Tujuan : Event Military On Medicine

Tarikh menggunakan kereta : 04 October 2009 – 09 October 2009

ni pon otw lagik. aku tidaklah mempunyai sebanyak yg diminta. Namapon kerja, jadi, kerja saja..


Keterangan lanjut mengenai Keretasewa boleh check di: http://keretasewa2u.blogspot.com

End.


Sekian yang aku dapat update kan ape yang aku sedang buat sekarang. Kalau ade kelapangan, nti update lagik.

.cikHusna yg penat.

Thursday, June 25, 2009

Jodoh.

Jodoh. Bila cakap pasal jodoh, kadang2 rasa nak cepat. Kadang2 rase nak lembat. Tapi, kita sendiri pon sebenarnye taktahu bila jodoh kita tiba. Boleh jadi tibe2 je jodoh tu datang. Tanpa kite sedar masa n dengan siapa jodoh kita. Selalunya, kita lehat, org yang putus cinta lebih cepat jodohnya dan jodoh yang dia dapat tu yang tak pernah di fikirkan atau terlintas untuk menjadi jodohnya.

Boleh jadi org yg bercinta 4 tahun ataupon bertahun2 lamanya, tapi bukan berakhir dengan perkahwinan. Berkahir dengan perpisahan. Pada yang berkasih dan bercinta bertahun lamanya, dan berkahir dengan perkahwinan..Tahniah diucapkan. Pupuklah cinta itu sehingga ke akhirnya.

Apabila kita sudah bertemu dengan jodoh kita, niatkan satu, iatiu bercinta sampai ke syurga. (bukan nak cakap yg kita pasti masuk kesyurga). maksudnya, kebahagiaan, dan percintaan yang halal dan berdasarkan landasan yang betul. Bukan bercinta sebelum berkahwin, tetapi bercinta selepas berkahwin. Sememangnya kita sendiri tak dapat mengawal perasaan cinta kita sendiri pada org yg kita sayang. Tetapi, kalau kita benar2 berfikir tentang 1, iaitu, PERKAHWINAN, pasti kita akan rasa manisnya cinta dan akan menjaga sebaiknya hubungan itu.

Aku sendiri berdoa dan berharap aku tidak silap dalam memilih jodoh. Dan itu pasti doa semua insan yang masih belum berkahwin.

Ada dikalangan kawan aku diUniten dahulu akan melangsungkan perkahwinan pada akhir tahun ini. Alhamdulillah. Tahniah buat Ayu and Thareq.


gambar kak mira pada 9 may, sebelom diijabkabulkan.


Apa yang dikatakan disini ade sedikit sebanyak disimpulkan dari Buku yang bertajuk: "Aku terima Nikahnya" yang dihadiahkan oleh Idris. Thanks Idris.


.Cik Husna.

Minta Maaf buat semua.

Minta Maaf semua. Pgi tadi stress sangat2. Emosi tak terkawal + penat. Nothing bad will be happen. It's just "emotional act".

Love u Ummi.

anakandamu.

Blow me A Kiss by Git Fresh








It's like this (this)
it's like that (that)
I got dough (dough)
i got stacks (stacks)

I can't buy anything that i need (need)
But i gotta have u 4 free
I ain't neva paid 4 it in my life (my life)
So why the hell would i pay 4 a wife (wife)
I need luv (luv) yes i do (do)
But this is wat i need from u

Ooh a brother need luv and affection
A brother need tlcAnd i talkin bout chilli (chilli)
But i'll take chilli if she want it
Ooh a brother need cookin and cleanin
And when she say she luv me she mean it
Her insides pretty (pretty)

Hey hey hey
And if that's u (u)

Blow me a kiss (kiss)
2 let me know (know)
If u feelin me u can do better (hey)
Than that scrub that u with (than scrub that u with)
Baby all that u gotta do (gotta do)
is blow me a kiss

Hey hey

Da-da-da da-da da-da da-da da-da-da da-da da-da da-daDa-da-da da-da da-da da-da da-da
Blow me a kiss
Da-da-da da-da da-da-da da-daDa-da-da da-da da-
daBlow me a Kiss

I'm bout this (this)
I'm bout that (that)
I had hoes (hoes)
(i spent stacks) stacks
I've had everything in my life (my life)
But i'm a have u tonight

Yeah i'm a have u... u...I need luv (luv)
yes indeed (deed)
But this is wat u get from me (from me)
Ooh i'm a give u luv and direction

U can be my?
i ain't talkin bout thriller (thriller)
But i could be your thriller if u want it
Ooh i don't need no cookin and cleanin
We can get a maid if we need it
Cause i'm on my brizz-ed (brizz-ed)
Hey hey hey
And if that's u (u)

Blow me a kiss (kiss) 2 let me know (know)
That u diggin me (diggin me) u can do better (hey)
Than that scrub that u're with (than scrub that u're with)
Baby all that u gotta do (gotta do) is blow me a kiss
Hey hey
Da-da-da da-da da-da da-da da-da-da da-da da-da da-daDa-da-da da-da da-da da-da da-da
Blow me a kiss
Da-da-da da-da da-da-da da-da
Da-da-da da-da da-da
Blow me a kiss

Lagu ni sangat best.

Aktiviti Untuk Esok

Aku dah tarik diri utk kursus induksi. Jadi, banyak perkara yang menanti aku utk esok. Mcm2 nak buat.
uwaaaa. aku penatttttttt!~

notaHati: Rindu kamu wahai 11 september.

Wednesday, June 24, 2009

Maaf Kepada Rakan-Rakan yang saya Tidak membalas SMS

Buat kawan2 aku sekalian. Aku disini nak mohon maaf banyak2 sbb tak balas SMS korang. Aku terima banyak SMS dari ari Sabtu lepas dan tak ada yang aku balas sms melainkan org terdekat, family n yg sangat2 penting(for the business purpose).

Jangan salah faham ya! aku bukannye sombong! Tapi banyak perkara yang aku sedang buat. Termasuk sedang Kursus skarang ni. So.. mintak mahapla bebanyak. Nanti msglah aku balek. Aku akan balas kalo free nti. Soowwwi again!

Love;
Cik Husna ;)

Tuesday, June 23, 2009

Sungguh Busy dan Kursus Induksi Di Uniten.

saye sungguh busy.
saye sungguh penat.
saye merindui kawan2 lame di Uniten.

saye banyak nak kongsi.. tapi nti2 lah. Yang paling penting saye nakbgtau ..saye sungguh penatttt!


saye,
cik husna.

Sunday, June 21, 2009

Haziq's Sister Wedding Ceremony at Bukit Piatu, Melaka

Semalam aku g melaka ngan kak fath n family kak fath. Kami pergi 2 kereta. Sampai disana dalam jam 2 lebih, kemudian tros makan2. Balik dari kenduri, kami singgah pusing2 di Bandar Hilir. Dan seterusnya destinasi ke Pantai Klembang. Uwaaa.. takdapat nak rase angin pantai da. sbb pantai tu dah di Tambak. Utk pembinaan Melaka Gold Coast. Tapi adelah rase gak angin2 pantai. Ngidam sangat nak Pantai nih.huhuhu. Kapan agaknya ya? hurmm..

datin fath n aku(hahah)

with kak nil

ngan hazig jongos. kekek.

NotaKaki: nak nyeeeeee g pantai.


Musyawwarah For Hurr's Walimah について。。。

14 June 2009 yg lpas- Family ayah aku buat mesyuarat di Kampung Baru (umah nenek) utk majlis kawen kakak aku yg bakal tiba pada 14 July 2009 di Felda Villa. NIkahnya akan berlangsung di Masjid Wilayah Pada 3 July 2009 lpas isyak. InsyaAllah. Segalanya berjalan Lancar. Didoakan semoga Urusan Majlis berjalan Lancar dengan sebaiknya. InsyaAllah. Ameen. Sebelom berlangsung nye mesyuarat tu, aku, kak urya n syira bekfes kat Nasi lemak wak monjor. Lame tak makan nasi lemak tu. Sedap woo. hehehe.



bakal pengantin yg muke stresssss. Kak urya. Sorry 4 anything n love u.

syira n nya

senyum pagi di Kedai wak manjor.hehehe.


Kongsi2: Arini operasi masukkan cookies ke dalam plastik n seal it. Bersama syira n ummi di rumah gombak. Tetibe buya n adik pn datang juge umah. hehehe.

Saturday, June 20, 2009

Pic - Sambungan Entry Boston


aku n anis

gambar ni bersama Anis tersayang selepas makan di Boston. Gambar ni ditangkap oleh Idris yang tibe2 kami terjumpa di Jusco. Tak janji, tak rancang, tetibe die call aku nampak aku jalan. Den jumpe ah jap di Depan kedai DIGI. hehehe.Kecoh giler lahai..

Istana Budaya - Perempuan's Magz Photoshoot

Pagi tadi bekfes dengan bonda kat ulik mayang. Den g Istana Budaya ade photoshoot utk majalah perempuan. Alhamdulillah.. semuanya berjalan lancar. Penatt.. sok nak g Melaka. Sambung cerite nantilah.

Nite semua.

Thursday, June 18, 2009

Murasaki Studio, Boston dan One Utama

Hari ni pagi2 setelkan kad kawen my cs. Den,operasi rumah. Uwaaaa.. Penat wa ckp lu. dari tingkat atas, sampailah kebwh. Punyela malas aku nak kua makan sbb tgu anis datang.

Tadi aku amik anis kat Putra Taman Melati, den bawak g Jusco Setiawangsa lagi.. Aku ase, purata aku g Jusco ni adelah dalam 4 kali seminggu kot. Wahahahah. Sedang kami berjalan2 nak cari tempat makan, aku tgk satu kedai ni nama Boston, berderet2 org beratur. Kedai ni mcm exclusive gak ar daripada pandangan aku. Ngatkan name org berduyun2 bratur..upe2 nye ade promosi, Sizling Hot Plate Only rm1!!! Harga sebenar RM24.95. Kite leh pilih ade 4 jenis, Beef Steak, Lamb Chop, Chicken Chop , Fish Fillet.. Kitowang bratur adelah dalam 2 jam kot. Akhirnya dapat gak merase.. Okaylah.. Not Bad!~ Anis makan tak abis. Hampeh ko nis. Membebel je byk. hahaha Jgn maraa naaaa.. Ha.. gambar akan di Upload kemudian.

Pas g Jusco, ngat nak trus g umah maklong wat cookies..tapi tak jadi. sbb maklong tak berape sihat (ehem....ko diam2 ye nis!).. so kitowang g esok je..

Pastu balik umah gombak jap anta makanan kat k urya, den kitowang kua balik g One Utama!! aku, aziz n anis. Sampai sane, apis dtg.. sempat kitowang men soft ball! Bestnye. Tak aci gile aziz. Asyik menang. Ceh! dah tiap ari men bola.. bolehlaa menang. :p

Pas da men, g minum den g Karaoke lak.. beriya lak aziz ni nk nyanyi. Kami blom pernah lagi berkaraoke same. Ni lah pertama kali. Ehem2. Takut seh. Ntah ape2 ntah. Seriously, aku takkan menyanyi. wahahah. Aziz sorg je nyanyi. Thanks lah ! Tetibe sdap lak sore malam nikan.. hahahahhahahahahah. Papepon, sgt teruja dan best.


NotaHati:"Husna, namamu teratas??" wahh.Tetibe dah tukar lirik kan... kah kah kah. Sila cuba lagi lain kali. Semoga Berjaya! ;)

Wednesday, June 17, 2009

Majlis Anugerah Kecemerlangan Briged 12 Kementerian Pertahanan - Baju Cantik Di Jusco!

Semalam aku tdo awal.. pnat sangat selepas menghadiri Majlis Anugerah Kecemerlangan Briged 12 Kementerian Pertahanan di Wisma Sejarah. Alhamdulillah, Sesi Photoshoot semua berjalan dengan lancar. Balik je dr Wisma tuh, pergi Ampang, anta mak tunang kak urya..den pulang terus tdo.. uwarghh ni'matnye!~

Kat jusco ade baju yang sangat cantik, bagi akulah. Hehehe. Nak sangat2. Tapi bajet takde ah. Kene berjimat. Bestnyelah kalo ape yg kite nak sangat, ade org bg kan. huhuh. tapi aku dah tak rase dah mende2 tu sume. Semua sendiri. Uhuhuhu. Tapikan, baju yang aku suke ni memang cantik.... uwawaaaa..


korg ase mane cantik?
fitting pon jadilaa...hahaha

sblom nk tgk baju

notaHati: malam ni nak mimpi baju tu. hehehehe.

Selamat Hari Lahir Kanda Humaira' Alhusna 16 Jun 2009


sana Hilwa, ya akh,
sana Hilwa, ya akh,
sana Hilwa, ya Humaira'

sana Hilwa, ya Akh..



Semoga di Panjangkan Umur, Dimurahkan Rezeki, dan Bahagia yang berkekalan..

Sayang akak selalu....

Sunday, June 14, 2009

Cookies For Hurr's Door Gift

**Iklan shj**

Aku baru balik dari Umah Maklong Di Jalan Peel Cheras. Uwarghh. Penat giler arini. Malam tadi tdo kul 5 pagi sbb takleh tdo. Tambahan, memikirkan perasaan org yg aku dah kecewakan. Alhamdulillah, its getting better now.


Berbalik Cerita kat umah maklong td.. tujuan utama g umah maklong sbb anta brg2 nak buat cookies utk doorgift majlis kak urya nanti. Tapi tadi aku, kak fath n syira tlg siap2kan adunan je dulu..tapi tak mula buat lagi.. maklong kate ade dalam 2000 cookies yg nak buat. Kene buat siket2 dulu.. Cookies yang nak buat ni namenye "refrigerated" . Memang cookies terbaik lah. sedap woo. sape2 nak rase, datanglah majlis akk aku kawen nanti. hehehhe.







ini coklat masakan. diperlukan 2.5kg X 2 utk 10 adunan.

kitowang potong ikut 2 aun

tgk semangatnye kak fath sampai tak salin baju.huahua.

ini adalah hazelnut ground.Mahal kat kedai lain. Nak murah, dtglah lorong hj Taib!hehe.

ini coklat dr langkawi. Takde kene mengena dengan agenda kami.Sekadar hiasan.heheheh

notaKaki: sudah nantuk! mau tdo.esok mau men badminton n jogging di titiwangsa!~;))yeeyy!

Friday, June 12, 2009

Hari Ke- capekan Sedunia~

Hai. arini tatau nak share ape. hurm.. cume nakgtau yang aku sangat ngantuk n nak tdo. Capek.
good nite sume.

selamat malam special buat family tersayang n aziz yang mau pulang esok!~
semoga selamat tiba!

notaHati: soory..bukannye tuduh, tapi sekadar menduga. I'm sorry.

Wednesday, June 10, 2009

Jangan Pandang Belakang Congkak dan Coklat Hati dari Langkawi

smalam aku ade paper. Pagi td pon ade paper. alhamdulillah segalanya abis dengan jayanya. pas abis exam td ade selesaikan beberape perkare.kemudian secara tak sengaja aku pegi menonton wayang dengan ana. kebetulan tiket arini rm6 sbb ari rabu..so, tgk jelah. Kitorg tgk kat Alamanda cite Jangan Pandang Belakang Congkak. Mcm biase ah cite melayukan.. best pon takat tak kering gusi je. Cerita yang tak ade motif tapi boleh buat kami ketawa.



sblom g exam


tadi time Q nak bli tiket.



notaKaki: Mintak coklat Hershey's..tapi dapat die dah bli Coklat Hati.. "Makan Hati" pon Jadilah ;p

Kasih Seorang Ayah dan Hakikat Kehidupan Seorang Anak.

Perjalanan hidup aku ibarat roda. Kadang kala kat atas, kadang-kadang kat bawah..yang pasti, sentiasa bergerak. Banyak pengalaman pahit dan manis yang aku telah tempuhi selama 22 tahun 23 hari aku hidup kat muka bumi ini. Diantaranya pengalaman didalam alam persekolahan, alam belajar, alam remaja, alam dunia berhubung dengan masyarakat luar dan macam-macam lagi.

Dahulunya, kehidupan alam aku di Universiti bermula bersama seorang yg aku tak perlu ingatkan lagi utk kehidupan aku kini. Dunia aku dijaga olehnya. Segala kesulitan, kesusahan di selesaikan olehnya. Aku ibarat di sandar disebatang pokkok, yang sentiasa lemah.

Namun kini, segalanya aku hadapi sendiri. WALAU BAGAIMANAPUN, aku terpaksa akur, aku tak boleh hidup sendiri. Aku masih perlukan keluarga, kawan-kawan utk temani dan bantu aku dalam hidup.

Banyak musibah yang jadi dalam hidup aku, akhirnya aku kembali pulang ke pangkuan keluarga. Aku akui, peneraju utama yang banyak membantu dalam hidup aku adalah ayah aku.

Banyak dosa dan kesalahan yang aku dah lakukan di bantui oleh ayah aku. Sejauh mana pun aku lari, setinggi mana pun akun melompat, akhirnya aku akan kembali pada ayah aku.

Aku sedar, ayah aku adalah segala-galanya dalam hidup aku. Tak dapat aku bayangkan andai suatu hari nanti ayah aku tiada lagi dalm hidup aku. Hidup aku akan suram dan aku kehilangan orang yang benar2 penting dalam hidup aku. Yang selalu memberi semangat, nasihat dan tunjuk ajar. Yang membuka mataku dengan menyatakan bahawa bahayanya kehidupan masa kini. Yanng menjadi sumber informasi aku untuk segala jenis ilmu pengetahuan.

Aku sangat bangga mempunyai Ayah sepertimu.

Aku ingin memohon ampun kerana kekasaran, kesalahan aku selama ini. Satu kata utk Buya tercinta

"I love you so much and you are my everything!~"

Monday, June 8, 2009

Kereta Hilang genab 6 bulan akhirnya di Jumpai oleh aku sendiri!~Alhamdulillah!! Syukurrr!!

Seperti yg sedia maklum, aku buat bisnes sewa kereta dah beberapa lamenya. sepanjang aku buat sewa kereta byk pengalaman pahit dan manis yg aku dh rasa. Antaranya adalah hilang kereta pada Tahun lepas bulan 12 tahun 2008. Ya. kecewa memang sgt kecewa.

Aku memang mencari kereta ni, ke melaka, johor, KL, bangi dan mcm2 tempat lagi. Aku pon ade mtk tlg ramai org utk usha kan kereta ni utk aku. Tapi memang takde rezeki. Aku pasrah.. Aku dapat kereta ni pon org pajak pada aku. Kereta kelisa W** 5423.

Pagi semalam tetibe rase nak gerak lambat pergi Bangi. Aku patut nak gerak dalam pukul 9pg. Tapi tetibe ase nak gerak kul 11pg lak. Ya. XSetiap perkara yg jadi ade hikmahnye. Sedang aku drive kat MRR2 tetibe terpacul mulut aku kuar W** 5423. Tengok2 kereta ade depan mata. Berderau darah terkejut. Rase mcm mimpi!

Aku g ikut kereta tu sampai ke Ampang. Dahlah kedit takde.. takdapat nak call sape pon. Dapat contact aziz je. Aku tatau nak buat ape. Aziz dahlah kat kedah, kerja.. uuu..den, Suh aziz call abg Z, suh abg Z contact aku balik.. gile.. aku dahlah sorg2 je pompuan. memang tatau nak buat ape. Thanks so much Aziz, 4 ur concern.

Kereta ni menuju kearah De Palma Ampang, Dataran De Palma. Aku ikut jugak.. Sampai jer sane aku terus kuar n masuk kat kedai berhampiran mtk tolong utk call polis kate kereta ilang dah jumpe. Org berkerumun kt kereta jage org yg memandu. Aku lak g call polis. Abis lah, polis, geng org tuh, owner kereta yg pajakkan aku sume datang adelah mcm aksi2 drama. Semua lelaki kat situ. Alhamdulillah semuanya selesai.

Yang membuat aku sangat berpuas hati dan senang hati.. akhirnya Kereta ni aku yg jumpa jugak.... Kuasa Tuhan.. dalam hidup ni kalau kita nak nyorok kan suatu kesalahan atau pon khianat org, takat mana je.. Allah bayar cash kat dunia. Biarlah cepat atau lambat. Yang PAsti, masa itu akan tiba ;))

** Buat yang masih lagi ade mencari2 kereta yg aku forwardkan SMS ilang, kereta dah jumpe..! , so pasni kalo tgk org drive, jgn tahan lak! heheheheh.

NotaHati: Nak mandi bersiap-siap! Wish me Luck!~ ;)

Sunday, June 7, 2009

Kenduri Kahwin dan Konsert Untukmu Sudirman Di Istana Budaya

sempena hari yang ceria dengan tarikh yang cantik, iaitu 06/06/09, beberapa aktiviti yang telah aku lakukan. Bangun seawal biasa( ahahhahah) kemudian solat subuh, den sambung tdo. Pastu bgn tdo, kak urya ajak utk join die ke Majlis Perkahwinan Kak Hamizah Aimi (merangkap senior aku sewaktu di SAMTEN dulu).


Kami gerak memanglah tersangat lewat kire2 jam 3ptg. Sebelom tu ayahanda ade call tanye ade katmana sebab die and adik kebetulan minum di Al Rasyid di Ampang. Kebetulan memang nakg majlis kat Ampang.So singgahh dulu jumpa ayahanda jap. Beliau mahu pulang ke Ipoh. Lepas dah jumpa Ayahanda, aku, kak urya n kak kinah (kwn kak urya) g lah umah kak mimi ni. Memang meja sume dah lipat. Tinggal 3 meja je lg. Pengantin pun dah tak ade, pergi sesi fotografi outdoor. Mane taknye.. kitorg sampai pon dalam pukul 4.15 ptg.. Sib bek sampat makan sbb aku memang tgh lapar time tuh. heheheh.



di Jusco setiawangsa


aku n urya


taken by adik


gambar di kenduri kawin




Lepas abis balik kenduri, kak urya n kak kinah g ke Sogo. Adelah tuh hal dorang. Aku otw nak balik..tetibe ase nakg singgah kat Jalan TAR, nak cari tudung. Adelah bli tdung murah. 2 helai. Satu nak bg Syira.. dan dah bg pon tadi.

Pastu balik je siap2 terus utk pergi ke Konsert Untukmu Sudirman. Tujuan utama pergi konsert ni semata-mata utk memenuhi undngan dari Haziq sendir yang perform jugak malam tadi. Menarik.


Kak ury, kak kinah , n kawan kak kinah dah tunggu aku n aziz di Istana Budaya. Dorang masuk dulu..aku masuk lambat. cam biase ah..lambat2 tuh aku.. sampai je kat IB, tros contact abah haziq mtk tiket..den tros kami masuk..

Wah, sunngguh teruja sebab ade Que Haidar. Tersangatlah excited dengan die. Aku memang sgt meminati muke Que Haidar ni dari awal kemunculannya dalam Industri Hiburan, sampailah sekarang. Kalau org tanye aku suke laki muke cam mane, senang je.. mcm muke que haidar..Hakhakhakha!~



suke jeee..Bukan utk dimiliki. Suami org tuh! Aku tahu, dalam idup ni, bende yg aku nak selalunya takkan dapat. Rancangan Tuhan mengatasi segalanya...



Berbalik cerita tadi.. Corat coret yang aku nak kongsi utk Konsert Untukmu Sudirman malam tadi adalah:



1. Pembukaan aku taksempat tengok, tapi, kawan kak urya kate best. Pembukaan Oleh Mila.



2. Walaupun hari terakhir Konsert tu (konsert utkmu sudirman telah berlangsung selama 3 hari bermula Khamis, jumaat, sabtu), sambutan kurang menggalakkan..Kerusi masih banyak yg kosong.



3. Kurang sambutan utk Konsert ini mungkin disebabkan faktor Harga Tiket yg agak mahal atau artis2 yang terlibat kurang mendapat tempat dihati peminat. Jadi tak ramai yang pergi. Boleh jadi sebab kurang Promosi.



4. Artis yang menonjol pada malam tadi ialah, Adibah Nor, Mila, Atilia, Haziq dan Ikhwal. Lagu yg dibawakan oleh Atilia, seolah lagu nya sendiri. Memang sedap n meletop!!



5. Baju yang diperagakan oleh Mila n Atilia sangat cantik! 2 2 sama comel.



6. Props yang sangat "kelas" di pentas. Tetai, Que Haidar kurang penghayatan ketika memberi sajak, tangisan seoalah dibuat2 kerana masih membaca skrip. Sayang je sbb prop dah cantik.



7. Kaza mempunyai suara yg sangat lantang dan nyaring, sehingga membingitkan telinga. Tapi suara die sedap..



8. Semua lagu sudirman yg dipersembahkan oleh artis2 malam tadi boleh di kategorikan ada yang baik, ada yang memuaskan.



9. Antara artis lain yang aku tengok ada hadir menonton konser malam td ialaha Jehan, Bob, Linda Jasmine dan mcm2 lagi.



10. Suara MC perempuan pada malam tadi sangat tidak commercial. Itu pendapat aku. Haaa... kesimpulannye..konsert ni perlu dibuat "postmoterm" bg mengkaji aspek2 kelemahan didalam konsert ini supaya konsert yg sama pada tahun hadapan lebih menarik lagi! Teruskan Usaha Yg Jitu! ;)))


gambar sempat diambil after konsert












Saturday, June 6, 2009

6 6 09

SELAMAT PAGI SEMUA!
YEAHHH.
TARIKH YANG CANTIK..
RAMAI YANG BUAT MAJLIS ARINI!
PAPEPON AKU NAK UCAPKAN SEMUA YANG BERADA DIDUNIA YANG BERKAHWIN PADA HARI INI,

SELAMAT PENGANTIN BARU!!
SEMOGA KEKAL KE AKHIR HAYAT!

Friday, June 5, 2009

Cinta Ini- Siti Nurhaliza








Betapa Engkau Menyintai
Agungkan Aku Bagai Seorang Puteri
Selalu Kau Puja Diriku Ini
Melayang Aku Tak Memijak Bumi

Namun Terkadang
Ku Rasakan
Apakah Sikapmu Tak Berlebihan
Aku Wanita Tak Sempurna
Bukan Sekilaunya Batu Permata


Marilah Bersama
Jalani Cinta Kita Apa Adanya
Saling Mengerti Dan Sudi Menerima
Kita Manusia Biasa


Marilah Menjaga
Kesucian Cinta Rahmat Yang Kuasa
Saling Berpadu Hati Untuk Berdua
Dalam Dakapan Mesra
Nikmati Suka
Berbagi Duka


Seiring Denganmu Aku Bahagia
Genggam Jemari
Dan Berjanji Setia Selamanya Sampai Akhir Nanti


Selamat Hari Jumaat semua!

;)
selamat ari jumaat semua!
Aku seperti mendapat kekuatan baru.
**********************************************************

pagi tadi bekfas dengan my bonda di ulik mayang. seperti kebiasaan ari Jumaat yang lepas.

Aktiviti arini adalah berehat sepenuh nya ;))


**********************************************************

Love My Family Sooooo Much! ;)))

Thursday, June 4, 2009

Monster Vs. Alien dan Tudung Syria

Skang tgh berjinak2 pakai tudung syria. hehehe. mule2 cam kekok. sebab tak biasa. tambahan pule, jarang lihat org pakai tudung nih. Ilham memakai tudung ni drpd kak kai. heheheh. awal2 beli dulu pun, bli kat kak kai..skang ni bli kat kedai, sbb terus dapat. tapi saye slalu menyupport kak kai kuw!~ hihihih. kadang2 ase cam pelik je pakai tdung syria nih. tapi lame2 ok je kot. walaupon muke aku kelihatan seperti telur bak kate kakak aku. takpe ah. asalkan aku selesa. hehehe.


smalam g cari bekas door gift utk buh muffin.. tapi tak jumpe. jumpe wrapper utk cookies je.pastu melencong g metro kjg, cari suar lah pulak. heheheh.. ha.. tadi pon ade g semua house. tapi tak jumpe gak. esok, sambung lagi pencarian aku. ehehe.








kawan dr kecik kitowang!(ni gambar 3 minggu lps)

ni 1st time try publishkan tdung nih.ok ke?

ni ngengade namenye

kt metro kajang

my best cousin, kak fath

ape kesss?

lovessssss


ni time try suar smalam.

no komen

ok la kut suar nih

ni gambar 3 minggu lpas. wktu cr baju kt P.A.S dgn bonda n anis

ni baru balik dr tgk wayang cite Monster Vs. Aliens. Best! Kelakar sgt. yg paling kelakar bab Jeli Hijau tuh. hahaha.sape2 yg lom tgk, g ah tgk.. tak rugi nye...hehehehe. Okaylah.. ade lah org sebelah ni dah ngantuk, so nak balik.. disini ade nak kongsi gambar2 semalam n gambar time kuar dengan sahabat istimewa aku. Teman dari kecil lagi. Anis!~ Sayang ko babe!

Wednesday, June 3, 2009

03~06~09 Yess!

cantikkan tarikh arini..? heheheheh.

didoakan, segala perancangan dan impian, akan dimakbuklan..amin..
InsyaAllah ;))

Tuesday, June 2, 2009

Terima Kasih~ Aku tidak keseorangan dalam hidup ini.

Terima Kasih sebab buat aku lebih percaya pada insan bernama LELAKI. Walaupun aku benar2 hilang rasa kepercayaan pada semua lelaki, kau telah ,membuka minda aku untuk percaya kepada LELAKI. Kecuali PADA ORG TELAH KHIANAT HIDUP AKU.

notaHati:demam. Banyak lagi bende nak fikir daripada memikiirkan org "gila" dalam kepala otak aku nih. Tahniah kerana berjaya membuat aku serabut sehari suntuk buat "pemain terbaik"



Monday, June 1, 2009

demam

arini aku puasa n demam.
tensen n serabut sangat2.
"YaAllah, keluarkan aku dari kemelut ini.
bukakan pintu aku untuk bertaubat dan kembali kejalan yg benar."