Thursday, August 27, 2009

Day 1- Ramadhan ke 6 @ K.K

Salam buat semua pembaca blog aku yg setia, termasuk tersayang dan yang memusuhi aku. rajen bukak blog aku:) terima kasih! harap apa yg dicari, sudah jumpa. hehehe. berbalik cerita perjalanan aku.

ni cerita malam sebelum ke sabah. aku bukak puasa dgn mr.A, kemudiannye balik rumah, tarawikh..dan ke uptown bersama anis. hehehe. anis, aku promote nama ko nih kat blog aku!:p.



sblom bukak pose, aku attend meeting d Manjalara. pasal project besau..huhuu. ni captured sbb jem n panas.

anis si kaki borong n boros. wakakaka. byk duit anis tuu..

ni lah hasil pemborongan anis. hehehe.ngantok aku tgu!~


Okay, next cerita ke sabah. Aku bukak puasa dalam kereta saja. sampai epot, check-in, solat, den bukak puasa lagik makan mcD. kenyangnyeee prot. Oh ya. last aku nek flight bulan 3 aritu.. so maknenye sudah 5 bulan tak nek. tataula plak air asia skrg tempat duduk kene ikut seat. ade bagusnye, ade tak bagusnye..hehehe.

satu beg je aku bawak. beg ni penuh azimat dan bermakna...

Alhamdulillah, kapal mendarat tepat jam12mlm. aku selamat tiba di lapangan terbang kota kinabalu. excited lah aku sorg2. hehehe. sampai2 jerk.. mcm blur2. yelah, sorg2 jekan wat hal.. dahlah bru bgn tido. mmg blur. tatau lak kene lapor diri bila sampai. ngatkan g cari beg den blah je.. hehehhe..

terminal 2 . KK :)

Tgh tunggu beg. manonyo..

sesampai jer, ley dah tersengih2 tgu aku. aku jumpa je die tros mtk nak gerak cepat, ngantuk.ley bwk anak sedare die 2 org beradik yg cute dan nakal. Aku faham yg 2 budak ini akan jd peneman aku nti. heheheh. Aku dimaklumkan akan ditempatkan di Beverly Hills. Ruah ley lagi 1 yg tiada penghuni. dekat dr epot berbanding rumah ley yg sebenar di Papar yg jauh dr epot. Beverly Hills terletak di Penampang :)

tangkap je pape yg blh titangkap. heheh.

Sampai je kat rumah, akusiap2 mandi, den solat isyak berserta tarawikh. alhamdulillah. dah lewat pun dpat buat tarawikh. borak2 dgn ley, den tdo.

Pukul 4 pg ley kejutkan aku bangun utk bersahur.Bagus ley ni. walaupun die seorang penganut kristian yg kuat, die juga seorang yg sgt respectkan agama yg lain. die rajen tegor aku bab solat, puasa dll. Tu yg buat aku syg kat die lebih. huahua. kembanglah ko ley!~ Imsak di KK adalah pd pkul 4.52 pg ;) . thanks 4 d info Idris. Lepas sahur, tgu subuh, solat, den tdooooo.. ley pergi kerja jam 6.30.

Aku kan baru 1st time g sabah..jadi mcm jakun sket ah. sbb nye kat sini pkul 6 pg dah mcm 7 pg kt KL . n pukul 6.30 pg dah terang.. kalo KL, gelap lagi..

Petangnye aku bapak ley dtg rumah n bawakaku g amik kereta di karamunsing. walaupun baru skali tjuk jalan, aku dah mcm fasih jalan2 area KK ni. hehhehehe. bwak kreta pon laju jeee.. hehehe..

Ptg sket aku singgah ke Kompleks Karamunsing. hehehhe. adelah jumpa 1 kedai yg aku dapat deal utk dpt harga brg2 mutiara yg sgt murah drpd Pasar Filipine(tempat pelancong n org luar selalu singgah bg mendapatkan mutiara).


antara yg menarik

gelang


aku g kompleks ni sendiri je. sambil tgu ley abes keja. pas ley abis kerja, die dtg kompleks ni dgn mak die, n kami sama2 pergi ke sinsurin. sekali nak buka puasa di sana.

pejabat umno. saje captured.
ape tah ni.

Sampai sinsurin je, kitorg g pasar mlm ape tah.ku tatau sgt, tp persisiran laut cina selatan. ade mcm pasar warung yg bukak malam. ramai org kt situ yg beli juadah bukak puasa. aku bli bakso saja. tak bernafsu makan sgt time tu.lebih kepada tgk or n makanan2 kat gerai. Buka puasa jam 6.27 p.m.. hehehhe. awal wooo.. best2!~

apam baliknye sangat tebal dan besawww!~

sunset.heheh.lawa2.

ni makanan aku bukak.murtabak sayur n bakso. air tin tu bukan aku punye.aku minum teh o ais je.

abis jer berbuka, kitorg g pasar filipine.. usha2. agak mahal berbanding harga pasar malam dan harga di kompleks karamunsing tu. tapi aku jalan n ushakan jaa..

cantik.

banyak baa.

inilah anak sedare ley!


ni kt pasar malam


banyak n murahhhh!~

siapa pandai teka..ape yg aku sdang buat? ahhahahahha!


muke aku memang penat abes.ni kt persisiran laut cina selatan.


Pas abis jalan2, kami pulang. ppenat mmg penat. tapi seronok. thanks pada ayahanda dan bonda yang sentiasa call aku setiap waktu sahur n berbuka. walaupun aku dah sahur dulu n dah buka dulu. :))hehehe.

Jumpa esok hari pula..;))

notaKaki: korang mau tempah gelang , rantai, brooch, tasbih dan mcm2 lagi yg drpd mutiara? call aku. aku lame lg kat sabah. hehehhe.