Saturday, August 29, 2009

Day 2- Ramadhan 7 @ K.K

7 Ramadhan, bermakna, ari ke 2 aku di KK. Pagi2, ley dah kejut aku sahur. aku sahur megi tomyam n air milo. hehehe. pagi2 dh makan megi. knyang lah jugak.pas sahur tgu subuh, pas solat, aku tros tdo kt ruang tamu. bangun2 nya ari sudah terang, dimana time aku bgn tu adala 6.15 pg. tp ari dh terang..aku beralih kebilik n sambung tido aku.nikmatnyeee :)) hehehe. tdo tak lme, bgn je dlm kul 9 pg, aku siap2 bwk anak sedare ley g mandi swimming pool. pkul 9 pgpon dh panas terik woo..
ni kolam kt beverly hills.

Pas dah siap2 sume, aku tgu pakwe ley dtg, iaitu sam. die cuti sbb demam..so dptlah die teman aku berjalan2. next destination, kami ke kompleks karamunsing lagi. yes. aku dah ade opis kat kompleks karamnsing. hehehehe :)) banyakkerja2 aku yg dah aku selesaikan di kompleks karamunsing ni..

kompleks karamunsing. depan opis mak ley iaitu depan bgunan SABAH ELECTRICITY.


Lepas aku siap sgala kerja di Kompleks karamunsing, kami ke Muzium Sabah. Tempat yg aku tak pernah terlintas nak pergi. hehehehe. aku bukan org sjarah, tp takpela,,saje mengisi masa. aku rasa org2 sabah pon msti ade yg lom pernah g Muzium Sabahkan.. hehehe. au g dgn cousin ley si kecik 2 org je. sam anta, den die tros g servis kereta die.

laluan sebelom ke Muzium Sabah.

tu diaaa, welcome!

haaaa.. gambar kat bawah ni adalah gambar org yg tgh nak lukis gambar aku. hehehehe. die panggil2 nak lukis. aku tayangkan aja muka. hehehhehe.

penatt woo berjalan kat muzium. aku solat jamak asar n zohor kt muzium nih,, asar 3,30,,awalkann? hehehhe. pas balik je muzium, aku n sam anta cousin ley kat mak ley..pastu kami ke Tanjung Aruu!~ hheheheh best dapat tgk sunset. Ley balik dr kerja tros ke Tanjung Aru. Kat tanjung aru ni lah aku berbuka puasa.. Buka puasa pada jam 6.22 ptg.. menunya adalah tomyam n air kimchai peng. hehehehhe pas buka puasa je, kami bergegas ke airport utk amik kawan2 ley yg datang dr Philipine.. ade 7 org semuanya, tapi yg naik dengan kami 2 org je. mereka ialah christine n mao.. seronok dapat berkenalan dengan dorg. tros bwk dorg kerumah cousin ley, lepak2 den kami kuar balik ke tanjung aru amik angin pantai. bestt..hehhehe.
aku n christine. memang muke penat. kuar dr pagi kan.huhuhu

ley brsama baju kerjanyaaa.hahaha.

pas drprd tanjung aru, kani bergerak ke waterfront. mereka mau lepak n "minum2".. mule2 aku lepak je lam kereta t memandngkan bahaya, aku join jugak dorg.. tapi minum sprite..

mereka2 dan cousin2 ley.
aku n ryan

kesimpulan utk ari ke 2, amat bermakna sbb kerja2 aku dah 50% selesai. happy , tetapi amat memenatkan!~

notaKaki: Kuli jadi Bos, bos jadi kuli. heheheh.mcmana tuuu?
Rindu babe!!