Tuesday, August 4, 2009

Sila jaga aset-aset yang anda miliki sekarang buat kaum hawa.

Dari tulisan Husniyyah Alhusna.

Keadaan aku kini tak berapa baik. Demam Suam-suam kuku. Masih boleh bernafas lagi dengan elok walaupun kekadang semput2.

Okay. Aku sekadar nak berkongsi dengan kaum2 hawa diluar sane. Penulisan aku tak ada kaitan dengan siapapun. Memang lahir dr hati sendiri untuk berkata2.

Pandangan aku untuk zaman masa kini, adalah menjadi kebiasaan telinga aku mendengar perkataan pasangan "bercerai". Maksud cerai disni adalah pasangan yang berumah tangga, dan mungkin ditakdirkan tiada jodoh, maka berpisah. ini dikatakan bercerai. bukan perpisahan seperti pasangan2 kekasih ye.

Seperti kita semua tahu, manusia , lelaki, maupun perempuan, maupun kecil maupun besar suka akan kecantikan. Lebih2 lagi pada si kaum Adam(tulen) memang dianugerahkan sifat menyintai kaum hawa. Tak kira, sudut fizikal maupun mental. Umum, si kaum adam mudah tertarik pada kecantikan wanita. Aku akui, aku sebagai wanita pun mudah tertarik pada kecantikan wanita.

Apa yang kita nampak keadaan masa kini, selepas pasangan suami isteri bercerai.. tak lama kemudian, perempuan yg pernah bergelar isteri (janda) lebih mudah mendapat pengganti dan pengganti yang mereka dapat bukan dr sebarang lelaki.

Dato'-dato', kerabat diraja, ahli2 perniagaan, kumpulan2 korporat dan bermacam2 golongan atasan yang kebiasaan akan menjadi penanti. Tak isteri pertama, mungkin isteri kedua. siapa tahu? Tetapi, Anda yang kaum wanita ini mestilah CANTIK dr segi mental dan fizikal! BERGAYA! PANDAI MEMIKAT! itu dah cukup memikatkaum2 adam diluar sana.

Org2 perempuan yang dah berkahwin,dah ber anak, 1, 2, 3 dan seterysnya biasa akan pudar kecantikan yg dimilikinya dr sebelum berumah tangga. Hal ini mungkin dapat memudarkan rasa cinta si suami pada isterinya. Jadi, untuk kaum isteri haruslah bijak! Bijak meniru kecantikan2 yang ada diluar.

Mungkin tidak dapat kembali badan kebentuk asal, tetapi, anda boleh bergaya dengan mcm2 cara. Jangan jadi comot! memang kite tak sedar sbb suami kita dah hari2 ttengok kita kat rumah. Tapi, percayalah satu hari, satu peubahan, akan dapat memupuk rasa cinta suami pada kita.

Bagi wanita2 yang belum berkahwin,tidak merasa sangat diri anda sangat beharga, sedarlah bahawa kalian amat BERHARGA. Same2 jaga mental dan fizikal yang kita miliki skarang ini. Kerana ianya aset kita yang sangat beharga sampai bila2.notaHati: Kata2 dari hati! i'm not married yet ya!