Wednesday, September 30, 2009

Blog ini akan di hentikan sementara

Penulis blog http://husniyyahalhusna.blogspot.com akan berhenti berehat dari penulisannya sehingga dia pulih dan stabil sepenuhnya.

Sama2 doakan yang terbaik.

b/p.

Thursday, September 24, 2009

selamat ari raye dan selamat kembali bekerja

hai semua. selamat ari raya. tahun ni ku raye btol2 hanye 2 hari. lagi skali aku nyatakan , 2 hari saja ok. raya pertama dengan bonda di damansara n ayahanda di kg baru serta petangnye beraye dirumah sedare mara belah ayahanda di shah alam n klang. raye kedua beraya di kg sedare mare belah bonda, di olak lempit, banting.raya ke3 sudah mula bekerja. banyak kerja2 yang aku kene selesaikan. pecah kepala. tak cukup tido. tak ckup rehat. aku punye waktu raya bulan 11 nti. nak rehat :((

nowww dah giler bz
2-10 october 2009 - bz,
12-20 october2009 - bz,

26-5 november 2009 -bz,


lepas 5 november baru leh bernafas.

ELP ME!~

gambar2 dibawah ini ada;ah RANDOM. drpd raye pertama sampai raye keempat. aku buh je sekadar berkongsi.
pagi raye, solat raya di Mutiara Damansara bersama bonda, syira n kak umai.
ngan syira.

raya di umah wan klang.

with kak umai. abaikan senyuman aku yg sangatlah teruk.

bersama nenek n atok.

syira adik aku.

aku n kak naja.

dgn family makngah.

siblings

dengan kak firah, kat olak lempit. banting.

kakak pade nenek. cube tgk muke budak kecik tu. cuteee sgt!

notaKaki: mau zohor, kemudian ke Rumah Alang Alak Bertatar, Jalan Ampang.

Thursday, September 17, 2009

Nah kad raya!

To: Rakan2juga Pembaca Blog sekalian!
From: Husna/ enya/ husniyyah.
"Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin!"
Jemputlah datang ke rumah.. nak alamat, msg aku! ;)

notaKaki: amik kad ni, simpan kat blog kowang ok!~ ;)

Semalam Sepi, arini Cerita Happy =).

kelmarin aku menghabiskan masa berbuka puasa bersama kekanda Humaira' Alhusna Tersayang. Kami makan di Area sri Gombak.memang sgt meriah kami makan. heheheh. Terima Kasih kekanda Humaira'!~

aku n kak umai.

abaikan muke aku yg sgt penat.

sblom buke puasa, dah siap2 solat dah, so, pas buke, kami bersenanglenang kejap. cadangnye malamnye mau "window shopping" di uptown. tapi aku ade meeting dengan beberape org.. jadi terpaksalah batalkan rancangan kami. terima kasih pada k.umai yg teman aku kehulu dankehilir. baru die tau mcmana adik die wat kije :p

aziz, encik adie, his wife. masing2 muke seyes.

tak pasal kak umai ter involve meeting. kekekek. lawak je ase.
Lokasi seterusnye ke yard di Sentul. Alhamdulillah, kami berpuas hati ;))


dikala 11 malam

aku tangkapa je. heheh

gelap.

Crita semalam. kerja dan kerja. Cerita arini.. malam tadi tak tdo, 6.50 pagi dah bawak kete. jem wooo.pening. tersengguk2 aku tadi. nyanyi2 pon leh tersengguk. hahaha.

aku mesti lane kanannye. heheh.

depan simpang ke umah ayahanda :)

banyak kete. menuju keselatan. pulang beraya.hehe.

tema today = purple! ;)

KongsiKongsi: sedapnye cuace arini:) semalam ke arini lailatul qadar?

Wednesday, September 16, 2009

sepi.



Sepi hati terjadi lagi
Mungkin sampai mati aku sepi
Biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja

Aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
Namun berat beban hidupku
biarkan saja
Biar saja hanya ku yang tahu

Sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
Butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

Woo.. sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap ku berdiri

Oh.. ada saatnya ku bicara
bila hatiku telah bulat
Sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam


salam buat semua pembaca blog aku. ramai juge pengikut blog aku yg slalu bace blog aku tiap ari. mekaseyh bebanyak aku ucapkan. arini aku nak kongsi perasaan aku skang, ape yg aku rase kat sini. perasaan aku waktu ni adalah sedih. buat musuh2 aku diluar sana, dan kalian yg membenci aku, pasti kamu2 sorak2 gembira atas kesedihan aku. biarpon kalian tak tahu apa yang aku sedihkan. korg ade fikir, kenapa korg gembira bila aku sedih? sbb korg bencikan aku, jadi, segala kedukaan aku adalah kegembiraan buat kalian. btol? takpe2. bende kecil, aku sangat2 boleh hadapi, insyaAllah.

Buat kalian yang menyokong aku, dan merasa ape perasaan yg aku hadapi kini, terima kasih banyak2 aku ucapkan. semoga kalian juga akan sentiasa di beri kesenangan dalam hidup.

buat apa kita nak dengki dengan kehidupan org?apa yang kita dapat? takade ape pon dapat.tapi, cube kite fikir, ape yg kita dapat kalau kita sentiasa menyokong org..kita juge akan diberi kesenangan.percayalah.

berbalik tentang aku, kenapa sedih? aku sedih sbb bermacam perkara.aku sedar, aku bukan berseorangan, dalam hidup ni, tapi aku tetap rasa sunyi.walaupun aku tak punya kekasih hati, tapi aku punya teman sekeliling yg sentiasa menyokong aku.

aku terkenangkan memori lepas, bersama rakan-rakan. bersama bekas kekasih aku. kenangan lepas takkan aku lupakan. aku sangat rindukan saat2 bahagia aku dulu bersama org yang aku sangat-sangat cinta dan sayang. dalam tempoh aku bersama bekas kekasih aku, walaupun pernah aku mengeluarkan kata2 yang tak elok, tapi dalam hati dan perasaan, hanya tuhan yang tahu, betapa aku sangat menyayangi dia lebih drpd segala2nya. pernah angan2 aku mahu menjaganya sampai mati, hidup bahagia sebagai pasangan suami isteri dan macam2 lagi. ini kerana aku sangat menyayangi dia. aku terlalu menyayangi dia lebih drpd diri aku sendiri. biarpun berbagai rintangan ang aku hadapi, aku tetap sayangkan dia.

banyak kenangan kisah hidup aku dan dia. terlalu banyak kenangan manis aku bersama dia bersama keluarganya, kawan2 kami, nabila, ejot.. antara kawan baik aku bersama bekas kekasih aku. aku sangat rindu perkara yang pernah jadi pada aku dulu. susah senang bersama. aku mau kalian rakan-rakan aku( jika kalian masih akui aku kawan kalian) tahu, yang, aku takkan dan tak pernah lupakan kalian. aku berharap kalian masih sudi berkawan lagi dengan aku, walaupun aku bukan lagi kekasih org berada seperti dulu, aku bukan lagi siapa2..tapi aku tetap kawan kalian. aku tahu, musuh ku ketika ini tepuk tangan membaca luahan hati aku. buatlah..silalah. aku tak ada hak nak halang. ambillah lagi apa yang kau mahu dari aku, dan buatlah suka hati kamu...

aku bukan siapa2, aku bukan manusia seperti kamu. aku adalah diri aku. aku tak punya kekasih seperti kalian, aku tak punya apa utk dibanggakan..

Namun, aku punya keluarga yang sangat besar yg sayangkan aku, aku punya Buya yang tak dapat ditukar ganti, dan Umi yang aku sagat sayangi serta adik beradik yang sentiasa bersama aku. Aku juga punya teman untuk aku berkongsi, Aziz. Walaupun dia bukanlah kekasih aku, namun aku akui, dia adalah lelaki yang baik setakat ni. nobody is perfect. Aziz bukanlah keluarga berpangkat seperti bekas kekasih aku, tapi dia punya keturunan yang baik2 dan kerja yg tetap. Aku punya rakan2, yang bersama aku, anis, ana, shirley, syu dan ramai lagi. Aku juga punya cousin yg rapat, kak fath. mereka2 ni adalah kekasih aku kini.

Aku tak sama seperti engkau. Aku mahu jelaskan disini, jika engkau diluar sana mahu merampas kebahagiaan aku, silakan.. Buat sampai puas, TAPI, jangan ganggu KELUARGA aku. Sampai mati pun aku takkan maaafkan. Kau faham maksud ganggu? ganggu = menghina. aku tak maksdukan kau hadir dalam hidup aku dan membuat porak peranda, sebb aku yakin, sekalipon kau datang membuat porak peranda, silaturrahim antara kami yang mengukuhkan hubungan kami. Engkau-engkau, sila ambil kebahagiaan aku jika itu yang membuat kalian berpuas hati, dan mari kita lihat sejauh mana hidup kau boleh pergi.

Aku tak punya apa dalam hidup ni. Tak ada siapa yang pandang aku. Tapi, InsyaAllah, satu hari nanti, semua akan berubah. Aku yakin dengan Hikmah-Nya. Mungkin sekarang aku berada di roda bawah. Esok lusa, kita blom tahu nasib kita mcmana.

Rakan-rakan yang masih sudi bace blog aku, aku sedar, aku ni siapa, tidak sehebat kalian. Aku harap, dalam kegembiraan kalian di belakang aku, kalian tak lupakan aku. Aku tahu aku tidak setaraf dengan kalian. Aku sedar semua itu. Aku tahu, saat ini tak ada siapa yang dapat kongsi rasa kesedihan aku. aku pasrah. aku ada buya yang dapat mendengar rintihan aku. aku sedih bila terinagatkan teman2 yang bersama aku dahulu. aku teringatkan gelak tawa kalian bersama aku. bagaimana kita sama2 jalani hidup. doa dan harapan aku, kalian tidak membuang aku sebagai kawan disebabkan aku bukan punya kekasih anak org berpengaruh lagi.

InsyaAllah, aku akan cuba buat kehidupan aku sendiri yang boleh dibanggakan oleh keluarga aku. InsyaAllah..

Dalam sepi2 ni, aku tahu , aku punya tuhan Allah yang sentiasa bersama aku. Jadi utuk apa aku bersedih? mungkin kerana terlalu memikirkan perkara silam.....



aku dan aziz(gambar lama)

notaHati: Bila kita senang, berpangkat, berharta, ramai yang keliling, Bila kita tidak punya apa, semua lari dr kita. Teman yang setia sukar di cari.n

Tuesday, September 15, 2009

di Tag oleh Ezy

1. Apakah brand jam tangan yang anda sedang pakai sekarang ni? Upload la gambar jam tangan anda tu?

Tak pakai jam tangan. ade jam,selalu ilang, selalu cicir. adoyai. Jadi nak upload ape?hehe.


2. Antara kampung mak & kampung ayah, kampung yang mana 1 yg kowang paling suke balik bile nak raya?

2 , 2 suke. Tapi atok n nenek belah mak dah tadek,kalo dorg ade, kampungnye di Batu Caves, dan kg belah ayah di Kampung Baru saja~ suke je balik kampung baru. lalalalaaa

3. Kowang sedang pakai ringtone apa dalam h/phone kowang skrg nih?
Ringtone lagu: "ku pinjam satu bintang-by riz and alyah"

4. Korang sahur aper jer pagi tadi???
Butterscotch n nasik goreng (anis, k0 diam.!hehe)

5. Baper banyak mesej dalam INBOX h/phone kowang skrg nih?
ade 1215 message dalam inbox skang. malasnye nak delete. average dapat message sehari LEBIH 15O message!~

6. adakah korang pandai masak? - soalan cepu mas...hahaha...
Pandai! masak air, masak nasik, masak dadih, masak...masakkk... ape nak? sume boleh :p

7. Kowang sayang x kat kawan kowang ni? sape?? aku la... hehe...
sayang sume KAWAN2 N Teman2!~musuh2 pon aku SAYANG gak!~ :P

8. Bila kowang bz, kowang rasa seronok ker atau pun benci?
sokalan camni pon ade ek?ehehehe.kalo dah bz, mesti lah takde perasaan. yg ade hanye 1, SERABUT!~ Kadang2 best gak. leh wat kite lupe bende lame..

9. Kalau jalan jem, apa yg kowang buat??
aku turun kereta, jadi polis trafik. BETOL2!

10. Mangsa seterusnya UTK DI tag:
1. Kak Fath
2. Kak Kai
3. Ewat
4. Idris.
5. Mek
6. Nahar
7. aiza
8. Sape2 rase kawan aku yg rajen bace blog aku sile lah buat :p

again buffet @ coronade Hotel

Terima Kasih buat Encik Azhar yang menaja makanan berbuka puasa semalam ;)

Aku gerak sorg2, jadik, takde sape nak tgkap gambar aku..aku tgkap jelah gambar yg aku nak tangkap. hehehehhe. Kali ni aku makan tak berapa banyak drpd sebelumnye..sbb malu.. hehehehheeh... mesti encik azhar gelak kalo bace blog aku. takdelah malu sgt sebenarnye, tapi feel nak makan tu kurang, tapi dapat gak merase semua jenis :p

hahahahah.
mcm meeting sorg2 kan? :p

ni je aku makan :p
dessert kat sini amat2 menyelerakan ;))))) dan sedap!

itu separuh je muke encik azharr..

terima kasih!~

Monday, September 14, 2009

umah black-out

yeah. rajen aku meng hupdate kan blog aku. hehehehe. almost everyday dah kot. ade peluang ngadap pc, aku update ah aope aku nak update.

ade crita pagi td nak kongsi. hahha. pagi tadi bgn tido, panas+gelap bilik aku. aku tataula kene potong atau pon black-out. tapi, seyesli, pagi2 dah meng spoil kan mood aku. sib bek dah iron baju smalam. tapi tdung je tak iron. hampeh tol. pakai jerk. itu sbb tudung komot today.adododoi.

arini aku ase cam tak berape mood sebab nye, smalam kene marah dengan ayahanda. dan masih terasa pagi ni :((

Nanti tahulah aku nak setel cemane. wuu.. kat bawah ni gamba kat opis aku.

takde point.

tingkat 3.

notaHati: Penatlah.

Sunday, September 13, 2009

lagi 7 ari nak raye!~ cepatnyeee mase berlalu!

tap tup tap.. dah nak sebulan dah puasa kan. cepat btol mase berlalu.. persediaan? xde ape yg sedia. tapi nak ucap thanks pada kak fath kerana menambahkan koleksi baju raya nya tahun ni. hehehe. kat butik lagi 3 pasang tak amik. baju taun lepas punye tau. next week baru nak amik. hehehe. beriya lah plak nak raye. padahal tak ter pk pon.

kat bawah ni gambo seluruh family aku. saje mau kongsi. daa~


family memberss~ ;)) (nape muke abg aku cmtu?heheh)

my cs n bro-in-law

notaHati: 17days to go.cuak!

Menyesal - (meaningful!)



Lirik Lagu Ressa Herlambang - Menyesal

Semula Ku Tak Yakin
Kau Lakukan Ini Padaku
Meski Dihati Merasa
Kau Berubah Saat Kau Mengenal Dia

Reff:*


Bila Cinta Tak Lagi Untukku
Bila Hati Tak Lagi Padaku
Mengapa Harus Dia Yang Merebut Dirimu

**


Bila Aku Tak Baik Untukmu
Dan Bila Dia Bahagia Dirimu
Aku Kan Pergi Meski Hati Tak Akan Rela

Terkadang Ku Menyesal
Mengapa Ku Kenalkan Dia Padamu

Back To Reff:* Dan **

Back To Reff:* Dan **

Terkadang Ku Menyesal
Mengapa Ku Kenalkan Dia Padamu

miss you.

yahh. cik husna nak berjiwang gak. penatlah asyik kerja.

aku rindu org yang dekat dengan aku.
rindu sebbb ape?
sebab asyik marah org tuh. hehehe.
boring lah asyik2 kerja. hahahah

ape yg aku ngarut? sila abaikan!

yard kereta dan iftar@coronade hotel

okeh. ni gambar fasa ke 2 dimana aku, dan para koordinator datang melihat kereta2 skali lagi. Thanks pada irfan dan wan kerna sudi luangkan masa ari sabtu lak tuh dengan aku. cayalah korang! hehehehe. kami menanti encik zainal abidin datang ke yard dalam sejam gak ah tgu. hasiiiish!

irfan tgh simpan ayat utk digorengkan.hahaha.

wan n irfan

tu dia big boosss yg sempoi!

nilah encik zainal, encik izat dan rohizad(lawyer lam bhgn aku involve)

seyess tu mukeee

hehe.
lepas abis bermeeting di yard, aku n irfan move to Hotel coronade, Bukit Bintang utk bincang dengan encik azhar(pasal lagi satu hal) kat hotel nih.. pas meeting, kami iftar di Hotel nih. 1st time aku datang hotel ni. Makanan kat sini boleh tahan dasyatttnyeee... ;))

yee.aku sukelah nak gambar2 nih.

coronade.

irfan muke lapo.

1st round! heheh

2nd round!

ni bukan makanan aku!

aiyooo.nafsu sarakah.hahaha.
dalam tgh2 makan tu, aku ade trperasan sorg uncle ni usha aku jerk. baru ku ingat sapekah lelaki ini! yaaa.. lelaki ni pernah disenarai itamkan dalam idup aku 5 tahun yg lepas. wujud lagi die! tak sangka jumpa jugak kat otel ni. aku curi2 zoom gambar die.
masih ingatkah dengan lelaki ini??**_____sarawak!~
notaHati: kenyang perut, jiwa kacau!!

Saturday, September 12, 2009

merai 11 september

olaa. Aku tak berape free, tapi nak freekan diri gak. sbb dah saket pale otak pk, jadi nak abiskan mase utk blog sampah aku nih :D.

Okay 11 september lepas, iaitu semalam, aku n Mr. A pergi ke Stor kereta dimana kereta2 yg kami akan gunakan pada WCMM nanti. sepatutnye, head dalam event ni, iaitu, Encik Zainal Abidin akan turut hadir memantau kereta. tetapi dia ade meeting tergempar tetibe di KL Convention, jadi aku dan Mr. A sahaj ke Stor, bertemu dengan Datuk Azizi. yeah. sangat sempoi dan best. Cayalah bos!~

kereta2

banyak gak ah

tu aade wira sesat

ape lah yg mr. A mengarut tuh

nakgak meng interpremm


Lepas dah g tgk kereta bagi fasa pertama, kami ke mcm2 tempatlaahhh.. dan setelah selesai solat maghrib di ampang(singgah umah baba) barulah kami berbuka puasa di Restoran Kampung Thai. pukul 9 kami berbuka puasa OK! Tak jangka pon akan kesini. Harga boleh tahanlahh. Takpela..janji sedappp dan ouas hati!~~~ heheheh

candid kat Times Square. semate2 solat asar mr. A! aIyaakk!

pembuka seleraa.

tu diaaa menu yg diorder mr. A

nyum2

air pon meriah

nasi goreng nanasss

seyes tu muke

nak gak intepremm

awwww..cam maknyah ah. hahaha.

si bulat

nilah makanan yg kami perabihkan.

notaHati: gendang gendut tali kecapi, kenyang perut, suka hati.:)