Wednesday, December 30, 2009

KidS Love! :P

lame takg umah nenek. so tadi ade g umah nenek dengan ayahanda, syira. jumpela anak2 cuikyaya yg sangat sangat comel!~ heheheh. kami men tgkap2 gambo. love them! XOXO


Piya, me, ashin

peacee!

take 10?

sehati berdansa (ashin nyanyi!)

hugs!~
sayang mereka ! :))





HANNAH Book Store :D

Salam n kabare kawan? amacam sehat? tak sehat, g ah berehat. makan obat. dah lame tak meng hupdate kan blog ni. sebenarnye byk benda nak di kongsi. tapi mcm ras etak patut kongsi pon ada. currently, i need a lots of moneyyyy.. byk komitmen dah skarang. jadi, kerja pon kene kuat. as long as aku buat kerja yang halal n parents aku tahu dah memadai.

21 march nanti, adik aku, syira akan further study di jepun, Kyoto, University of Ritsumeiken. aku tataulah aku eja betol ke salah. jadi, she have less than 3 month utk bersama aku n family yg lain sebelum die berangkat pergi.. selamat jalan budak tembel :P

Banyak gak barang yg aku rase syira ni kene beli n ade. yelah duk sane bukan 3 minggu kan. ape yg mampu aku sponsor, insyaAllah aku sponsor. kalo leh nak sponsor A To Z. Tapi, stakat ni tak ade kemampuan lagi selain itu menanggung komitmen yang tinggi sekarang (bunyi mcm dah ber"keluarga").

Cerita Kedai Buku.

Ini berkenaan kedai buku. Tak tahu mcmcana nak cerita, satu je ayat. : "currently, i'm working for it." ade rezeki, insyaAllah.

kat bawah ni ade fews pics utk di kongsi. sape yg tahu tempat ni tahulah.. kang kalo dah bertukar pemilik, baru aku declare kat everyones ok.

me, HANNAH!

Ade plak model tambahan situ.

byk yg perlu diubah suai..


hadapan.


cash register

customers

phototcopy machine

fax machine n laminator

ayo. messy.

sudut hadapan.

model apa ini?

chinese book.
so. amacam?





Saturday, December 26, 2009

Family Day :))

say "tempeee.."

tempeee again.. :))

bro n cs

me n bro.

apa kes aku?

yeeeha

awww

sumpah taktau posing ape ni

cs to cs

jom nengok chipmunks!

Wednesday, December 23, 2009

" Nafi ubah wang haram RM60 juta "

salam n good morning everyone, esspecially to my relatives, ayahanda, n yg lain2.. di harap semua sihat hendaknya..

pagi ni bangun jam 6.30 pg, lepas buat ape yg patut, bekfes n bace harian metro... terpandang satu tajuk menarik " Nafi ubah wang haram RM60 juta "

Lepas je bace paper tajuk tu, dapat panggilan n SMS drpd yg berkaitan. Untuk pengetahuan, berita ini adalah kawan2 aku yg terlibat. Crita realiti di pihak kami, hanya kami yg tahu.. mahkamah adalah medium tempat pengadilan. apap2pun kita tunggu keputusan nya nanti..

Aku doakan yg terbaik buat rakan2 aku.. yg benar, pasti benar, yg salah tetap salah. Aku tak menyokong mana2 dan tak berpihak mana2, tetapi waktu ini aku berdiri bersama mereka. Tunggu saja keputusan nanti......

Buat sahabat sekalian, semoga kalian sentiasa tabah dan jangan putus asa. Kejayaan memerlukan pengorbanan. Selain keluarga, Sahabat juga adalah salah satu medium yang penting disaat2 kita menghadapi getir. Oleh itu, buat aku dan yang lain, hargai persahabatan yg sedia ada.

Mungkin sekarang kita tak perlukan mereka. Tapi, mcmana dengan esok lusa :))


Tuesday, December 22, 2009

hari purple ;)

arini mood ase nak pakai purple. so pakai purple. tahun ni aku rase byk aku kuar pakai purple ;) oklah kut dengan aku. dulu ase cam pelik. lame2 ase cam best. syok sendiri btol.
arini kesihatan suam2 suku. ok, tapi rasa sesak nafas sket..

nyawa tak pjg kut. hehehe. kidding.

esok nak jumpa Datok Razak bg iterenary utk ke Hong Kong nanti ;))

kaylah, nak mandi.. takde cite menariklah nak kongsi. satu je, sunyi..............

haa.. kt bwh ni koleksi gambo2 tudung purple.

abaikan muka yg berminyak itu.

jerawat yg penuh.

haa. muke selenga abeslah.bantal busuk pon inteperem. hahaha.
notaKaki: mau mandii. yeyy!



Kunci Kebahagiaan

lape makne tajuk blog kali ni? hahahhaa..takde kene mengena ponnn.. sje nak cite.. last week aku berada di bandung dan jakarta selama beberapa hari. tersangatlah penatnya sampai demam2. now badan pon tak berapa sihat. kerja byklah yg pending. nak buat tapi, MALAS. hhohoho.

semoga aku cepat jadi RAJIN..

Kt bwh ni ade 5 keping gambar utk dikongsi. yg len, tgk lam fesbuk k.


bantal busuk aku yg tak pernah tinggal ;) best die tak pyh pkai passport pn.hehehe.
ni kat rumah mode. tataulah aku stail gaye ape kakak aku sowang nih.

peace no war. i ade driver gitu.. ;))

sim dubeli khas utk mengontek ayahanda, bonda dan rauf.
notaKaki: nk brcerita, tp tak tau camne. buat ayahanda, esok kita jumpa! yeyeye!

Monday, December 21, 2009

demam.

arini demam n sgt2 tak larat......

tatau nak ckp ape. aku baru upload gambo2 dlm beberape keping kat FB N FS. Sape nak nengok, nengoklah..

daaa..

Sunday, December 20, 2009

Saturday, December 19, 2009

now di Plaza Festival, Jakarta

alhamdulillah,dah smpai jakarta jam 5ptg waktu indonesia td. Excited dapat jumpa biz partner iaitu ronny! Best2. Now ada kt plaza festival. Duduk borak,n makan. Kejap lg mau ke karaoke inul punya..

Daaa!

P/s: dap menghadap sup bakso! Hehe

hari ke 3 dibandung!

now kt pasar baru bandung. Ni update blog guna hp je.nkg cc mmglah xda masa. Uu. Arini ari ke 3 aku kt bandung. Smalam meeting dgn Alex pasal project travel. Tp xabis lg meeting. Arini bru nk sambung..

Sangat2 penat.penat smalam pn xabes.. Niat dtg ke bandung n jakarta ni, mencari peluang bisnes,bjumpa bisnes partner n adalah beberapa aktvti sampingan..

Barang2 kat cni sama mcm jualan brg2 kt uptown,cuma harga nya rndah sdikit. Budaya pn lbh kurg msia..cuma biasalah adalah yg aku xbrapa biasa..

Apa2 pn,aku tetap slesa di Malaysia Tercinta..! Yeahh...

Thursday, December 17, 2009

bye malaysia!

Now ada kat airport.tgh tgu utk boarding. Flight jam 8.30 mlm.. Thanks to ayahandaa n bonda atas keizinan kalian.

Sedih tak dapat jumpa rauf sblm nkg..takpelah..
Merindu jelah gamaknyaaaaa..

Uwaaaa..


P/s: saya bencikan pencuri!

Wednesday, December 16, 2009

Alhamdulillah. Perabot baru sampai :)

Dalam kesakitan dan kedukaan aku kini terubat sikit bile balik umah tgk perabot2 baru sampai kt umah aku. Mcm org nak kawen plak ase. Hehehe.


Now tgh landing atas katil baru. Hehehe. Syukur atas apa yg ada. Barang2 yg sampai, sofa, meja makan, bedroom set... Selesa, cuma busuk bau kayu set bedroom ni.


Ni post blog pakai blackberry. So, taip pon mcm lembap n ngarut sket.. Tatau nak cite pe lagi. Yg psti perasaan dah naik 20% happy sket dr semalam n sblom2 ni.



P/s: sy rindu RAUF Sy!!

Tuesday, December 15, 2009

tak sihat.

2 3 hari ni, mood tgh tak berape baik atas sebab diri sendiri.
telinga berdarah, kaki darah, tangan darah, semua berdarah.

kesimpulannye semua tgh dalam keadaan tidak baik, tidak sihat.

//perlukan seseorang utk bernafas.

Rawan

to: Rauf @ Amet

Biar berjauhan namamu daku sebutkan
Cukup untuk mengisi
Sepi tika pilu menanti
Bukan bintang atau suria bisa menyinar ceria
Namun kau cahaya menerangi jiwa lara
Berperang dengan curiga di firasatku
Andai kau kembali merawat hati rindu

Ku bahagia pabila kau tiba
Kau lenyapkan rawan
Tak usah dikau pergi
Tak ingin lagi
Meruntun hiba dengan sesalan
Kini kuakui
Segala kemaafan kupohon kepadamu
Agar kau mengerti
Hanya cintamu yang terbaik untukku

Biar berjauhan namamu daku sebutkan
Cukup untuk mengisi
Sepi tika pilu menanti
Berperang dengan curiga di firasatku
Andai kau kembali merawat hati rindu

Ku bahagia pabila kau tiba
Kau lenyapkan rawan
Tak usah dikau pergi
Tak ingin lagi
Meruntun hiba dengan sesalan
Kini kuakui
Segala kemaafan kupohon kepadamu
Agar kau mengerti
Hanya cintamu yang terbaik untukku
Kau untukku


Sunday, December 13, 2009

tlg berubah, enya

enya,
tlg berubah.

DIA,
tlg sama berubah,
jg diri.
bhgia selalu.

Statement Berani Mati

tlg bukakan pintu hati.

Thursday, December 10, 2009

layla ieyl- hannah

malam yang tenang,
tapi hati aku gundah gulana..
tuhan je yang tahu,
aku yakin,

doa org teraniaya akan makbul olehNya.

Wednesday, December 9, 2009

jiwa kacau

sekarang jiwa jiwa tgh kacau dengan mcm2 mende. serabut ase..!
adoooodoooooo..


harap2 bende baik berlaku dalam masa terdekat ni.

ameen~

Sunday, December 6, 2009

selamat tahun baru

kurang dari 30 ari nak 2010.
ape azam anda akan datang?
adakah azam tahun ni terlaksana?