Sunday, February 28, 2010

Bersama Blogger di Wangsa Melawati, Masjid Negara Dan Bukit Bintang :)

Oh sungguh penat harini. bangun seawal jam tuttttt... (kene sensored kan, takut kene reject jadi menantu) den, tros bersiap2. ebenarnye takdela serious planning utk join Mel Romeo n the para blogger seantero ni. tapi mcm trasa nak cube skali skala :)) boleh kenal2.. hehehhe..

alkisah.. lepas dah siap, tros sms Rina Salleh, tnye tempat sebenar katne.. soo.. da dapat direction, tros kesana..sib bek umah dekat jerk ngan tempat ni. iaitu kat Taman Melawati. aku lom pernah lagi jejak kat area ni..mksud aku tempat men paintball ni.

sesampai je..adela org tgor.. tetibe tnye nama aku ape tah.. siap tnye:"aik da pkai tdung?" oh cik abg tersalah org..sy memang bertudung :p lagipon sblom2 ni memang tak penah join blogger..ni kire 1st time la join geng blogger punye gathering. wah. semangat aku cam takde keje lainkan. pada sesiapa yg rase byk lagi bnde aku kene selesaikan.. ileeeekkkkk ah dlu... asyik kije je kan.. nak gak ber soSIAL..heheh..


berbalik cerite td, dah sampai kat port tuh, semua aku tak kenal.. tapi cover cun gak walaupun tak cun..hahahah.. takde sorg pon aku kenal kecuali Rina Salleh. ade gak teman aku bergossssssiiiippppppsss! (amboi..panjanggnnye... maknenye ape rina?hahah)

Okay, cam biase, bru kenal org..say "hai" hai" ngeh2.. salam2.. den lepak... tak panas lagi punggung duduk, tros sesi bergosip,tengok org men paintball jap walaupun tak bersorak sbb tak paham apepon..hahahah, n sesi bergambar (WA ALIFF JIM YA BA)!~

Sayangnye.. sesi bergambar tuh sekejap ajaaa. tgkap pon sikit je.sbb mcm nak berlebih2 takut org mengata, almaklumlah aku org baru..(ya ampun para blogger!~ :p) ade borak dengan beberape blogger len..tapi aku lupa namalaaa...sorryy!! kalo korg ade bace belog aku ni, say hi la kat aku. heheheh.


yg duduk tu sebenarnye galah. die lah penganjur.. abg mel romeo..yeah!~ ;)

yeah... :))

kawan2..peace no war!~

ops. cik rina lom sedia lagi..takpe..nak tgkap gambar blkkng je :p

ok. ni nak tgkap gambar rina :)

tengok ni pakai tdung oren, baju biru. sangat matchingkan? sampai malu gile.g mintak rina blikan tdung biru kt masjid india.


sesudah itu, aku teman rina beli berkodi2 tdung kat masjid india. sebenarnye 2 kodi je.. saje nak besarkan cerita.. heheh..den, aku teman rina ke masjid negara plak, ade ekspo halal 1 malaysia. sound weird kan? hehehe.,tapi itulah name eksponye.. ya minta ampun kalo salah. ok tujuan sebenarnye ke sana sebab rina ade rehearsal utk fashion show for busana muslimah utk esok arinya... so temanlah.. pengalaman la.. dapat kenal dengan org baru.. i like...




time tgh rehearsal tu aku berjalan lah ke booth2 yg ade bersama kawan baru namenye alia..time jalan2 tetibe ade org tarik baju..ngatkan pencopek manelah.. upe2nye "mak buyong!" si pinot ni haaa! pinot ni member aku yg kawen aritu yang aku ade update lam belog ni. ni ha. die dah ngandung 7 bulan ok. beso da perut.. cam biase.. org jumpe aku, ayat same mesti kuar.."nyaaaa!!!! gemok da ko!!!!" itu ayat standard.. ayat jaga hati lak.."eh, awak dalam gambar lain, kat luar lain..." tu namenye jaga hati... ayat takleh blahhh plakk "bape org anak dah ko nya?".. amboi amboi amboi.. laser semua ni. heheheh. takpe. janji aku tak kacau diup org..heheheh. aku sihat je kan.. tapi kan..aku ase cam ok what. sblom ni berat aku adela naik ber kg khg.. skang dah trun 2 kg..okla tuh..kang kut2 ade org masuk meminang aku trunla lagi 10 kg...alaaaa sbenarnye senang je aku nak trun berat... cuma malas n suke buat2 suke makan je :p



time wanita2 cantik fitting baju2..

tadaaaaa! bertukar da tdung!barula match :) hehe

sungguh tak sopan. ana muslim?pakai legging ke masjid. ade ke patut?!

suasana sekitar Booth Masjid Negara.
ini lah mak buyong! hehehe. tengok sini.

rina. rina.

smiley.

saat2 sebelom btri hp aku mati.

1 more..ok..pastu da abes tros btri hp.

oh, rase cam dah melalut..pastukan pas abis je rina punye hal, kitorg ke BB.. Makan Nasi ayam hainan.. sangat2 terharu dan pelahap time makan sebab kebulur dr pagi tak makan! thanks rina rekemenkan tempat tuh. sedaaaaappppppp!!! pegila korg. depan kfc BB.pas da abis mkn, sang pacar Rina dtg..opssss.. takmo ah gossip hal rina kat sini. nti kene saman. hahahaha..pastu kami balik.... tu jer cite arini.


notaKaki:aku ngantuk, nak tido, esok ke Masjid Negara lagi, utk bernikah. selamat pengantin baru utk aku! (oh angan2 sebelum nak tdo...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)

Friday, February 26, 2010

duduk rapat-rapat, dekat2..cik husna mau berkongsi perasaan dengan kalian

assalamualaikum, salam maulidul rasul. Today 12 rabiul awal. hari lahir aziz juge pada 27.01.86 yg lepas. selamat hari lahir aziz.

sebenarnya banyak kisah nak kongsi tentang artikel2 mengenai Rasulullah yang aku bace pagi td.. tapi not in mood. jadi nak kongsi cerita lain dgn kawan2.

cemana nak mula ni.. hurmm.. jap....



















............................................































dah mula blank...











































ok, cukup, nakg mandi jap, nanti aku cerita.

bye.

Thursday, February 25, 2010

Hargailah insan bernama lelaki.. (ehem ehemmmm!)

Hargailah lelaki...
seteruk mana perangai mereka..
kita lahir dari tulang rusuk mereka..
kita ditakdirkan untuk lengkapkan hidup mereka...

Hargailah lelaki..
jika permainkan hati mereka
bagai kita melukakan diri kita..
bagai kita menjatuhkan diri kita...

Hargailah lelaki..jika kita mendendami mereka...
bagai kita membenci diti kita..
bagai kita membakar diri kita..

Hargailah lelaki...
walaupun mereka tidak sempurna yang kita idamkan..
walaupun mereka tidak sebaik yang kita harapkan..
walaupun mereka tidak sekacak yang kita inginkan..

Hargailah lelaki..
kalau tidak kerana ADAM, TIDAKlah wujud insan benama HAWA...


P/S: sekadar berkongsi.

Malu.







Camni ke patut muke org tgh malu? sungguh tak malu!
hoho.

photoshoot perasan dan my Bad Day.

24 february 2010 adalah tarikh keramat yang takkan aku lupa. sangat2 bad. n rasa nyawa dah separa je tinggal. alhamdulillah idup lagi. semua ini sebenarnya takdelah berkaitan aku sorg. tetapi melibatkan berjuta2 pihak. tentang ape? org terdekat tahulah. dah tahu diam2. ape2pon perkara yang worst+bad dalam idup aku ni, aku layankan aje dengan sebaiknya. rase nak bungkus diri dalam selimut utk seminggu. oh tak cukup. sebulan kot. ? lagilah tak cukup, ok tambah lah lagi. 3 bulan. ok ke? bungkus2 dalam selimut pun ape dapat? berbalik pada peringtan utk aki dulu. "masalah utk diselesaikan, bukan difikirkan".
so pelagi wei.. selesaikanlah! nak selesaikan mcmana? semua tak reti bahasa! yang tui nak tikam yang ni, yang ni nak tikam yang tu. yang atas nak tikam bawah, yang bawah nak tikam atas. alih2, yang tersepit, penyek.. aku lah jawabnye. bukan mengeluh. tapi penat. penat dah dengan semua yang jadi dalam idup. rasa nak berkongsi secara terbuka pada orang ramai. malangnya memang tak boleh. biarlah family dan rakan2 terdekat je yang tahu.
terima kasihlah pada yang memberi semangat. big thanks to my Buya n my Ummi tercinta. perit sangat rasa idup ni. 24.02.10 menjadi sejarah lah keperitan melampau utk thn 2010. GAME OVER? blum lagi kot. dalam game pon ade retry kan? so skrg bukan nak retry. tapi nak "resume" jer ape yang dah jalan sekarang. nak turn over? memang tak dapatlah kan. kene lalu lalu lalu dan lalu je. bak kata aziz.. "ikut je flow yang ade skang". cakap senang lah kan. korg yang bace ni. nak ckp ape? ckp je.... semua leh ckp. yang tanggung, sakit, aku gak.. hoho. bestnye kalo ape keperitan yang kite lalui ni dapat bagi sikit kat org lain biar ringan sket pale otak.
24.02.10 walaupun perit, namun aku lalui gak tgharai aku dah kuar jumpalah abg angkat aku, zul. mcm biase, progress report. ngehhh.zul dengan aku biz partner for HANNAH land and Property (HLP). Thanks bro. yang link belah kanan kat atas sekali tulah zul. trylah klik tgk muke die. aku mcm tak inteprem gamba diee lam blog ni sbb takut salah faham dengan gf die.. takmaulah nak sakit2kan hati org ni. lepas jumpe zul, jumpe org len lak, n kami lepak kat Taman Keramat depan stesen jelatek. 1st time dtg sini. stelah bcerita ttg bisnes yg tak pernah abes, men tgkap2 gamba lak. die kate aku perasan. suke nak tgkap2 gamba sendiri n bajet lawa. hahah. suke atila. muke aku. aku tak lawa ke awa ke, aku tetap anak haji nashim. hehehehe.
conclusion: dalam kepala otak asyik terngiang2 lagu DEWA: Hadapi dengan senyuman. senyum je aku tapi rasa nafas tersekat2. cam nak mati aje ase. astaghfirullahal`azim.. haish!
muke sedih ni. sob sob sob.

bukan hp aku.

sangatlah bajet dikala aku sedeh. memang tak malu pun.


candid lah konon2. sebenarnye buat2 candid.

si pendek dan gemuk.tapi berangan nak jadi talent. nk jadi talent, g ah register sini.

buat2 candid lagi.

ok time ni nak maghrib da. tgh nak bang

ni baru betol2 candid.

2 ari je lagi ye kawan2.

ok. time ni dah bang. pastu gerak balik.
ABES.


Tuesday, February 23, 2010

I Love HAN.

I Love HAN. What is HAN? HAN is stand for my siblings(girl) starting alphabet in their name including me. Husniyyah Alhusna Nashim = HAN For others: Husyira Alhusna Nashim, Hurriyyah Alhusna Nashim N Humaira Alhusna Nashim. Even we're always fighting each other(lumrahlah), but, we re always love each other ♥ :)
siblings ♥

separa daaaa.

terlebih2 la pulak aku.

:))

senyum seindah suria:)

notaKaki:Seronok ♥ dapat berkumpul ramai-ramai cuti yang lepas. Oh HAN = DON Daughter of Nashim), Jaga diri selalu!



Workshop for Shorlisted SONY Hnadycam TVC

1ST of all, congrats to adlyn kerana datang shooting pertamanya utk SONY Handycam TVC! Untuk makluman, shortlisted yg terpilih lebih kurang 20 org, kemudia, di short lg menjadi 10 org n adlyn adalah talent yg bertuah. Workshop ini diadakan di Petaling Jaya. Pada 21 Feb yang lepas. walaupun aku datang lambat waktu sesi adlyn ni, tapi sonok sebab dapat jumpa adlyn lagi. Semoga Adlyn berjaya! :))

playing with one of videoman. :)) barneyy!!~(her favorite toy!)

masa utk pulang! yeeha!

cute!~

bye semua!~:))

notaKaki: terima kasih pada yang sentiasa memberi sokongan. pada competitor aku, semoga berjaya :)






Photoshoot at Tasik Ampang Hilir

sabtu yg lepas ade photoshoot kat Tasik ampang hilir. bermula dari jam 10 pagi, sampai jam 5ptg.. Walaupun aku sedeyh sebab nahar takde, tapi aku puas ati sbb abes photoshoot berjalan dengan jayanya. Thanks pada semua yang terlibat.
Ha..sebelum terlupa, tahniah pada talent2 yang keluar majalah perempuan edisi bulan ni. teman-teman,sila dapatkan yer! dekat dalam majalah tu ade kuar "anna talents" pembetulan: HANNAH TALENT. Bukan anna talents.. dan page lagi satu ade kuar: "anna studio".. pembetulan sekali lagi.. "HANNAH STUDIO".. Sape nak tgk gambo talent2 yang kuar, sila dapatkan majala PEREMPUAN yg covernye gamba Nora danish n nicholas. Tak lupe juge, dalam majalah tu ade kuar pasal my best cousin, kak fath.
suasana

make-up artist: kak fieda


HANNAH Studio Team. Friendship Forever, kawan2.


klon awal sedang dimekapkan!! ;)



:))

notaKaki: oh, gambar kami juga ade kuar di DARA.COM. Usha2lah.. heheheh(promote abes nih!)






Saturday, February 20, 2010

tahniah buat diri sendiri

Tahniah Buat Husniyyah ALHusna. :)) Teruskan Perjuangan, Teruskan "HIDUP"!

notaKaki: Itu adalah kata2 motivasi tambahan ok! :))

okeh. mau cerita apa lagi?

arini aku rasa happy, lega, tenang dan sedikit kekacawan(uit.. ape lak ni?) sebenarnye perassaan arini banyak bercampur. semua gara2 sebab aziz dah balik kl. welcome home beb. :)

aktiviti arini adalah bekfes bersame bonda di tempat biase, kemudian ke uia, ke umah gombak, ke shah alam, ke restaurant alRawsha, ke Ampang, ke Hotel Nikko. Sungguh Padat dan Mampat aktiviti aku.

Akitiviti esok adelah portfolio making at tasik ampang hilir. selamat datang pada talent baru.

Okehlah mahu tdo. sungguh penat dan ♥ ♥ ♥gembira ♥ ♥ ♥ ♥.

♥ taub ziza, sey od i, eruoy officially ym fb ecnis tsal enuj!~ ;)) ♥

Friday, February 19, 2010

mahkamah jalan duta

salam semua buat pembaca belog aku skalian. semoga semuanya sihat2 walafiat hendaknye. aku? hehehe. rase ok siket.. dikala aku menaip entri utk blog aku ni, aziz otw balik KL dari perlis. aku doakan semoga selamat pulang.. arnini 18hb febuaari.. maknenye ape? banyak maknenye.... antaranya, 1. lagi 3 bulan lagi aku genab berumur tambah 1 dr umur sekarang :p insyaAllah jika dipanjangkan umurla.. 2. menghadiri 1 kes yang ditunggu2 selama ini. rase tak perlu kongsi kut. 3. kes perbicaraan Dato Seri Anwar Ibrahim (DSAI).. ke 2 perkara diatas ni berlaku di satu tempat yg sama iaitu di Mahkamah Jalan Duta.


Entri kali ini aku cuba utk kongsikan perkara nmbor 3 seperti yang dinyatakan diatas. Kawan-kawan..pembaca blog sekalian.. sila pejamkan mata kalian semua sebentar.. tarik nafas perlahanlahan.. dan lepas... sila kosongkan minda n lapangkan dada.... kerana aku nak pembaca setkan minded kalian utk tidak memandang penulisan aku kali ini berbaur politik. Apa yang aku nak kongsi adalah dari pandangan mata sendiri sebagai manusia yang normal yang merasa apa yang dilalui..


Tepat jam 8.30 aku sampai kat perkarangan mahamah jalan duta. Parking memang penuh ok. nak taknak memang parking jauh dari pintu masuk. aku sempat tanye pakcik2 kat lua dorg dtg utk ape.. semua datang utk kes anwar.. dan ade 1 geng makcik n pakcik datang dari Tampin kata mereka utk kes anwar. 2 bas, 1 van ok!memang tak muat masuk court! salute lah mereka!! salute disebabkan semangat mereka yang sangat2 tinggi utk menyokong pada pemimpin yang mereka sayangi dan sanjungi. Penyokong DSAI tak perlu aku cerita..siapa yang hadir mahkamah tadi tahu sendiri betapa hebatnye penyokong DSAI dan betapa ramianya. Reporter2 dalam dan luar negara rata-rata serbu DSAI setibanya mereka di mahkamah.

Aku hadir ke mahkamah utk sebutan kes lain, tapi bila tengok nya susana di mahkamah tadi rasa sangat2 teruja..aku bukan nak bela DSAI kerana bersaudara, atau apapun.. tapi aku respect beliau kerana sangat tabah dan tak putus2 semangat perjuangan beliau. Aku sempat bermesej pada D.W Azizah utk tanye court di belah mana.. di balas "naik tgkat 5" cun2 je atas court yang aku tengah duduk time tui. sementara sebutan kes tgh break..aku naik kemahkamah sesyen di tgkat 5.. penuh! tak leh nak masuk.. jadi lepak kat luar borak2 dengan kak nuha n bodyguard dorang. dalam pkul 11 lbh kes da abes, DSAI kuar n reporter serbu DSAI, Karpal , etc. Pada pihak sebelah lagi, memang tak ada! penyokong dia pon tak ada! sangat2 pelik!


Antara org VIP yang menyokong DSAI hadir yang aku nampklah.. Bekas MB Perak D.S Nizar, Org2 kedutaan, penganalisa DNA dr Australia, India..(ensem yang mamat australia ni! :p) n ramai lagi.. Banyak juga gambar2 yang aku tangkap serta video.. lepas abes kes DSAI bicara, aku turun tgkat 4 g masuk balik court mahkamah sesyen 2 utk teruskan prosiding.. kesimpulannya kesemuanya berjalan lancar dan aku gembira.... :)) Kes di tangguh lagi..



NotaKaki: Leh ke share gamba2 kat sini? kang kene ban lak :p

Tuesday, February 16, 2010

Kenduri Doa Selamat

Tadi g kenduri doa selamat kat sg chua kajang..nanti cerita lagi..
tengah tadek mood sgt :(
notaKaki: 0 Pls!

Monday, February 15, 2010

Wajah-Wajah Bosan Tahap Gaban

entri ni takde makne ape2pon. sesaje aku post sebab nak share gambo2 yang aku senap dalam 1 1 masa aritu. yeps! aku memang suke bergambar. kalo mood nak bergambar tu datang! ayyak! memang tak ingat dunia. tak pandang kelilinglah org kate. bajeetttttla ! ngeehhh2. tapi kalo takde mood nak bergambo...sampai waktu2 penting pon lupa nak bergambo. cthnye ketika WCMM dulu. Projek besarrr tuuu!! Sejarah idup yang tak dapat lupekan tuuu!! tapi tak byk gambar aku snap masa event tu.. sebabnye hati gelisah, otak serabut sepanjang2 event tu. Bila teringat balik, rase rugi pon ade.. ermmm nak wat camne! takde rezeki. oklah. jam dah 3.24 pagi dah. nak tdo.. MorNite semua!!





notaKaki: ade ape2 pesanan sebelum aku pergi?

Melawat Makngah

semalam aku n family g melawat makngah. aktiviti ini adalah selepas balik dari mandi sungai. Kami amik syira dulu di shah alam, solat maghribb di RnR dan terus ke Kajang. Tapi sebelom tu singgah bangi dulu sbb ummi ajak makan. sempoi! kitorg makan kat esso punye kedai. oklah. makan besor gak lah. ayam sekor! hotdog n mcm2. hehehhehe.lepas tu terus ke hospital kajang.

Alhamdulillah. dapat juga melawat makngah yg tersayang. rindu kat makngah..sian tgk makngah lemah je... :'( nya doakan makngah cepat sembuh n kuar wad cepat. same2 pembaca belog aku pon doakan ok.


adik.

adik n bonda!

syira n me

dah kenyang pon masam lagi dik??

US!