Sunday, February 28, 2010

Bersama Blogger di Wangsa Melawati, Masjid Negara Dan Bukit Bintang :)

Oh sungguh penat harini. bangun seawal jam tuttttt... (kene sensored kan, takut kene reject jadi menantu) den, tros bersiap2. ebenarnye takdela serious planning utk join Mel Romeo n the para blogger seantero ni. tapi mcm trasa nak cube skali skala :)) boleh kenal2.. hehehhe..

alkisah.. lepas dah siap, tros sms Rina Salleh, tnye tempat sebenar katne.. soo.. da dapat direction, tros kesana..sib bek umah dekat jerk ngan tempat ni. iaitu kat Taman Melawati. aku lom pernah lagi jejak kat area ni..mksud aku tempat men paintball ni.

sesampai je..adela org tgor.. tetibe tnye nama aku ape tah.. siap tnye:"aik da pkai tdung?" oh cik abg tersalah org..sy memang bertudung :p lagipon sblom2 ni memang tak penah join blogger..ni kire 1st time la join geng blogger punye gathering. wah. semangat aku cam takde keje lainkan. pada sesiapa yg rase byk lagi bnde aku kene selesaikan.. ileeeekkkkk ah dlu... asyik kije je kan.. nak gak ber soSIAL..heheh..


berbalik cerite td, dah sampai kat port tuh, semua aku tak kenal.. tapi cover cun gak walaupun tak cun..hahahah.. takde sorg pon aku kenal kecuali Rina Salleh. ade gak teman aku bergossssssiiiippppppsss! (amboi..panjanggnnye... maknenye ape rina?hahah)

Okay, cam biase, bru kenal org..say "hai" hai" ngeh2.. salam2.. den lepak... tak panas lagi punggung duduk, tros sesi bergosip,tengok org men paintball jap walaupun tak bersorak sbb tak paham apepon..hahahah, n sesi bergambar (WA ALIFF JIM YA BA)!~

Sayangnye.. sesi bergambar tuh sekejap ajaaa. tgkap pon sikit je.sbb mcm nak berlebih2 takut org mengata, almaklumlah aku org baru..(ya ampun para blogger!~ :p) ade borak dengan beberape blogger len..tapi aku lupa namalaaa...sorryy!! kalo korg ade bace belog aku ni, say hi la kat aku. heheheh.


yg duduk tu sebenarnye galah. die lah penganjur.. abg mel romeo..yeah!~ ;)

yeah... :))

kawan2..peace no war!~

ops. cik rina lom sedia lagi..takpe..nak tgkap gambar blkkng je :p

ok. ni nak tgkap gambar rina :)

tengok ni pakai tdung oren, baju biru. sangat matchingkan? sampai malu gile.g mintak rina blikan tdung biru kt masjid india.


sesudah itu, aku teman rina beli berkodi2 tdung kat masjid india. sebenarnye 2 kodi je.. saje nak besarkan cerita.. heheh..den, aku teman rina ke masjid negara plak, ade ekspo halal 1 malaysia. sound weird kan? hehehe.,tapi itulah name eksponye.. ya minta ampun kalo salah. ok tujuan sebenarnye ke sana sebab rina ade rehearsal utk fashion show for busana muslimah utk esok arinya... so temanlah.. pengalaman la.. dapat kenal dengan org baru.. i like...




time tgh rehearsal tu aku berjalan lah ke booth2 yg ade bersama kawan baru namenye alia..time jalan2 tetibe ade org tarik baju..ngatkan pencopek manelah.. upe2nye "mak buyong!" si pinot ni haaa! pinot ni member aku yg kawen aritu yang aku ade update lam belog ni. ni ha. die dah ngandung 7 bulan ok. beso da perut.. cam biase.. org jumpe aku, ayat same mesti kuar.."nyaaaa!!!! gemok da ko!!!!" itu ayat standard.. ayat jaga hati lak.."eh, awak dalam gambar lain, kat luar lain..." tu namenye jaga hati... ayat takleh blahhh plakk "bape org anak dah ko nya?".. amboi amboi amboi.. laser semua ni. heheheh. takpe. janji aku tak kacau diup org..heheheh. aku sihat je kan.. tapi kan..aku ase cam ok what. sblom ni berat aku adela naik ber kg khg.. skang dah trun 2 kg..okla tuh..kang kut2 ade org masuk meminang aku trunla lagi 10 kg...alaaaa sbenarnye senang je aku nak trun berat... cuma malas n suke buat2 suke makan je :p



time wanita2 cantik fitting baju2..

tadaaaaa! bertukar da tdung!barula match :) hehe

sungguh tak sopan. ana muslim?pakai legging ke masjid. ade ke patut?!

suasana sekitar Booth Masjid Negara.
ini lah mak buyong! hehehe. tengok sini.

rina. rina.

smiley.

saat2 sebelom btri hp aku mati.

1 more..ok..pastu da abes tros btri hp.

oh, rase cam dah melalut..pastukan pas abis je rina punye hal, kitorg ke BB.. Makan Nasi ayam hainan.. sangat2 terharu dan pelahap time makan sebab kebulur dr pagi tak makan! thanks rina rekemenkan tempat tuh. sedaaaaappppppp!!! pegila korg. depan kfc BB.pas da abis mkn, sang pacar Rina dtg..opssss.. takmo ah gossip hal rina kat sini. nti kene saman. hahahaha..pastu kami balik.... tu jer cite arini.


notaKaki:aku ngantuk, nak tido, esok ke Masjid Negara lagi, utk bernikah. selamat pengantin baru utk aku! (oh angan2 sebelum nak tdo...zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz)