Saturday, February 13, 2010

Mandi di Hutan Lipur Kanching

Oh. Ngantuk sangat mata ni. berkelip2 dalam kete nak balik umah. oh. berkongsi cerita. dah beberapa hari tak jumpa aziz, alkisah tadi tibe2 lah aziz msg cakap jom pegi sungai. kebetulan aku ada nak uruskan kereta. so, lepas dah setel hal kereta, trus amik aziz n ke Hutan Lipur Kanching kat rawang.

Kat tempat ni jugala 1st time aku kene gigit pacat pada 15tahun yang lalu. zaman2 berkelah dengan family aku. aku darjah 2 ke 3 time tu.. tak ingatlah. tapi takleh lupela zaman tu. menangis woo.. last kene gigit pacat tahun lepas time kat FRIM. nangis gak time tu. bile tengok video yg member rakam time kene gigit pacat tu, mesti tergelak, sebab sblom tu aku cam berlagak sket.. kenangan woo time tu..dengan ana, shirley. alahaii.. rindu lak korang. sampai sekrang, bekas pacat kat kaki tak ilang2 lagi.

haaaa..berbalik cerita aktiviti aku tadi.. pegi mandi sungai takdelah lama..dalam setengah jam-1jam..ramai sgt2 org "LUAR". mcm negara dorg lak,...sangat tak selesa ok. aku selamber je lah wat bodow. tinggi gak mendaki nak ke air terjun.semput dibuatnye. aziz kate, cem,ana nak kurus nih. hehhehehe. oh, mcm skarang takleh ke? gelak je aziz. bukan apa..nak bg badan pon sehat, bukan faktor nak kurus semata2. oh.kononlah ayat. biase dah dengar dgn org len pon. cover line tuuuuu..


Haaa.. sblom ni tak pernah pon mandi sungai same. jalan2 pantai adelah. kitorg ni jenis takleh nak stick kat satu2 tempat lame2. kejapo je dah boring.mcm mandi tdla.. belom aku puas, aziz jerit panggil "balik!!" oh. bru teringat. aziz nak keja zohor lah tu. ok. aku ikut jerk.. pas salin2 baju, p solat, pastu makan.. n balik... kami kuar jam 12.30, dan balik umah pukul4 ptg. kejap je.. tapi nikmat rasa badan:))) sejuk air terjun tadi. bestttt. saat aku menaiping, dah tentu aziz tgh tdo pasal tadi pon drive, terkebil2 mata die. ok..takpe. selamat berehat pakcik!


oklah.lpas ni mau bersiap kermuah bonda amik bonda, amik syira kat umah die den ke Kajang mau melawat makngah. jumpa lagi!




iklan!

sejukkkk!

:)))

ni kawan aziz!

monyet2 tengok manusia2 mndi...skodeng!