Friday, July 30, 2010

Catatan Dari Kota Bandung Ke Kota Jakarta

Alhamdulillah aku panjat kesyukuran, sudah 5 hari aku selamat di Bumi Indonesia. Semuanya berjalan lancar. Walaupun pada hari pertamanya tak berapa baik, tapi hari berikiut nya alhamdulillh, tersangatlah ok! Setibanya di Airprt bandung pada jam 1 tghariwaktu indonesia. Terus ke Hotel Guntur utk check in. Memandangkan sekarang waktu ramai yg bercuti, jadi hotel tersangatlah penuh. Hotel Guntur ni pun terpaksa ambil yg deluxe punye, walaupun telah di booking 3 hari awal. Awal ke? heheh. Lepas dah checkin tros mencari sim card dan makan. camne nak diet nih? hurm tempat org memang tak boleh nak tahan. anti sakit. lagi2 perubahan cuaca. Rse mcm details je aku ceritakan. ringkasin aja ya.

guntur hotel



Sebenarnya apa tujuan datang ke mari, cuma 2 tujuan utama selain ber shopping. Btw, insyaAllah, Hannah Travel (HT) akan dilayarkan pakej ke Gold Coast, Melbourne dan juga Hong Kong. Jaringan bersama Recon Asia. Aku hanya mengikut je. Apa2 pun perancangan Allah itu lebih baik dari perancangan kita kan?

Di Indonesia, aku hanya membenarkan 7 orang penting, aja utk menghubungi aku, Bonda, Ayahanda, Aziz, En Azizi(regarding tender HT), Dr Adli (regarding HLP), Abg Lan dan Zul.

Ternyata org2 ini sangat tepat utk aku berikan nombor. taptuptap, dapat panggilan utk siapkan kertas kerja utk Maybank Loa. Oh lupa, alhamdulillah, HT dpt tender membekalkan kereta di 3 negeri. Negeri Perlis mahu tiru perak, dorg tak mahu pakai Perdana lagi. Mereka mahu tukar ke Camry. Pulang ke Malaysia nanti punya banyak kerja wajib disiapkan. Ada seminggu utk bekerja keras! urgh. baru ngat nak upload gamba2. ntilah dah senang boleh buat.

Okaylah sudah sangatlah ngantuk, Goodnight Indonesian & Malasyian!


notaKaki: aku taip belog p[on dah cakap cam org indonesia. erk
.

Friday, July 23, 2010

La Senza & Bobbi Brown

tadi ada meeting di MBB KLCC. Lepas 2 meeting abes plan nak balik umah, tetibe terjalan2 sorang2. Lepas jalan2 sorang2 ter tengok2 barang2 kemudian terbeli2 sebab ade terdiskaun2.
lepas terbeli, terdapat org yg terminat nak tolong tacap2 kan muka aku. tapi bukan "make over" tadek sebab pon nak make over.

ni gambo last sebenanye

pakai eyeliner

perasan

tgh deskaun

notaKaki: dah ade idea utk hantaran nanti. MUST BUY ok! :p

Gula Gula Gulati's

as usual, hari khamis adalah hari bersama bonda tersayang. breakfast di DeliFrance bersama cousinku kak fath selewat jam 11 pagi, kemudian kami ke Gulati's Textile. Usha kain. Macam2 kain lawa. Saye hanye mengekor bontot kak fath jek. sebab die adalah designer saye :p thanks kak fath :)

my beautiful bonda

kenkunun serius ah tu :p

chantek ke? mestila. :P

yg mana satu pilihan kalbu. survey kat bandung plak nti.

notaKaki: sakit otak ber"kira"!

Tuesday, July 20, 2010

Darul Syifa' dan Darussalam

sekarang ni tgh aku tgh sakit. sakit apapun tak dapat di kesan. kelinik dah pegi, ubat dah ambil. tapi takda effect. Sakit datang time maghrib sampai esok paginya. tak ada apa yang aku boleh cakap selain berdoa semoga beroleh jalan penyelesaian.ameen.

malam tadi pergi darul syifa' gombak. percaya atau tidak, semalam aku hanya dapat ambil nombor, nmbor aku 22, dan tarikh nmbor aku adalah pada 27 Januari 2011. mak aii.. brapa bulan dah kene tunggu? tah2 dah mengandung aku time tu. ayyaak! soo..kene buat inisiatif lain..

gambar malam td. ramai tau org.yg nak berubat ni yg amik nmbo bulan april dan mei aritu.

pagi td sorg2 pegi darussalam, terletak di gombak. bangun seawal 5pagi utk bersahur, den basuh baju, kemas bilik solat dan bace buku hadiah dr ummi sampai tertidoo..den bangon bersiap ke darussalam..

memula beli limau nipis 21 biji, dan air minerel..sampai je sane, tutup!:( die bukak ari isnin rabu dan jumaat.so, esok lah boleh pergi. moga dipermudahkan olehNya.


notaKaki: siapa yang hantar ye?

Hadiah Daripada Ummi



Buku ni hadiah daripada Ummi. Dahsyatnya doa Ibu!
♥ my ummi.
Thanks Ummi.


doaku: YaAllah.semoga aku tidak menjadi anak derhaka yang melukakan hati dan perasaan ummi dan buyaku.. ameen...

Kak Fath dan Abg Daus

Last week seminggu kak fath teman aku ke mana2. nangis sama2, suka sama2, sume sama2..walaupun penah merajuk2, marah2, gado2 ngan kak fath, tapi aku tetap sayang kat kak fath ni sampai bile2. dah macam akk sendiri dah. sape2 yang tak tau, kak fath ni adelah cousinaku, mak die, kakak mak aku..so memangla dekat sgt2. aku rapat dengan kak fath semenjak putus dengan bonie dulu. die banyak bg kekuatan pada aku. love u akk.aku doakan kak fath berjaya dalam kariernye sbg pelakon, pengacara, model dan sebagainya. visit belog kak fath yuk! >>>> Siti Fathiyah

apa kess??

tu kak fath saye!

menu diet.kene kurus sblom bertunang!

yang kat bawah ni pulak abg angkat aku, abg daus..aku kenal die 8 tahun lepas time aku kije mcD lepas abes skolah dulu. tu pon kije diam2 mule2. ayah pon taktahu.pas kantoi baru kije terang2an. abg daus ni byk jaga aku time kije dulu. byk bg semangat time gado dengan pakwe lame dulu. bos. hahahah.klakau bile ngat. dr dulu abg daus ni maintain mcm budak je upenye walaupun umur dah 27. muke maintain cute! hahaha. pic bawah ni time kuar dengan abg daus last week dengan adik die. pertama kali abg daus jejak ke the curve.


abg daus.

without make up heheh.

sayang 2 2 ni, sayang semua! ♥

Baby dani dan Soulmate

Last week aku ke wangsa walk dengan soulmate, cadangnye nak tgk mantra, tapi lewat sangat..tambahan tengah penat sgt2. tengah tgu SM kuar duit, ternampak kak mira ku.. oh kak mira ni makcik sebalh buya aku.. sedare jugaklah.. die baru abis pantang.. lame gak tak jumpe die.. die jalan dengan hubby die n baby die. name baby die dani. so cute!


gegarlah!

close up. tomey!

ni lah kak mira. maintain ke"arab"an nye :)

sebenarnye time jumpe kak mira ni berlari2 terkejar2 kak mira sbb nampak dr jauh, so terlupa pulak dengan SM.. kene marah pastu sbb tinggal die camtu. skrang ni SM dah garang. takut nak buat ape2. urgh. camne tuhh lom jd suami dah garang. ermm. tapi org kata tegas sbb kalu tak aku nek kepala. btol gak tuh. kalo tak, sume aku nak betol.huhuhuh

leps kene marah :P. (tolonglah. gedik gile entri aku!)

Derma Darah

Last week, aku n kak fath pergi derma darah. sayangnye kak fath tak dapat derma darah sebab tekanan darah die hanyalah 92 je. keme 100 keatas tekanan baru blh derma. ini kali ke 4 aku derma darah. ape benefit nye? kita dapat darah baru, dapat makan free, dapat tolong org. hehehehe. lpas derma darah, aku ade meeting dengan pak nye azizi di KLCC discussed mengenai projek hannah travel di Perlis for next year. Alhamdulillah. rezeki dtg lagik!


with kak fath tercheennta

kaunter daftar

pdn

makan dolu sblom derma ya

kak fath teman kat sebelah

350ml darah dah didermakan. blup!

tu darah aku.hihi


pas abis derma

oh ya. lepas abes derma, aku n kak fath lepak di pdn lebih kurang 2 jam. terhuyong hayang ah. tatau apasai. sblom ni derma biase jerk. mabuk agaknya.

so pada kawan2 kalo tak mampu derma duit, g ah derma darah, mungkin darah kita mampu menyelamatkan nyawa org. ececececce

notaKaki: darah aku O!

Wednesday, July 14, 2010

November

Tunang, insyaAllah.

Sunday, July 11, 2010

Final World Cup 2010

Taman Melati, TTDI & Taman Metropolitan Kepong

10 julai, hari sabtu yang bermakna buat aku. seharian dihabiskan masa dengan pelbagai aktiviti. bermula bangun seawal..tett.. breakfast dan berceloteh bersama adik aku afaf sambil mengadap laptop dan surfing apa2 yg atut. diikuti dengan sesi berborak bersama ayahnda ku perihal mcm2 perkara kemudian terus bersiap untuk kerumah nahar. Nahar ada buat kenduri kesyukuran semena mcm2. :).



otw ke rumah nahar

hai puan rumah! eh sila. Tuan rumah :p

pandanglah! alah. sekali lagik!

mcm over lah pulak senyum.

suasana kenduri umah nahar.

lepas kerumah nahar, aku dan aziz menuju ke TTDI untuk menghadiri majlis kawen kawan opisnya. tapi sebenarnya anak kawan die kawen bukan kawan die. sungguh tua kawan aziz aku ni ruanya. ramai kawan aziz yg dtg yg aku kenal. mula2 kekok.lama2 tak lah. :p

dekat sana ade jumpa kak yanti.kak yanti wife kepada abg syukri. abg syukri ni kawan satu tempat kije n satu department dengan aziz.kak yanti pon satu temat kije tapi lain department. eh ye ke?kalo salah sori! hehe.


abg syuk, kak yanti n baby qila :)

alololo. pastu qila tros nangis.

lepas dr ttdi singgah shell utk solat n isi minyak. dan juga salin baju. oh ye. sebenarnya dr bulan lepas lagi aziz ade ajak main layang2.time die oustation lg die ade kate nti kite men layang2 ye. tapi belom berkesematan. so jumaat sblom 10julai die da ckp, las balik je wdding tu nak men layang2. so pas balik tu dalam jam 4 lbh kami dah teracak di taman metropolitan keong, tempat yg glemer org men layang2 tuh. sblom tu kami beli layang2 kat shell tepi jalan. amik yang warna warni. aziz kata beli satu je.lain kali dtg, beli lagi. hurm. aku nak main jugak. tapi die kate die main dulu n gilir2..so aku ikut cakap die.

samai je kat taman, aziz naikkan dulu.oh seronoknyna angin kuat sgt,subhannallah. layang2 dah tinggi. aku sonok gila, n aziz bg tali kat aku egang..aku dongak. sambil tu aziz jerit leaskan tali lagi, soo aku leoaskan sikit2 sambil dongak tengok layang2 dah tinggi. aziz jerit lagi lagi..aku leaskan lagi samai aku tgk layang2 tinggi je tapi jauh.

tgk2 je kat tangan tali dah abis n layang2 terbang jauh. alamak! aku jerit aziz kejar layang2. sayangnye tak dapat diselamatkan. aziz muka bengang gila2. die cakap, camtu je duit terbang? aku gelakkk je sebab org tgk kitorg pon gelak. aku kata take jom blanja 2 layang2, pastu kitorg bli lagi 2 layang2.




semangat woo

ha. tengok! kata nak main sama2!


baru dapat :p

nak jugak! ;p hehe.

hehehe ♥

satu helang, satu batman! batman kuat! terbang tinggi. helang rendah je. tak best. aziz amik batman. okaylah takpe, ape2 pon aku happy. samai jam 6 ptg hari ujan lebat sambil kami lari2 ke kereta.

round 2 :)

selow2 dlu.

sape leh wat camni? rendah dan tingggiiii :p

okeh siap nak balik.

ni last tangkap

aziz kene balik sblom maghrib pasal ade ceramah israk mikraj kt umah die, aku tros ke rumah nahar amik zul dan sesi bersembang bersama abgku sorg nih sampai tak sedar dah 9.30 mlm. okies. aziz dah pesan balik awal. tapi lambat lagi.urgh.

lepas ni kene brubah lagi.

alhamdulillah, seharian masa aku terisi, dan arini pon terisi lagi:p

notaKaki: today aziz kerja. rindu sama dia.

Saturday, July 10, 2010

Hari Sejarah Abang Anas ku :)









oh ngantuk gile mata tambahan pula internet sangatlah lembap.. ni kat bawah ade suku je gambar..yang lain esok bru sambung update n uload gambo len. k la. niteeeeeeeeeeeeeee!