Sunday, July 11, 2010

Taman Melati, TTDI & Taman Metropolitan Kepong

10 julai, hari sabtu yang bermakna buat aku. seharian dihabiskan masa dengan pelbagai aktiviti. bermula bangun seawal..tett.. breakfast dan berceloteh bersama adik aku afaf sambil mengadap laptop dan surfing apa2 yg atut. diikuti dengan sesi berborak bersama ayahnda ku perihal mcm2 perkara kemudian terus bersiap untuk kerumah nahar. Nahar ada buat kenduri kesyukuran semena mcm2. :).



otw ke rumah nahar

hai puan rumah! eh sila. Tuan rumah :p

pandanglah! alah. sekali lagik!

mcm over lah pulak senyum.

suasana kenduri umah nahar.

lepas kerumah nahar, aku dan aziz menuju ke TTDI untuk menghadiri majlis kawen kawan opisnya. tapi sebenarnya anak kawan die kawen bukan kawan die. sungguh tua kawan aziz aku ni ruanya. ramai kawan aziz yg dtg yg aku kenal. mula2 kekok.lama2 tak lah. :p

dekat sana ade jumpa kak yanti.kak yanti wife kepada abg syukri. abg syukri ni kawan satu tempat kije n satu department dengan aziz.kak yanti pon satu temat kije tapi lain department. eh ye ke?kalo salah sori! hehe.


abg syuk, kak yanti n baby qila :)

alololo. pastu qila tros nangis.

lepas dr ttdi singgah shell utk solat n isi minyak. dan juga salin baju. oh ye. sebenarnya dr bulan lepas lagi aziz ade ajak main layang2.time die oustation lg die ade kate nti kite men layang2 ye. tapi belom berkesematan. so jumaat sblom 10julai die da ckp, las balik je wdding tu nak men layang2. so pas balik tu dalam jam 4 lbh kami dah teracak di taman metropolitan keong, tempat yg glemer org men layang2 tuh. sblom tu kami beli layang2 kat shell tepi jalan. amik yang warna warni. aziz kata beli satu je.lain kali dtg, beli lagi. hurm. aku nak main jugak. tapi die kate die main dulu n gilir2..so aku ikut cakap die.

samai je kat taman, aziz naikkan dulu.oh seronoknyna angin kuat sgt,subhannallah. layang2 dah tinggi. aku sonok gila, n aziz bg tali kat aku egang..aku dongak. sambil tu aziz jerit leaskan tali lagi, soo aku leoaskan sikit2 sambil dongak tengok layang2 dah tinggi. aziz jerit lagi lagi..aku leaskan lagi samai aku tgk layang2 tinggi je tapi jauh.

tgk2 je kat tangan tali dah abis n layang2 terbang jauh. alamak! aku jerit aziz kejar layang2. sayangnye tak dapat diselamatkan. aziz muka bengang gila2. die cakap, camtu je duit terbang? aku gelakkk je sebab org tgk kitorg pon gelak. aku kata take jom blanja 2 layang2, pastu kitorg bli lagi 2 layang2.




semangat woo

ha. tengok! kata nak main sama2!


baru dapat :p

nak jugak! ;p hehe.

hehehe ♥

satu helang, satu batman! batman kuat! terbang tinggi. helang rendah je. tak best. aziz amik batman. okaylah takpe, ape2 pon aku happy. samai jam 6 ptg hari ujan lebat sambil kami lari2 ke kereta.

round 2 :)

selow2 dlu.

sape leh wat camni? rendah dan tingggiiii :p

okeh siap nak balik.

ni last tangkap

aziz kene balik sblom maghrib pasal ade ceramah israk mikraj kt umah die, aku tros ke rumah nahar amik zul dan sesi bersembang bersama abgku sorg nih sampai tak sedar dah 9.30 mlm. okies. aziz dah pesan balik awal. tapi lambat lagi.urgh.

lepas ni kene brubah lagi.

alhamdulillah, seharian masa aku terisi, dan arini pon terisi lagi:p

notaKaki: today aziz kerja. rindu sama dia.