Tuesday, August 31, 2010

Little Penang Kafe dan The Obrama Chocolate Lounge

8 August 2010, dipetang hari, pegi berjumpa abg lan n kak fath di Little Penang Cafe The Curve. sesi berborak dan bercerita mengenai bisnes dan macam2. seronok dappat berkumpul. walaupun pertemuan 3jam, tapi byk input yg dah masuk.



ini abg lan


with kak fath

muka tak sabar nak makan mee udang. yeyey

Selepas melepet di Little Penang Cafe, solat Maghrib, kemudian ke The Obrama Chocolate Lounge. Abg lan mau beli hadiah utk kak umai ku. hehe






notaKaki: Tak semua CINTA boleh dibeli dengan WANG RINGGIT. :)

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan (7August2010)

kita bersambung dr cerita selepas photoshoot (tamat sekitar jam 2ptg), pulang terus kerumah dan berehat.. petangnya bersiap-siap utk kerumah nenek di Kg Baru.. ade majlis doa selamat dan makan2 sempena menyambut kedatangan ramadhan yang mulia.

Alhamdulillah..seronok dapat berkumpul bersama keluarga dan saudara mara. semoga kami mendapat keberkatan dan keredhaan di Bulan Ramadhan yg Mulia ini. Ameen.

sempat oke!

ayahanda dan atok :)

sebelom mula tahlil. tak ramai lg ke depan.

with nenek n cousie :)

with the cutestttt baby! rayyan!

Photo shoot Hari Raya HS (7 august2010)


sebelum kita beralih kepada post bersama yang tersayang.. singgah dulu ke Post photo shoot Hari Raya HS yg lepas. Okay, tujuan photo shoot ini diadakan adalah bagi menyediakan portfolio kepda semua talent yg baru berdaftar bersama HS dan masih belum punya portfolio lagi. Selain itu, photoshoot ini telah ditaja oleh satu-satunya pengusaha kedai kasut, PEREMPUAN dan Melayu. Di Malaysia, Kedai Kasut pemilik nya melayu yg pertama adalah daripada Ketua Usahawan Wanita Malaysia iaitu kak zai. Beliau mempunyai beberapa cawangan kedai kasut di sekitar damansara.

Apa yang menarik tentang kasut-kasutnya adalah, bahan buatan membuat kasut dan kilang pembuatannya adalah SAMA kilang dgn kilang yg membuat kasut-kasut vincci serta jenama yg terkemuka yg lain di Malaysia ini. Jadi, marilah kita sama-sama support org kita punya barang.

Oh ya, btw, antara kedai kasut beliau terletak di Carrefore Kota Damansara. Dan di dalam carrefore ni kedai kasutnya bernama "New Spirit".

Berbalik kpd photoshoot td, gambar-gambar photo shoot akan keluar di beberapa majalah utk hari raya nanti. So, welcome for Our New Talents! :) Terima Kasih kepada yang bekerjasama, Nahar , Zul, Abg Kerol, Kak syafid, Yusry dan Ana. :))


antara Koleksi kasutnya yg sesuai dibawa raya






kami semua memakai New Spirit! :)

Alhamdulillah.

Monday, August 30, 2010

Happy 19th Birthday Muhammad Syauqaini El-Isyqaini

Since ,memang dah lama tak update belog, mari kita mulakan dr aktiviti selepas pulang dari Jakarta yang lepas. 1 ogos yang lepas adalah hari lahir adikku Muhammad Syauqaini El-iSyqaini. sedap x nama? *pls dik ko jgn nak perasan. Me, aziz, bonda dan kak umai kami semua celebrate bday adik di Kenny Rogers The curve. Alhamdulillah seronok dapat bersama walaupun seketika. Buat Adikku, Semoga Kamu berjaya Dunia Dan Akhirat. Ameen :)


berwebcam dgn adik sorg lagi syira yg brada di jepung

aziz maseh malumalu

ni tak malu dah

semangat ummi bercakap dgn syira. he he he. jauh2 pun kene ceramah syira :p







nextPost: bersama Tersayang......

Wednesday, August 11, 2010

Ramadhan Kareem! :)

Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubaraq,

Semoga Ramadhan kali ini lebih baik dari sebelumnya...



us!

kak umai, me , kak urya

*pics taken 2 days before my sister syira off to Japan!


notaKaki: i really miss this moment, with all my siblings :"(

Saturday, August 7, 2010

All the Best

Malam ni ada kenduri doa selamat sempena menyambut ramadhan di rumah nenek, Kampung bharu. Mesti seronok dapat berkumpul dengan keluarga besar.

Oh ya, saya ingin mengucapkan Selamat Berjaya / All the Best pada semua kawan2/ sahabat2/ teman2! :)

Jangan putus asa.

pesanan saya: Don't Stop Until You Reach The Top!

itu yang saya pegang :) insyaAllah sebagai pegangan hidup.

Bandung-Jakarta (P3)