Tuesday, August 3, 2010

H1N1 Suspect

semalam aku ke HKL sorg2 utk check demam yg amat. Bukan ape, sbb baru balik obesi, takut ape2 jadi. suhu badan meningkat 37-38c. ujian saringan positif H1N1, takutnye ase. Kita pergi negara org bukan nak ambil penyakit, tapi kalau dah kene, terpaksa pasrah dan redha. Banyak betul dugaan penyakit. Bak kata Ayahanda, ujian sikit je.

Yang datang semalam, encik azizi.teman sebisnes poreber yang paling aku sayang. susah senang aku byk lalui dengan die :p aloh. susah mendenye dengan die. maksud aku, die susah, aku ade tlg, aku susah die tolong. yg penting friendship. dah dah...

Ok selepas buat ujian seterusnya, akhir sekali blood test, baru dapati NEGATIF. alhamdulillah. tp seperti biasa yg tak bestnya ade plak bende lain yg kene. Memandangkan aku baru pulang dari Jakarta, yg fofular penyakit tibi, jadi kene amik blood test utk tibi, makmal tibi dh tutup jam 12,so doktor mintak masuk wad utk tgu esok. wowo. tak nak dan memang tak suka. Aku kata kat dr nak datang balik lepas amik ubat, tapi lepas amik ubat kat farmasi kene plak org nak masukkan ubat n air. tahan juga.


Mula2 taknak bgtahu aziz kononnya merajuk. tapi dah mcm need someone, tros sms. Aziz kerja sampai jam 12, lepas tu die trus datang melawat. lewat juga pulang kerumah. SAYA taksuka wad. Kene kuatkan semangat semoga cepat sembuh. Banyak sangat kerja nak buat nih.

semoga cepat sembuh.


notaKaki: nih pon dah ligat buat dokumen. arini patut ade meeting dengan Maybank kat dataran Maybank, terpaksa tak pergi, encik azizi wakilkan. sib bek dokumen dah siap kan :)