Saturday, January 1, 2011

Catatan Pertama 2011

alhamdulillah. sudah dalam flight perjalanan ke Perth. Walaupun tadi terdapat satu masalah besar membabitkn perihal visa, akhirnya sampai jua ke destinasi yang di tuju.Masalahnya adalah, nama saya tak ada visa. Memang tekezut. time tu Tuhan je tahu perasaan saya. Luggage dah bawak masuk checkin dr mesia lg, den dorg announcekan nmbo beg saye utk dibawa keluar, dan sy memang takleh travel. nak berguguran jantung ni. masalah ini ukan saya sorg je hadapi, adesorg mamat ni dr hongkong, transit kat SIN gak nak ke Perth, die pon takleh travel.die lagi lah dah carut carut n merayu rayu biar lepas sbb nak sambut new year ngan makwe die. yg saye ni, memang muke pasrah habis, dalam hati rasa mungkin ade hikmahnya.

sampaila sorg imigresen officer datang dan bincang bincang. die kata mungkin system dorg yg takde nama saye . yelah, kat mesia lepas kot, ade je visa, sampai SIN lak takde. dengan baik hatinye time tu jugakdorg kontek kedutaan australia n bincang utk melepaskan kami ber dua..alhamdulillah..lepas.... hehehe.kalo tak,balik mesia la jawab nye. sukela aziz tu....:p

berbalik cerita dr awal... flight tadi jam 1425hrs dr KL berlepas ke airport Changi, Singapore. Tiba di SIN 1550. saye org yg terakhir masuk flight. lagi 1 minit kalau lewat, depa tutup pintu da. fuh selamat. tu lah leka saje. mata melilau lilau tengok org.

sampai je kt SIN, tros cr tempat nak online. ingat nak pakai lappy, tapi terjumpa pulak PC for public, free access internet merata rata. jd guna tu saja. pakai YM, dapatlah berkomunikasi kejap.

Pastu g solat buat jamak. memang btoll org kate, SIN ni bersih, surau, tandas semua bersih. cayalah.


husniyyah alhusna
on plane
2146hrs
Okaylah, rasa ngantuk sangat. mau lelap sebentar,oh ya, catatan ni saya catatkan dulu, nanti turun kapal baru saya post. kire saat korg baca ni bukan live la. bosan atas ni, tu taip dulu. hehe.

HAPPY NEW YEAR !