Thursday, March 22, 2012

Mekah Dan Osaka

Assalamualaikum dan Selamat Pagi. Opss. Siaran tergendala. sebenarnye ni post utk entry minggu lepas. Tapi disebabkan kemalasan.. so mmg lah tak post ape2. save to draft je..  Tajuk entry kali ni berbeza sedikit. iaitu mengenai tempat. Makah? Osaka?  ahaa. sebenarnya minggu lepas pergi hantar akak g umrah, dan selepas beberapa hari, my dad, buya pula ke Osaka. Buya pergi Isnin yang lepas.. pergi sorang saje. Bulan January  lepas, my mom, ummi dah pergi dah melawat my sis kat jepun tu. Ummi pergi dengan adik.. tapi ummi balik awal dari adik. Adik dok Jepun 3 minggu gituw. waktu ummi n adik ke sana, tgh winter.. ber snowlah depa. syok dengar cite :).

my sis Husyira Al Husna dah selamat menghadiri hari konvokesyen nye semalam. tulah tujuan asal buya datang ke jepun. utk menghadiri majlis konvokesyen syira. selamat dah adikku tamat belajar. buya dan syira akan berangkat pulang esok hari... kak umai pun balik  esok jugak bezanya flight kak umai pagi, flight dr jepun pulak sampai petang.. 

3April nanti syira akan balik semula ke Jepun, untuk menyambung pengajiannya dalam Master. Congrats My Sis. Shes the ONLY one yang lepas for the scholarship. Praise to Allah. Alhamdulillah.

Me lil bit kecewa la sbb tak dapat spend masa yang lama ngan syira nanti..kut nanti dah bersalin, pun syira tak tgk baby :(, dulu time bertunang, syira kt  jepun, nikah n kawen pun syira kat jepun..sedih je rase.ngatkan kalo syira ade , leh ah tlg jage baby ;p tu je point sebenarnye.hihih. xpelah.. rezeki die masih di jepun.. so truskan jelah ye syira...dari kecik dulu sampai beso memanglah kami adik bradik suke buli syira..sbb syira ni mcm lembut2+ngade+tembel.. tp diela bijakk orgnye..

Smalam ade save2 gambar dr FB syira.. curi2 nak masuk dlm entry ni.. okaylah.. nti sambung lagi..



curi gmbar dr fb adik. gmbar buya sebelum berangkat

 my buya! 

 love this pic!

 peace yaw!

 buya lagii

 see.. see.. tembel2 pon top tau! hihi

 sekitar luar kawasan U syira.. ritsumeiken University. 


 buya ckp kt signboard ni tulis selamat dtg ke majlis konvo..

 her friends

 ni bukan bakal menantu buya.. bakal menantu lain upenye..hihi..

her friendss


*****************************************************


Ha.. bawah ni ade tersesat gambar ummi n adik time g jepun jan-feb lepas... tadaaaaaa...






sekian, Wassalam.

Thursday, March 15, 2012

Sayang Seribu Kali Sayang..

Alhamdulillah.. baru selesai menjalankan tanggung jawab sebagai isteri pagi ni. Suami pun dah selamat ke tempat kerja. Hari ni breakfast kami makan kuih je.. suami makan oat dan susunya.. dah dekat 2 minggu suami sakit, tak baik2.. semoga Allah memberi kesihatan yang baik utk suamiku dan menyembuhkan penyakitnya.. Amin..

Malam tadi, kami ke gerai "Burger Bakar Kaw Kaw" yg terletak di Wangsa Maju. How do i know about this stall? from Malaysia Hari Ini (MHI) lah.. dah 2 x mencari.. tp x jumpa..kali ni jumpa sbb ade pergi dengan my friend fiza utk makan kt kedai ni.. tp time kami dtg aritu kedai blum bukak lg... stall ni beroperasi pada jam 7.45mlm-12pg. 

Al kisah..kami tiba semalam kat stall tu pada jam 9.30.. Ya Ampun... penuh org.. order kene amik nmbo.. wktu kami dtg, bru nmbo 45..kami dapat nmbo 116... berpuluhpuluh nmbo kene tgu... agak2 nye pkol 11 baru dpt beli begernye.. My hubby mtk tlg  saya pergi ke org yg amik order tu kata yg saya ni ngandung, tak tahan nak makanlah apela... malu tu nak ckp cmtu.. pastu suami menyelambakan diri pegi kt org tu ckpla isteri sy mengandung dah nk 9 bulan tgu hari nak bersalin.. die ngidam dh sgt.. blj tak cepat2 bg beger dulu.. takkan nak biarkan org tgh sarat beratur tgu lama2... den.. brader tu trus panggil blakang gerai siapkan beger kami.. lami Take aaway.. alhamdulillah..kurang setengah jam je da dapat beger.. tulah lebihnye org mengandung ni... org kesiankan kite.. hehehhehe.. inilah rupe begernyee...




memang kawkawlahkan...my hubby amik yg daging, n mine yg ayam punye.. memang besar... harganya tak lah mcm chilis punya harga.. rm7.50 utk single mcm kat atas tu.. setiap lapisan daging yg ditambah, tambah rm5 jer. berbaloi dan puas hatilah. tp kalau makan tiap ari, maunye bankrupt. tu 1 hal, pastu berat pun mesti kaw kaw naik punye. hehehe.


***********************************


Semalam checkup second last before i give a birth. alhamdulillah everything goes well. cumeade bende suspend sikit smalam sbb nurse kata tak dgr dah jantung baby.. pelik die kata tak dgr da sbb time tu perut dah berombak2 n baby sedang menendang.. takkanlah baby tu tahan nafas kot kan.. lepas die panggil nurse lain, cari punye cari 1 perut, barulah dgr degupan baby.. sbb baby tgh menonggeng ke belakang, sbb tu x dgr jantung nye... nurse pesan.. dah nak bersalin ni jgn ligat2 sgt..dan jgn malas2 sgt... exercise tu penting bg memudahkan proses bersalin nanti.. InsyaAllah  Semoga semuanya selamat nanti..



**********************************************

Sejak 2 3 minggu ni selalu mimpi yang tak elok ttg hubungan kami suami isteri. adakah ini petanda atau mainan syaitan? tapi diri sendiri selalu pk positif2.. cukup2lah 3 4 kali saya disihir dihantar bermacam macam, berubat lagi.. letih dah.. inilah dikatakan cubaan dan dugaan hidup.. saya redha qada' dan qadar dr Allah... Hanya DOA lah senjata saya dan pengikat hubungan kami suami isteri. Dan doaku semoga hubungan kami sentiasa mendapat keberkatan dan keredhaan dr Allah. Tanpa keredhaan dan rahmat dr Allah, kami takkan jadi seperti "sekarang" ;) aku bersyukur ya Allah........ Alhamdulillah.

 gambar ketika berbuka puasa dulu, time ni genab 2 bulan sbg suami

parents-to be

 suamiku dunia akhirat


psssssstt: :lepas dr wktu tarikh inilah saya disahkan Hamil! hihihih Alhamdulillah!


Wassalam.

Wednesday, March 14, 2012

Indahnya Hidup Berumah Tangga


gambar ketika mengandung 4 bulan. skrg? memang mcm nak meletup! hihi


Alhamdulillah Syukur ke hadrat ilahi, Hari ni genablah 9 bulan 3 hari saya menjadi Suri dalam Hidup Insan bernama Abdul Aziz Che' Ahmad.. Syukur dan rasa sangat bertuah dengan keadaan hidup sekarang. Kami tidaklah senang sangat dan tidaklah susah sangat. tengah-tengah. sederhana. Alhamdulillah , Bahagia.

Pagi ni bangun awal sikit sbb husband semalam request nasi goreng for breakfast.. so bangun pagi, masak air, rebus barli dan siap untuk solat subuh. selesai subuh husband pulak ready utk solat. Dalam tempoh itulah menyiapkan nasi goreng. husband suka pedas. buhlah cili api bebanyak.

Saat menaip ni, husband otw ke ofis.. semoga selamat tiba ya suamiku... kejap lagi jam 10 ada appointment checkup sebelum bersalin.. memandangkan dah tunggu hari je..husband mmg tak bg drive.. so kejap lg pkul 9 lebih husband akan pulang dan bawak pergi check up.. baik hati sungguh husband saye.. (tanggungjawab kan...hihihihi)

Kurang dari 3 minggu lagi dah nak bersalin.. ape perasaan? wah. tak dapat nak gambarkan. yg sangat berdebar adelah husband...ckp bab bersalin mesti die berdebar. hihihi. mcm die lak nak bersalin.. yg diri sendiri pulak tak sabar nak bersalin sbb nak gomol baby.. pstu rase baby ni dh berat sgt... mcmanalah rupamu ye sayang.. semoga Allah memberi kesihatan yang baik , anakku.....:)

Okaylah..dah nak jam 8 pagi skrg.. mahu kemas rumah.. lelap sekejap dan bersiap utk checkup..

Wassalam.

Tuesday, March 13, 2012

Monday, March 12, 2012

Selamat Mengerjakan Ibadah Umrah Kakakku




*my sis Humaira Al Husna*

Kelmarin kami menghantar kakakku Humaira' Alhusna ke Airport utk mengerjakan Umrah.. Semoga segala urusannya di permudahkan. Tak tahu apa nak cerita lagi sbb husband tgh tak sihat. Balik keje tidur, makan, mandi , Solat Jemaah dan sambung tido.. lepasni nak kejutkan husband makan oat n ubat. Hati sgtlah susah kalau husband xsihat..

Sekarang ni dah masuk 8 bulan 3 minggu mengandung..maknanya anytime boleh bersalin dah..semoga segalanya di permudahkan.. 19 Mac ni Ayahanda pula akan ke Kyoto, Jepun. Bulan lepas Bonda dah pergi dengan adik lelaki.. ayah pergi sempena menghadiri konvokesyen adik tersayang iaitu adinda Husyira AlHusna.. Ayahanda dan adinda akan pulang bersama pada 23 Mac nanti.. semoga semuanya selamat.. dan harap2 biar semua dah balik malaysia baru saya bersalin ;p

Okaylah..mau buat susu Omega dan oat untuk husband dan kejut bangun..See ya.


Good Night, Wassalam.