Thursday, March 22, 2012

Mekah Dan Osaka

Assalamualaikum dan Selamat Pagi. Opss. Siaran tergendala. sebenarnye ni post utk entry minggu lepas. Tapi disebabkan kemalasan.. so mmg lah tak post ape2. save to draft je..  Tajuk entry kali ni berbeza sedikit. iaitu mengenai tempat. Makah? Osaka?  ahaa. sebenarnya minggu lepas pergi hantar akak g umrah, dan selepas beberapa hari, my dad, buya pula ke Osaka. Buya pergi Isnin yang lepas.. pergi sorang saje. Bulan January  lepas, my mom, ummi dah pergi dah melawat my sis kat jepun tu. Ummi pergi dengan adik.. tapi ummi balik awal dari adik. Adik dok Jepun 3 minggu gituw. waktu ummi n adik ke sana, tgh winter.. ber snowlah depa. syok dengar cite :).

my sis Husyira Al Husna dah selamat menghadiri hari konvokesyen nye semalam. tulah tujuan asal buya datang ke jepun. utk menghadiri majlis konvokesyen syira. selamat dah adikku tamat belajar. buya dan syira akan berangkat pulang esok hari... kak umai pun balik  esok jugak bezanya flight kak umai pagi, flight dr jepun pulak sampai petang.. 

3April nanti syira akan balik semula ke Jepun, untuk menyambung pengajiannya dalam Master. Congrats My Sis. Shes the ONLY one yang lepas for the scholarship. Praise to Allah. Alhamdulillah.

Me lil bit kecewa la sbb tak dapat spend masa yang lama ngan syira nanti..kut nanti dah bersalin, pun syira tak tgk baby :(, dulu time bertunang, syira kt  jepun, nikah n kawen pun syira kat jepun..sedih je rase.ngatkan kalo syira ade , leh ah tlg jage baby ;p tu je point sebenarnye.hihih. xpelah.. rezeki die masih di jepun.. so truskan jelah ye syira...dari kecik dulu sampai beso memanglah kami adik bradik suke buli syira..sbb syira ni mcm lembut2+ngade+tembel.. tp diela bijakk orgnye..

Smalam ade save2 gambar dr FB syira.. curi2 nak masuk dlm entry ni.. okaylah.. nti sambung lagi..



curi gmbar dr fb adik. gmbar buya sebelum berangkat

 my buya! 

 love this pic!

 peace yaw!

 buya lagii

 see.. see.. tembel2 pon top tau! hihi

 sekitar luar kawasan U syira.. ritsumeiken University. 


 buya ckp kt signboard ni tulis selamat dtg ke majlis konvo..

 her friends

 ni bukan bakal menantu buya.. bakal menantu lain upenye..hihi..

her friendss


*****************************************************


Ha.. bawah ni ade tersesat gambar ummi n adik time g jepun jan-feb lepas... tadaaaaaa...






sekian, Wassalam.