Thursday, March 15, 2012

Sayang Seribu Kali Sayang..

Alhamdulillah.. baru selesai menjalankan tanggung jawab sebagai isteri pagi ni. Suami pun dah selamat ke tempat kerja. Hari ni breakfast kami makan kuih je.. suami makan oat dan susunya.. dah dekat 2 minggu suami sakit, tak baik2.. semoga Allah memberi kesihatan yang baik utk suamiku dan menyembuhkan penyakitnya.. Amin..

Malam tadi, kami ke gerai "Burger Bakar Kaw Kaw" yg terletak di Wangsa Maju. How do i know about this stall? from Malaysia Hari Ini (MHI) lah.. dah 2 x mencari.. tp x jumpa..kali ni jumpa sbb ade pergi dengan my friend fiza utk makan kt kedai ni.. tp time kami dtg aritu kedai blum bukak lg... stall ni beroperasi pada jam 7.45mlm-12pg. 

Al kisah..kami tiba semalam kat stall tu pada jam 9.30.. Ya Ampun... penuh org.. order kene amik nmbo.. wktu kami dtg, bru nmbo 45..kami dapat nmbo 116... berpuluhpuluh nmbo kene tgu... agak2 nye pkol 11 baru dpt beli begernye.. My hubby mtk tlg  saya pergi ke org yg amik order tu kata yg saya ni ngandung, tak tahan nak makanlah apela... malu tu nak ckp cmtu.. pastu suami menyelambakan diri pegi kt org tu ckpla isteri sy mengandung dah nk 9 bulan tgu hari nak bersalin.. die ngidam dh sgt.. blj tak cepat2 bg beger dulu.. takkan nak biarkan org tgh sarat beratur tgu lama2... den.. brader tu trus panggil blakang gerai siapkan beger kami.. lami Take aaway.. alhamdulillah..kurang setengah jam je da dapat beger.. tulah lebihnye org mengandung ni... org kesiankan kite.. hehehhehe.. inilah rupe begernyee...




memang kawkawlahkan...my hubby amik yg daging, n mine yg ayam punye.. memang besar... harganya tak lah mcm chilis punya harga.. rm7.50 utk single mcm kat atas tu.. setiap lapisan daging yg ditambah, tambah rm5 jer. berbaloi dan puas hatilah. tp kalau makan tiap ari, maunye bankrupt. tu 1 hal, pastu berat pun mesti kaw kaw naik punye. hehehe.


***********************************


Semalam checkup second last before i give a birth. alhamdulillah everything goes well. cumeade bende suspend sikit smalam sbb nurse kata tak dgr dah jantung baby.. pelik die kata tak dgr da sbb time tu perut dah berombak2 n baby sedang menendang.. takkanlah baby tu tahan nafas kot kan.. lepas die panggil nurse lain, cari punye cari 1 perut, barulah dgr degupan baby.. sbb baby tgh menonggeng ke belakang, sbb tu x dgr jantung nye... nurse pesan.. dah nak bersalin ni jgn ligat2 sgt..dan jgn malas2 sgt... exercise tu penting bg memudahkan proses bersalin nanti.. InsyaAllah  Semoga semuanya selamat nanti..



**********************************************

Sejak 2 3 minggu ni selalu mimpi yang tak elok ttg hubungan kami suami isteri. adakah ini petanda atau mainan syaitan? tapi diri sendiri selalu pk positif2.. cukup2lah 3 4 kali saya disihir dihantar bermacam macam, berubat lagi.. letih dah.. inilah dikatakan cubaan dan dugaan hidup.. saya redha qada' dan qadar dr Allah... Hanya DOA lah senjata saya dan pengikat hubungan kami suami isteri. Dan doaku semoga hubungan kami sentiasa mendapat keberkatan dan keredhaan dr Allah. Tanpa keredhaan dan rahmat dr Allah, kami takkan jadi seperti "sekarang" ;) aku bersyukur ya Allah........ Alhamdulillah.

 gambar ketika berbuka puasa dulu, time ni genab 2 bulan sbg suami

parents-to be

 suamiku dunia akhirat


psssssstt: :lepas dr wktu tarikh inilah saya disahkan Hamil! hihihih Alhamdulillah!


Wassalam.